Sinterklaas graphic

De leukste Sinterklaas-apps voor je iPhone en iPad

Ontdek de leukste Sinterklaas-apps voor je iPhone of iPad: liedjes zingen, voorlezen, karaoke, puzzels, games en pepernoten bakken, alles kan!

Rode mijter met kruis, grote witte baard en zijn trouwe viervoeter Amerigo. Elk jaar is Sint Nicolaas weer goed voor ontelbare vrolijke kinderen. De Sinterklaasperiode nadert zijn hoogtepunt en dat is voor iCulture natuurlijk dé gelegenheid om deze bijzondere en leuke Sinterklaas-apps op een rij te zetten.


Deze lijst is bijgewerkt voor Sinterklaas 2018. Door het beperkte aanbod van nieuwe apps vind je in deze lijst apps die in 2016 of later nog een update gekregen hebben.

Heb je nog geen idee wat je aan Sinterklaas moet vragen? Check dan onze iCulture cadeaugids, waarin we suggesties geven voor elke Apple-liefhebber. Van de nieuwste smart home-accessoires tot speelgoed en hebbedingetjes.

Sinterklaasjournaal kijken op iPhone en iPad

Elke dag om 18:00 uur is er een Sinterklaasjournaal op tv, waarmee kinderen op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Het Sinterklaasjournaal wordt uitgezonden door de NTR op Zapp (NPO 3) en er zijn meerdere manieren om ernaar te kijken – ook als je even niet thuis bent via je iPhone of iPad. De presentatie vanuit de studio is in handen van Dieuwertje Blok. Jeroen Kramer trekt elk jaar als verslaggever het land in. Het journaal duurt ongeveer 10 minuten. Tot 4 december zijn de uitzendingen op tv; daarna kun je ze via NPO Start bekijken.

Sinterklaasjournaal

Sinterklaasjournaal kijken via NPO- en Zappelin-app

Via de NPO-app kijk je elke dag het Sinterklaasjournaal. Dat kan zowel live als via de gemist-functie, waarbij je de uitzending nog eens kunt terugkijken. Er is ook een aparte Zappelin-app (link) die je misschien al geïnstalleerd hebt omdat je peuters of kleuters hebt. Ook hiermee kun je het Sinterklaasjournaal kijken.


Sinterklaasprogramma’s op tv kijken via iPhone en iPad

Naast het Sinterklaasjournaal zijn er nog meer programma’s omtrent Sinterklaas en zijn Pieten die je kan kijken op je iPhone en iPad. Op Videoland is er De Pepernoten Club met Vlogpiet en Prankpiet, die er alles aan doen om Pakjesavond te redden. Op Pakjesavond zelf zijn er meerdere tv-programma’s omtrent Sinterklaas. Op NPO 1 is er de spelshow Sinterklaas, wie kent hem niet? en op RTL 4 wordt Sint & Paul Pakken Uit uitgezonden. Al deze programma’s zijn te kijken via de bekende televisie-apps voor iPhone en iPad, maar ook de vele televisie-apps voor de Apple TV.


Bericht van de Sint

Deze app heeft dezelfde insteek als veel andere Sinterklaas-apps, maar is qua opzet toch wel iets anders. De app heeft een 3D-weergave van de Sint, waarin jouw gezichtsuitdrukkingen en stem in verwerkt worden. Op die manier beweegt dus ook de mond van Sinterklaas realistischer en spreek je je eigen boodschap in voor je kind. Maar wees niet bang dat je kind jouw stem herkent, want je stem wordt zo vervormd dat deze echt als Sinterklaas klinkt. De app is een eenmalige aanschaf en kan je daarna zo vaak als je wil gebruiken. Om je kind te beschermen moet je een som oplossen voordat je de app kan gebruiken. Op deze manier kan je kind dus niet per ongeluk zelf iets opnemen via de app.


Sinterklaas Stickers voor iMessage

Ook iMessage kun je omtoveren in een Sinterklaas-gesprek. Met deze geanimeerde iMessage-stickers plaats je Sinterklaas, Piet en andere Sinterklaas-gerelateerde voorwerpen rechtstreeks in je iMessage gesprek. Je kunt ze sturen door op de stickers te tikken, maar je kunt ze ook gewoon in het gesprek plakken. Het leuke is dat elke sticker voorzien is van een geinige en korte animatie, waardoor je gesprek er ook nog levendiger uit ziet.


Bellen met Sinterklaas

Altijd al willen bellen of sms’en met Sinterklaas? Met deze app kan het! Bel hem om te kijken of hij zijn telefoon opneemt of spreek zijn voicemail in. Of stuur een sms en je krijgt meteen antwoord. Je kunt ook enkele gegevens invullen zodat de Sint je kind toe kan spreken. Met Bellen met Sinterklaas kun je ook Pakjesavond (of middag/ochtend) op een leuke manier inluiden door Sinterklaas te laten vertellen waar de pakjes verstopt zijn. En misschien belt ‘ie wel terug om te vragen of de cadeautjes leuk zijn. Een in-app aankoop ontgrendelt alle opties. Meest recente update dateert uit 2018.


Sinterklaas aan de telefoon!

Deze app lijkt qua opzet heel erg op Bellen met Sinterklaas, maar het verschil is dat deze op veel verschillende toestellen aanwezig is. Er is zelfs een versie voor de Apple Watch, zodat je op je horloge met Sinterklaas kan bellen. Je kan een tijd reserveren, zodat de app je een melding stuurt als je gebeld wordt. Je kan je boodschap personaliseren en je kan voor tegen betaling alle opnames van Sinterklaas downloaden. Meest recente update dateert uit 2018.


Red het paard van Sinterklaas

Voor de allerkleinsten is er dit spelletje met het paard van Sinterklaas in de hoofdrol. Je springt van dak naar dak terwijl je cadeautjes door de schoorsteen gooit. Er zijn in totaal acht levels, dus er is genoeg te spelen. Je kan de levels ook steeds opnieuw spelen en proberen je score te verbeteren. Meest recente update dateert uit 2018.


De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas-app is misschien wel de populairste Sinterklaas-app voor iPhone en iPad en bestaat uit vier onderdelen. Je kunt spelletjes spelen zoals het Pakjesspel en memory, meezingen met de liedjes van Coole Piet en Danspiet, kijken naar de trailers van de Sinterklaasfilms, de afleveringen bekijken van De Club van Sinterklaas of de voorleesverhaaltjes van Sinterklaas zelf beluisteren. Via de Mijter Alert krijg je nieuwe berichten van De Club van Sinterklaas zelf. Hebberige kinderen worden gestraft met een in-app aankoop: na de eerste keer schoenzetten moet je voor de tweede en volgende keren betalen. Meest recente update dateert uit 2016.


Sinterklaas Schijndel

Stichting Sinterklaas Schijndel is een app die in 2017 is bijgewerkt. Je vindt hierin recepten, een leuk Pietenspel en een potje memory. Lees bijvoorbeeld hoe je een speculaascupcake moet maken en speel een Pietenversie van boter, kaas en eieren. Pietenmemory is vooral leuk om met z’n tweeën te spelen, zodat je al goed in de Sinterklaassfeer komt. Ook leuk als je niet in Schijndel woont. Meest recente update dateert uit 2017.


Jop’s Sinterklaas Puzzels

Deze app bespraken we eerder al uitgebreid op iCulture. Hij bestaat uit legpuzzels van 4, 9 of 16 stukjes en telt 24 verschillende puzzels met daarop de Pieten, de stoomboot, figuren van andere apps uit de Jop-stal en natuurlijk Sinterklaas. Met een knop schakel je tussen een voorbeeld of spelen zonder voorbeeld. Meest recente update dateert uit 2016.


Andere Sinterklaas-apps

Deze apps vinden we ook nog het vermelden waard. Ze zijn allemaal in 2016 of recenter nog bijgewerkt:

  • Mijn Sinterklaas Stickers (€1,09, iPhone/iPad, iOS 10.1+) - Leuke Sinterklaas-stickers om je berichten mee op te leuken.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - De Rijmpiet helpt bij je gedichten.
  • SintLiedjes4 (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Voor als je de tekst van de sinterklaasliedjes even niet meer weet.
  • Help De Sint (gratis, iPhone/iPad, iOS 6.0+) - Help de Sint met het sorteren van cadeautjes, of help mee met bezorgen.
  • Piet en Sint in het Labyrint (zoek de kadootjes van de stoomboot) (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Al heel snel erg lastig spelletje waarin je Sinterklaas te snel af moet zijn naar de pakjesboot.
  • Verlanglijstjes (gratis, iPhone, iOS 7.1+) - Maak je gebruik van Lootjestrekken.nl? Dan kan je in deze app je verlanglijstje bijwerken.

Ook handig: de leukste rijm- en gedichtenapps voor je iPhone en iPad, zodat je niet met je handen in het haar zit als er nog een leuk rijmpje gemaakt moet worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorie Apps
Onderwerp sinterklaas
Devices iPad, iPhone
Software iOS