shutterstock_193481636

Vermaak je tijdens een lange vliegreis met deze apps en accessoires

Ga je een lange vliegreis maken voor zaken? Besteed de tijd van je business trip optimaal met deze handige iPhone- en iPad-apps voor de vlucht, het hotel en de reis.

shutterstock_193481636
Een zakenreis naar het buitenland lijkt leuk, maar hoe doorsta je een vliegreis van een paar uur? Door slim gebruik te maken van alle mogelijkheden die de iPhone en iPad te bieden hebben. Van offline aan je presentatie werken tot films kijken die precies zijn afgestemd op jouw reistijd: jij komt de tijd wel door en stapt relaxed weer uit het vliegtuig. Klaar om de deal te sluiten met een buitenlandse klant.

Offline documenten bewerken

Je zit een paar uur in het vliegtuig, zonder dat collega’s en klanten je kunnen storen. Dat is een mooi moment om geconcentreerd aan een belangrijk document of aan een presentatie te werken. Gelukkig zijn kantoorapps voor iOS steeds volwassener geworden. Apple heeft zelf een uitstekend pakket, bestaande uit Pages, Numbers en Keynote. Die kun je offline gebruiken om bijvoorbeeld aan een nieuwe presentatie te gaan werken. Microsoft heeft een soortgelijk pakket apps, bestaande uit Word, Excel en PowerPoint. Die zijn eigenlijk bedoeld om met de online dienst Office 365 te werken, maar als je je document vooraf opent lukt het ook offline. Bij Google Documenten en Google Spreadsheets kun je vooraf instellen welke documenten je offline beschikbaar wilt hebben. Geef in de app gewoon een vinkje bij de optie ‘Op apparaat bewaren’. Je hebt dan op elk moment toegang en de wijzigingen die je aanbrengt worden gesynchroniseerd zodra je weer online bent.

Lees ook: Microsoft Office voor iOS en Apple’s iWork voor iOS

Films die zijn afgestemd op jouw reistijd

infuse-iphoneEen lange vliegreis is een ideaal moment om even achterover te leunen en een interessante film te kijken. Het is wel zo relaxed als de film niet te kort of te lang is, zodat je tot het einde kunt blijven doorkijken. Hou daarbij rekening met wat extra speling vanwege opstijgen, landen en maaltijden. Het handige is dat je in iTunes films kunt filteren op precies de juiste lengte. Stel dat je naar India vliegt en een Bollywood-film met een speelduur van minstens drie uur wilt kijken. Dan vind je die als volgt:

  1. Open iTunes op de desktop (dus voordat je vertrekt).
  2. Blader naar beneden. In de zwarte balk onderin iTunes zie je onder het kopje Functies de optie Bladeren.
  3. Geef linksboven aan dat je Films wilt doorzoeken.
  4. Kies rechtsboven het genre Bollywood (of een ander genre).
  5. Wacht even totdat de lijst is samengesteld. Klik daarna op de kolom Tijd om te sorteren.
  6. Je ziet nu dat er drie films zijn die in aanmerking komen, waaronder eentje van 2:59 uur.

itunes-films-bladeren

Er zijn allerlei apps om video te kijken op de iPhone. Bekijk daarvoor onze lijst: 5 iOS apps voor de fervente filmkijker.

Powertalk: inspiratie opdoen

steve-jobs-speech-stanfordZodra je uit het vliegtuig stapt, wil je helemaal scherp zijn en met een ’tsjakka’-gevoel bij de klant binnenstappen. Er zijn meerdere manieren om dat te doen. Luister bijvoorbeeld naar een audioboek van Anthony Robbins, een positiviteitsgoeroe die je moed inspreekt om alles aan te durven. Wie niet zo gek is op peptalk maar het liever inhoudelijk zoekt, kan in de TED Talks-app inspiratie vinden bij sprekers met een fascinerend verhaal. Is Steve Jobs jouw held, kijk dan eens naar de speech die Steve Jobs op Stanford University hield – volgens velen de beste toespraak ooit. Je kan de complete tekst gelijktijdig meelezen als je vooraf downloadt. Om YouTube-filmpjes offline te kijken heb je wel apps van derden nodig.

Lees ook: YouTube-video’s offline op je iPhone of iPad bekijken

Makkelijk op het scherm kijken

Als je een lange film wilt gaan kijken, is het wel zo handig om het scherm onder een prettige hoek te kunnen aflezen. De makkelijkste oplossing bij de iPad is om een toetsenbord(hoes) te kopen, want daarmee combineer je twee dingen: de iPad staat onder een prettige kijkhoek en je kunt onderweg ook nog lekker typen. Hieronder vind je een aantal suggesties, zoals het Logitech UltraThin Keyboard (€99,99). Deze cover heeft een extra dun QWERTY-toetsenbord. Wil je liever een alles omsluitende toetsenbordhoes die ook de achterkant beschermt, dan heeft Logitech ook de Type+ (€99,99).

logitech ultrathin

Apple’s Smart Case voor de iPad Air (€89,99) voldoet natuurlijk ook prima voor het kijken van een filmpje. Kies je voor dit model, dan krijg je een book-case die ook de achterkant beschermt. Door de cover op te rollen kun je de iPad op z’n kant zetten.

ipad air apple hoes

Voor de iPhone kun je prima een autohouder met zuignap gebruiken. die klem je aan het vliegtuigtafeltje vast, zodat je de iPhone in alle richtingen kunt draaien. Komt meteen goed van pas als je op de bestemming in een huurauto gaat rijden en daarbij wel wat navigatie kunt gebruiken. Maar hij mag natuurlijk niet te duur zijn. Deze houder van AnyGrip is geschikt voor heel veel smartphonemodellen en kost maar €24,99.

iphone houder zuignap

Geen gezoem of huilende kinderen meer in je oor

Tijdens het reizen wil je lekker kunnen luisteren naar de muziek, zonder het voortdurende zoemgeluid. Gebruik daarom noise cancelling oordopjes, bijvoorbeeld deze van Pioneer (€60). Die sluiten het geluid tot wel 90% buiten.

pioneer-noise-cancelling

Heb je iets meer te besteden, kijk dan eens naar de Beats Studio Wireless (€299) op de foto hieronder (€299). Die heeft Adaptive Noise Canceling (ANC) en heeft tegelijk allerlei technologie aan boord om te zorgen dat de muziek klinkt zoals de artiest het bedoeld heeft.

beats studio

Ben je niet zo overtuigd van Apple’s dochterbedrijf Beats en heb je liever een gerenommeerd merk op het gebied van noise cancelling? Dan is de Bose QuietComfort (€299) jouw headset. Deze omsluiten je oren helemaal, zodat je geen kwebbelende medepassagiers, vliegtuigmotoren of windgeraas meer hoort.

bose quiet comfort

Openingsfoto: Shutterstock, Maridav

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!