Pepernoten en ander strooigoed

De leukste Sinterklaas-apps voor je iPhone en iPad

Ontdek de leukste Sinterklaas-apps voor je iPhone of iPad: kijk het Sinterklaasjournaal, bel de Sint, red de cadeaus of maak je verlanglijstje af.

Rode mijter met kruis, grote witte baard en zijn stalen ros Ozosnel. Elk jaar is Sint Nicolaas weer goed voor ontelbare vrolijke kinderen. De Sinterklaasperiode nadert zijn hoogtepunt en dat is voor iCulture natuurlijk dé gelegenheid om deze bijzondere en leuke Sinterklaas-apps op een rij te zetten.


Heb je nog geen idee wat je aan Sinterklaas moet vragen? Check dan onze iCulture cadeaugids, waarin we suggesties geven voor elke Apple-liefhebber. Van de nieuwste smart home-accessoires tot speelgoed en hebbedingetjes. Eerst lootjes trekken? Dat kan op de website Lootjestrekken.nl.

Sinterklaasprogramma’s op tv kijken via iPhone en iPad

Op televisie worden allerlei programma’s omtrent Sinterklaas en zijn Pieten uitgezonden. Je kunt ze natuurlijk ook op je iPhone en iPad kijken. Op Videoland zijn veel Sinterklaasprogramma’s te bekijken via de bekende televisie-apps voor iPhone en iPad, maar ook de vele televisie-apps voor de Apple TV.

Bekijk ook

Televisiekijken op je iPhone en iPad met Nederlandse apps

Televisiekijken doe je net zo makkelijk op je iPhone en iPad, waar je maar wilt. Met deze Nederlandse apps kijk je tv, overal en op elk moment.

Sinterklaasjournaal kijken op iPhone en iPad

Elke dag om 18:00 uur is er een Sinterklaasjournaal op tv, waarmee kinderen op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de Sint. Het Sinterklaasjournaal wordt uitgezonden door de NTR op Zapp (NPO 3) en er zijn meerdere manieren om ernaar te kijken – ook als je even niet thuis bent via je iPhone of iPad. De presentatie vanuit de studio is in handen van Dieuwertje Blok. Jeroen Kramer trekt elk jaar als verslaggever het land in. Het journaal duurt ongeveer 10 minuten. Tot en met 5 december zijn de uitzendingen op tv en via NPO Start te zien; daarna kun je ze nog via NPO Start terugkijken.

Sinterklaasjournaal

Sinterklaasjournaal kijken via NPO- en Zappelin-app

Via de NPO-app kijk je elke dag het Sinterklaasjournaal. Dat kan zowel live als via de gemist-functie, waarbij je de uitzending nog eens kunt terugkijken. Er is ook een aparte Zappelin-app (link) die je misschien al geïnstalleerd hebt omdat je peuters of kleuters hebt. Ook hiermee kun je het Sinterklaasjournaal kijken.

Bellen met Sinterklaas

Altijd al willen bellen of sms’en met Sinterklaas? Met deze app kan het! Bel hem om te kijken of hij zijn telefoon opneemt of spreek zijn voicemail in. Of stuur een sms en je krijgt meteen antwoord. Je kunt ook enkele gegevens invullen zodat de Sint je kind toe kan spreken. Met Bellen met Sinterklaas kun je ook Pakjesavond (of middag/ochtend) op een leuke manier inluiden door Sinterklaas te laten vertellen waar de pakjes verstopt zijn. En misschien belt ‘ie wel terug om te vragen of de cadeautjes leuk zijn. Een in-app aankoop ontgrendelt alle opties.

Sinterklaas aan de telefoon!

Deze app lijkt qua opzet heel erg op Bellen met Sinterklaas, maar het verschil is dat deze op veel verschillende toestellen aanwezig is. Er is zelfs een versie voor de Apple Watch, zodat je op je horloge met Sinterklaas kan bellen. Je kunt een tijd reserveren, zodat de app je een melding stuurt als je “gebeld” wordt. Je hebt de mogelijkheid om je boodschap personaliseren en je kan voor tegen betaling alle opnames van Sinterklaas downloaden. De meest recente update dateert uit 2019, terwijl de ‘Bellen met Sinterklaas’-app nog regelmatig wordt bijgewerkt.

Help de Sint

Help de Sint is een spelletje voor de iPhone en iPad, waarmee kinderen spelenderwijs dingen leren zoals tellen en kleuren matchen, terwijl ze Sinterklaas helpen om de cadeautjes te redden. Met allerlei powerups kun je het spel net iets makkelijker maken. Help de Sint is gratis te downloaden, maar let wel op: er zitten in-app aankopen in om het spel makkelijker te maken. Let dus op voordat je dit spelletje aan je kind geeft. Deze app staat al heel lang in de App Store, maar is dit jaar (voor het eerst in zeven jaar!) weer helemaal geüpdatet en geschikt gemaakt voor de nieuwste devices.

Gifthings

Gifthings hoort niet per se bij de pure Sinterklaas-apps, maar kan wel goed van pas komen gedurende de feestdagenperiode. Met de app maak je een verlanglijstje met spullen die je graag wil hebben. De app laat je zoeken door de database van tientallen webwinkels, zoals Coolblue, MediaMarkt en Bol.com en in een paar tikken deel je je verlanglijstje via WhatsApp, iMessage of een andere berichtenapp. Het is daardoor een fluitje van een cent om je verlanglijstje naar Sinterklaas door te sturen.

GiftList

Deze gratis app maakt het makkelijk om lijstjes te maken voor jezelf en anderen. Je kunt op die manier vrienden en familie laten weten wat je wilt hebben, ook als ze de app niet hebben. Je kunt producten van elke website toevoegen aan de app en de lijst vervolgens doorsturen. Verder kun je items op de lijst afvinken als gekocht of gereserveerd. Wil je de informatie niet handmatig invoeren, dan kun je ook de Chrome-extensie gebruiken. GiftList houdt ook rekening met Europese gebruikers en probeert winkels in Europese landen toe te voegen. De meest gebruikelijke staan er wel in.

GiftPlanner

GiftPlanner is een andere app voor het plannen van cadautjes. Uiteraard kun je deze app het hele jaar gebruiken voor elk cadeaumoment, dus ook verjaardagen en huwelijksfeesten. Je kunt een budget bijhouden van geld dat je hebt uitgegeven aan geschenken en er is een bookmarklet om makkelijk items aan de lijst toe te voegen terwijl je online aan het bladeren bent. Je kunt zelf cadeaukaarten meteen vanuit de app versturen, maar dat zal niet in elk land werken.

Giftster

Giftster is een handige app als je met een groep mensen een gezamenlijk cadeau gaat kopen of cadeau’s moet aanschaffen voor collega’s op kantoor, familie en vrienden. Je kunt je eigen lijstje maken, zodat anderen weten wat jij wilt hebben en wat je gaat kopen. Ook is er een Secret Santa-functie waarmee je makkelijk cadeau’s kunt uitwisselen.

Bekijk naast deze Sinterklaas-apps ook eens de beste rijm- en gedichtenapps voor je iPhone en iPad, zodat je niet met je handen in het haar zit als er nog een leuk rijmpje gemaakt moet worden. En

Bekijk ook

Met deze rijm- en gedichtenapps sla je geen flater

Zelfs als je alle rijmwoorden uit je hoofd hebt geleerd, is een beetje hulp soms niet verkeerd. Met een onmogelijk woord om op te rijmen heb je nu niet langer pech, want met deze gids met rijmapps helpt iCulture je op weg.