10 Apple-producten die we nog dit jaar kunnen verwachten

Het najaar komt steeds dichterbij, dus is het hoog tijd om eens op een rijtje te zetten wat we allemaal nog kunnen verwachten van Apple dit jaar. Nieuwe iPads, iPhones, iMacs en natuurlijk de nodige nieuwe software. Een overzicht.

Apple-2015
Het jaar 2015 is alweer half voorbij en het lijkt alsof Apple met de Apple Watch, de nieuwe iPod touch en nieuwe MacBooks al heel wat nieuwe producten heeft uitgebracht. Maar schijn bedriegt: de meeste nieuwe producten moeten nog komen. We staan aan de vooravond van een druk najaar voor Apple en er zijn maar liefst 10 nieuwe producten die we de komende maanden nog kunnen verwachten. Daarom een overzicht van alles wat we tot nu toe weten over nieuwe Macs, iPhones, iPads en meer.


Onderstaande lijst is een mix van zaken die we zeker weten (iOS 9, El Capitan) en producten waarvan het nog even afwachten wordt of we ze vóór het einde van 2015 in onze handen hebben (iPad Pro). Een voorzichtige slag om de arm is dus aan te raden tijdens het lezen van dit overzicht.

iphone-6s-kleuren

1. iPhone 6s
Het staat natuurlijk al vast dat Apple dit jaar een nieuwe iPhone uitbrengt in de vorm van de 6s. De geruchtenstroom neemt toe en ook lekken er steeds meer foto’s uit van de opvolger van de iPhone 6. Op 9 september zou Apple een speciaal evenement houden waar we de iPhone 6s te zien krijgen.

Bekijk ook

iPhone 6s: het complete overzicht

Alles wat je wilt weten over de iPhone 6s. Ontdek de specs en functies en bekijk wat er nieuw en verbeterd was bij dit toestel. Ook lees je of een iPhone 6s kopen nog steeds een goed idee is, of dat je beter een ander model kunt nemen.

2. iPhone 6s Plus
Op dat zelfde evenement wordt ook de iPhone 6s Plus onthuld, de grotere versie van de iPhone 6s. Zoals het er nu uitziet zullen zowel de 6s als de 6s Plus op het eerste gezicht weinig verschillen van hun voorgangers, maar zijn er aan de binnenkant wel de nodige aanpassingen gedaan. Met nog minder dan een maand te gaan zijn er nog steeds genoeg vragen. Krijgt de iPhone 6s bijvoorbeeld echt een Force Touch-scherm?

Bekijk ook

Force Touch: zo werkt het op Apple Watch, iPhone en trackpad

Dankzij Force Touch kun je acties uitvoeren door extra hard te drukken. Het werkt op trackpads, zoals die in de MacBook. Ook kun je het op sommige modellen van de Apple Watch en iPhone gebruiken. Op deze pagina lees je wat Force Touch is en hoe het werkt.

3. 4K iMac
Het begint er steeds meer op te lijken dat we dit jaar een 4K 21.5-inch Retina iMac te zien krijgen. De beta van El Capitan steekt het niet onder stoelen of banken. In de code (zo werd onlangs ontdekt) van El Capitan zit een nog onaangekondigde Mac verstopt met een schermresolutie van 4096×2304. Uit diezelfde informatie kunnen we opmaken dat de iMac er verder niet anders uit komt te zien.

Bekijk ook

El Capitan beta bevat hints naar 4K 21.5-inch Retina iMac

De zesde beta van OS X El Capitan bevat verwijzingen naar nieuwe iMacs, als je maar goed genoeg zoekt in de code. Naast een beter scherm verandert er weinig op het gebied van uiterlijk.

ipad-mini-4-hand

4. iPad Air 3
Alsof die presentatie in september nog niet druk genoeg was, zouden we er ook een eerste blik krijgen op nieuwe iPads. Opvallend, omdat Apple normaal gesproken hier een speciaal persmoment voor kiest. Als de iPad Air 3 inderdaad dit jaar verschijnt zal de snellere A9-processor ongetwijfeld een van de grotere vernieuwingen zijn.

5. iPad mini 4
Een stuk zekerder is de komst van de iPad mini 4, waarvan we afgelopen tijd onderdelen, renders en meer info van te zien kregen. De mini 4 krijgt een A8-processor, dezelfde die nu in de iPad Air 2 zit. Ook zou er een 8-megapixel iSight-camera in te vinden zijn en is de tablet slechts 6,1 millimeter dik.

Bekijk ook

'iPad mini 4 wordt net zo dun als de iPad Air 2' (video)

De iPad mini 4 wordt net zo dun als de huidige iPad Air 2, zo blijkt uit gelekte beelden. De iPad mini 4 is hierdoor slechts 6,1 millimeter dik.

6. iPad Pro
Het grootste vraagteken in deze lijst is de iPad Pro: een grotere versie van de iPad waarmee je meer schermruimte hebt dan ooit tevoren. Al maanden wordt er wild gespeculeerd over deze XL iPad, wat Apple onlangs aanmoedigde door drie hints in iOS 9 te verstoppen die heel goed zouden werken op een grotere iPad. Multitasken bijvoorbeeld, en een uitgebreider toetsenbord.

Bekijk ook

Apple werkt aan een iPad Pro: 3 hints in iOS 9

Apple heeft de iPad Pro nog niet aangekondigd, maar in iOS 9 zitten nu alvast functies speciaal voor de grotere iPad. We zetten 3 hints op een rij.

7. Apple TV
Als er nog een nieuwe Apple TV komt, dan moet het dit jaar zijn. De nieuwe Apple TV ondersteunt apps en krijgt een vernieuwde afstandsbediening. Aan de binnenkant van het dunnere ontwerp zit een A8-chip die we eerder al zagen in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Daarnaast is er meer geheugen en kunnen we de Apple TV met Siri bedienen, mits de geruchten kloppen natuurlijk. Op de televisiedienst van Apple zou nog wel op zich laten wachten.

wallpaper-ios-9-iphone-ipad

8. iOS 9
Niet nodig om hier met een slag om de arm over te spreken: iOS 9 verschijnt dit jaar en brengt weer heel wat nieuwigheden en aanpassingen met zich mee. Bestaande apps (Notities bijvoorbeeld) worden in een nieuw jasje gestoken en nieuwe apps breiden het aanbod uit. iPadgebruikers kunnen met iOS 9 multitasken, en Siri wordt een stuk slimmer. Ook fijn: de batterij van je iDevice gaat met iOS 9 langer mee. Lees er alles over in ons iOS 9 dossier.

9. OS X El Capitan
Macgebruikers kunnen uitkijken naar de opvolger van OS X Yosemite: El Capitan. Ook hier worden bestaande apps vernieuwd en met het nieuwe Split View zet je snel twee verschillende vensters beeldvullend naast elkaar. Voor een overzicht van alle nieuwtjes en aanpassingen kun je uiteraard weer terecht in ons uitgebreide dossier over El Capitan, dat we steeds bijwerken als er weer iets nieuws bekend wordt.

10. watchOS 2
Er valt iets voor te zeggen dat watchOS 2 de belangrijkste software-update van Apple wordt dit jaar. De Apple Watch krijgt hiermee namelijk (eindelijk) native apps, wat betekent dat ze rechtstreeks op de smartwatch geïnstalleerd kunnen worden. Dit zorgt voor snellere apps waar je ook meer mee kunt. Drie keer raden waar je alles over deze grote vernieuwing voor de Watch kunt lezen. Juist: het watchOS dossier.

Bekijk ook

watchOS: het complete overzicht

Alles over watchOS, de software waarop de Apple Watch draait. Op welke Apple Watch is watchOS beschikbaar, welke versies zijn er en wat zijn de releasedata? In dit artikel praten we je bij over alles wat je wil weten over watchOS.

Gebaseerd op een idee van: BGR

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.