‘AirPods-omzet overstijgt binnenkort de iPod in hoogtijdagen’

Het gaat nog steeds erg goed met de AirPods. Hoewel we geen exacte cijfers hebben, wordt geschat dat de AirPods binnenkort meer omzet opleveren dan de iPod op zijn hoogtepunt in 2007.

De AirPods gaan nog steeds als een trein, mede dankzij de introductie van de AirPods 2 en de AirPods Pro het afgelopen jaar. Er lijkt voorlopig ook nog geen einde te komen aan het succes van de AirPods, want ook voor dit kwartaal worden flink wat verkopen verwacht. Het blijft echter lastig om te achterhalen hoeveel de AirPods Apple precies oplevert, omdat de Apple Watch, HomePod, Apple TV, AirPods en soortgelijke producten op één hoop gegooid wordt. Op basis van schattingen heeft het bedrijf Asymco nu een voorspelling gedaan.

‘AirPods overstijgen binnenkort de iPod in hoogtijdagen’

Omdat er geen eenvoudige manier is om de exacte verkoopcijfers van de AirPods te schatten, heeft het bureau gekeken naar schattingen voor de Apple Watch en producten anders dan de Apple Watch en AirPods. Door deze twee cijfers af te trekken van het totaal, hou je een deel over dat gelijk staat aan de omzet voor de AirPods. De verwachtingen voor het komende kwartaal in de categorie wearables en overige zijn volgens de analist als volgt:

  • Apple Watch: $5,2 miljard
  • niet-Apple Watch: $5,7 miljard
  • niet-Apple Watch en niet-AirPods (oftewel, Apple TV, HomePod, iPod en meer): $1,7 miljard

Asymco omzet schattingen AirPods.

Op basis van deze schattingen betekent het dus dat de AirPods uit komen op een omzet van zo’n $4 miljard. Daarmee behalen de AirPods een hogere omzet dan de iPod deed in 2007. Deze periode was het hoogtepunt voor de iPod. De muziekspeler was dan ook het product dat Apple uit het slop haalde en betekende een belangrijke kentering in het succes van Apple als bedrijf. Het laat volgens de analist vooral zien hoe sterk de categorie Wearables gegroeid is in de afgelopen jaren. De komende tijd lijkt er ook nog geen einde te komen aan deze groei. Uiteindelijk verwacht de analist dat de gehele categorie Wearables Apple meer oplevert dan de Mac. De iPad is volgens de laatst bekende cijfers allang gepasseerd.

Asymco omzet schattingen Wearables.

Hetzelfde bureau wist eerder al op dezelfde manier een voorspelling te geven over de omzet van de Apple Watch vs de iPod. De analist voorspelde al november 2017 dat de Apple Watch de iPod zou overtreffen en afgelopen januari bleek dat inderdaad het geval.

Bekijk ook

'Apple Watch levert meer omzet op dan iPod in z'n hoogtijdagen' [update]

Denk je aan legendarische Apple-producten dan hoort de iPod zeker thuis in het rijtje. De Apple Watch? Die moet zijn plekje nog verdienen in de geschiedenisboeken. Maar kijk je naar de omzet die het voor Apple oplevert, dan is de Apple Watch inmiddels groter dan de iPod ooit geweest is.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. In 2023 werd de tweede generatie AirPods Pro vernieuwd met een usb-c-poort in de oplaadcase en ondersteuning voor lossless audio in combinatie met de Vision Pro. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.