Sinterklaas graphic

De leukste Sinterklaas-apps voor je iPhone en iPad

Ontdek de leukste Sinterklaas-apps voor je iPhone of iPad: liedjes zingen, voorlezen, karaoke, puzzels, games en pepernoten bakken, alles kan!

Sinterklaas graphic

Rode mijter met kruis, grote witte baard en zijn trouwe viervoeter Amerigo. Elk jaar is Sint Nicolaas weer goed voor ontelbare vrolijke kinderen. Sinterklaas staat voor de deur en dat is voor iCulture natuurlijk dé gelegenheid bijzondere en leuke Sinterklaas-apps op een rij te zetten.

Deze lijst is bijgewerkt voor Sinterklaas 2017. Om je niet op te zadelen met oude troep hebben alle besproken apps in 2016 of 2017 een update gehad.

Sinterklaasjournaal kijken op iPhone en iPad

Elke dag om 18:00 uur is er een Sinterklaasjournaal op tv, waarmee kinderen op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Het Sinterklaasjournaal wordt uitgezonden door de NTR op Zapp (NPO 3) en er zijn meerdere manieren om ernaar te kijken – ook als je even niet thuis bent via je iPhone of iPad. De presentatie vanuit de studio is in handen van Dieuwertje Blok. Jeroen Kramer trekt elk jaar als verslaggever het land in, deze keer met zijn nieuwe collega Charlie Chan Dagelet. Het journaal duurt ongeveer 10 minuten. Tot 4 december zijn de uitzendingen op tv; daarna kun je ze via Uitzending Gemist bekijken.

Sinterklaasjournaal

Sinterklaasjournaal kijken via NPO- en Zappelin-app

Via de NPO-app kijk je elke dag het Sinterklaasjournaal. Dat kan zowel live als via de gemist-functie, waarbij je de uitzending nog eens kunt terugkijken. Er is ook een aparte Zappelin-app (link) die je misschien al geïnstalleerd hebt omdat je peuters of kleuters hebt. Ook hiermee kun je het Sinterklaasjournaal kijken.

Sinterklaasjournaal kijken via andere apps

Is je iPhone of iPad zó oud dat je de genoemde apps niet meer kunt installeren? Dan is er altijd nog Safari. Je kunt de intocht van Sinterklaas ook volgen via de website van de NPO (npo.nl) en via Zappelin (zappelin.nl). Verder kun je natuurlijk ook de app van je tv-aanbieder opstarten, zoals Ziggo GO of KPN iTV Online. Alle tv-aanbieders zenden NPO 3 uit.

Piet in Amsterdam


De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas-app is misschien wel de populairste Sinterklaas-app voor iPhone en iPad en bestaat uit vier onderdelen. Je kunt spelletjes spelen zoals het Pakjesspel en memory, meezingen met de liedjes van Coole Piet en Danspiet, kijken naar de trailers van de Sinterklaasfilms, de afleveringen bekijken van De Club van Sinterklaas of de nieuwe voorleesverhaaltjes van Sinterklaas zelf beluisteren. Via de Mijter Alert krijg je nieuwe berichten van De Club van Sinterklaas zelf. Hebberige kinderen worden gestraft met een in-app aankoop: na de eerste keer schoenzetten moet je voor de tweede en volgende keren betalen. Meest recente update dateert uit 2016.


Sinterklaas Stickers voor iMessage.

Sinterklaas Stickers voor iMessage

Ook iMessage kun je omtoveren in een Sinterklaas-gesprek. Met deze geanimeerde iMessage-stickers plaats je Sinterklaas, Piet en andere Sinterklaas-gerelateerde voorwerpen rechtstreeks in je iMessage gesprek. Je kunt ze sturen door op de stickers te tikken, maar je kunt ze ook gewoon in het gesprek plakken. Het leuke is dat elke sticker voorzien is van een geinige en korte animatie, waardoor je gesprek er ook nog levendiger uit ziet. Meest recente update dateert uit 2016.


Bellen en sms'en met Sinterklaas.

Bellen met Sinterklaas

Altijd al willen bellen of sms’en met Sinterklaas? Met deze app kan het! Bel hem om te kijken of hij zijn telefoon opneemt of spreek zijn voicemail in. Of stuur een sms en je krijgt meteen antwoord. Je kunt ook enkele gegevens invullen zodat de Sint je kind toe kan spreken. Met Bellen met Sinterklaas kun je ook Pakjesavond (of middag/ochtend) op een leuke manier inluiden door Sinterklaas te laten vertellen waar de pakjes verstopt zijn. En misschien belt ‘ie wel terug om te vragen of de cadeautjes leuk zijn. Een in-app aankoop ontgrendelt alle opties. Meest recente update dateert uit 2016.


Sinterklaas Schijndel met recepten en spelletjes.

Sinterklaas Schijndel

Stichting Sinterklaas Schijndel is een app die voor 2017 is bijgewerkt. Je vindt hierin recepten, een leuk Pietenspel en een potje memory. Lees bijvoorbeeld hoe je een speculaascupcake moet maken en speel een Pietenversie van boter, kaas en eieren. Pietenmemory is vooral leuk om met z’n tweeën te spelen, zodat je al goed in de Sinterklaassfeer komt. Ook leuk als je niet in Schijndel woont. Meest recente update dateert uit 2017.


Sinterklaas iPhone Jop's Sinterklaas Puzzels

Jop’s Sinterklaas Puzzels

Deze app bespraken we eerder al uitgebreid op iCulture. Hij bestaat uit legpuzzels van 4, 9 of 16 stukjes en telt 24 verschillende puzzels met daarop de Pieten, de stoomboot, figuren van andere apps uit de Jop-stal en natuurlijk Sinterklaas. Voor Sinterklaas 2016 is de app bijgewerkt met vijf nieuwe puzzels. Met een knop schakel je tussen een voorbeeld of spelen zonder voorbeeld. Meest recente update dateert uit 2016.


Andere Sinterklaas-apps

Deze apps vinden we ook nog het vermelden waard. Ze zijn allemaal in 2016 of 2017 nog bijgewerkt:

  • SintLiedjes4 (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Voor als je de tekst van de sinterklaasliedjes even niet meer weet.
  • Help De Sint (gratis, iPhone/iPad, iOS 6.0+) - Help de Sint met het sorteren van cadeautjes, of help mee met bezorgen.
  • Piet en Sint in het Labyrint (zoek de kadootjes van de stoomboot) (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Al heel snel erg lastig spelletje waarin je Sinterklaas te snel af moet zijn naar de pakjesboot.
  • Verlanglijstjes (gratis, iPhone, iOS 7.1+) - Maak je gebruik van Lootjestrekken.nl? Dan kan je in deze app je verlanglijstje bijwerken.

Ook handig: de leukste rijm- en gedichtenapps voor je iPhone en iPad, zodat je niet met je handen in het haar zit als er nog een leuk rijmpje gemaakt moet worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorie Apps
Onderwerp sinterklaas
Devices iPad, iPhone
Software iOS