El Capitan beta bevat hints naar 4K 21.5-inch Retina iMac

De zesde beta van OS X El Capitan bevat verwijzingen naar nieuwe iMacs, als je maar goed genoeg zoekt in de code. Naast een beter scherm verandert er weinig op het gebied van uiterlijk.

El-Capitan-wallpaper-met-man
De zesde beta van OS X El Capitan verscheen gisteravond en blijkt aanwijzingen te bevatten voor een nog onaangekondigde 21.5-inch Retina Mac. Het bewijs zit verstopt in de code.


In de beta van OS X zit metadata voor een 4K iMac scherm verstopt, zo ontdekte Consomac. Het beschrijft een schermresolutie van 4096×2304, inclusief geschaalde weergaven zoals we die eerder zagen op andere Retina Macs.

Geen uiterlijke veranderingen?

Het icoontje bij dit bestand ziet er overigens identiek uit als de huidige iMacs, wat zou kunnen betekenen dat het uiterlijk niet verandert.

El-Capitan-Beta-iMac

Naast de aanwijzingen naar een 4K iMac, verwijst de code ook naar nieuwe 5K iMacs. Deze geruchten sluiten aan bij de voorspellingen van KGI Securities, die stellen dat er dit jaar nog nieuwe iMacs op de markt verschijnen met verbeterde processors en beeldkwaliteit.

Deze verwijzingen in El Capitan zouden kunnen betekenen dat de nieuwe iMacs tegelijk verschijnen met het nieuwe besturingssysteem, iets wat Apple wel vaker doet.

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.