Sinterklaas graphic

De leukste Sinterklaas-apps voor je iPhone en iPad

Ontdek de leukste Sinterklaas-apps voor je iPhone of iPad: liedjes zingen, voorlezen, karaoke, puzzels, games en pepernoten vangen, alles kan!

Rode mijter met kruis, grote witte baard en zijn stalen ros Amerigo. Elk jaar is Sint Nicolaas weer goed voor ontelbare vrolijke kinderen. De Sinterklaasperiode nadert zijn hoogtepunt en dat is voor iCulture natuurlijk dé gelegenheid om deze bijzondere en leuke Sinterklaas-apps op een rij te zetten.


Deze lijst is bijgewerkt voor Sinterklaas 2019. Door het beperkte aanbod van nieuwe apps vind je in deze lijst apps die in 2017 of later nog een update gekregen hebben.

Heb je nog geen idee wat je aan Sinterklaas moet vragen? Check dan onze iCulture cadeaugids, waarin we suggesties geven voor elke Apple-liefhebber. Van de nieuwste smart home-accessoires tot speelgoed en hebbedingetjes.

Sinterklaasjournaal kijken op iPhone en iPad

Elke dag om 18:00 uur is er een Sinterklaasjournaal op tv, waarmee kinderen op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Het Sinterklaasjournaal wordt uitgezonden door de NTR op Zapp (NPO 3) en er zijn meerdere manieren om ernaar te kijken – ook als je even niet thuis bent via je iPhone of iPad. De presentatie vanuit de studio is in handen van Dieuwertje Blok. Jeroen Kramer trekt elk jaar als verslaggever het land in. Het journaal duurt ongeveer 10 minuten. Tot 4 december zijn de uitzendingen op tv; daarna kun je ze via NPO Start bekijken.

Sinterklaasjournaal

Sinterklaasjournaal kijken via NPO- en Zappelin-app

Via de NPO-app kijk je elke dag het Sinterklaasjournaal. Dat kan zowel live als via de gemist-functie, waarbij je de uitzending nog eens kunt terugkijken. Er is ook een aparte Zappelin-app (link) die je misschien al geïnstalleerd hebt omdat je peuters of kleuters hebt. Ook hiermee kun je het Sinterklaasjournaal kijken.

Sinterklaasprogramma’s op tv kijken via iPhone en iPad

Naast het Sinterklaasjournaal zijn er nog meer programma’s omtrent Sinterklaas en zijn Pieten die je kan kijken op je iPhone en iPad. Op Videoland zijn er diverse Sinterklaasprogramma’s te zen. Op Pakjesavond zelf zijn er meerdere tv-programma’s omtrent Sinterklaas. Op NPO 1 is er de show Heerlijk avondje voor Sinterklaas en op RTL 4 wordt Sint & Paul Pakken Uit uitgezonden. Al deze programma’s zijn te kijken via de bekende televisie-apps voor iPhone en iPad, maar ook de vele televisie-apps voor de Apple TV.

Bericht van de Sint

Deze app heeft dezelfde insteek als veel andere Sinterklaas-apps, maar is qua opzet toch wel iets anders. De app heeft een 3D-weergave van de Sint, waarin jouw gezichtsuitdrukkingen en stem in verwerkt worden. Op die manier beweegt dus ook de mond van Sinterklaas realistischer en spreek je je eigen boodschap in voor je kind. Maar wees niet bang dat je kind jouw stem herkent, want je stem wordt zo vervormd dat deze echt als Sinterklaas klinkt. De app is een eenmalige aanschaf en kan je daarna zo vaak als je wil gebruiken. Om je kind te beschermen moet je een som oplossen voordat je de app kan gebruiken. Op deze manier kan je kind dus niet per ongeluk zelf iets opnemen via de app.

Gifthings

Gifthings is niet per se een app voor en met Sinterklaas, maar kan wel goed van pas komen gedurende de feestdagenperiode. Met de app maak je een verlanglijstje met spullen die je graag wil hebben. De app laat je zoeken door de database van tientallen webwinkels, zoals Coolblue, MediaMarkt en Bol.com en in een paar tikken deel je je verlanglijstje via WhatsApp, iMessage of een andere berichtenapp. Het is daardoor een fluitje van een cent om je verlanglijstje naar Sinterklaas door te sturen.

Sinterklaas Stickers voor iMessage

Ook iMessage kun je omtoveren in een Sinterklaas-gesprek. Met deze geanimeerde iMessage-stickers plaats je Sinterklaas, Piet en andere Sinterklaas-gerelateerde voorwerpen rechtstreeks in je iMessage gesprek. Je kunt ze sturen door op de stickers te tikken, maar je kunt ze ook gewoon in het gesprek plakken. Het leuke is dat elke sticker voorzien is van een geinige en korte animatie, waardoor je gesprek er ook nog levendiger uit ziet.

Bellen met Sinterklaas

Altijd al willen bellen of sms’en met Sinterklaas? Met deze app kan het! Bel hem om te kijken of hij zijn telefoon opneemt of spreek zijn voicemail in. Of stuur een sms en je krijgt meteen antwoord. Je kunt ook enkele gegevens invullen zodat de Sint je kind toe kan spreken. Met Bellen met Sinterklaas kun je ook Pakjesavond (of middag/ochtend) op een leuke manier inluiden door Sinterklaas te laten vertellen waar de pakjes verstopt zijn. En misschien belt ‘ie wel terug om te vragen of de cadeautjes leuk zijn. Een in-app aankoop ontgrendelt alle opties. Meest recente update dateert uit 2019.

Sinterklaas aan de telefoon!

Deze app lijkt qua opzet heel erg op Bellen met Sinterklaas, maar het verschil is dat deze op veel verschillende toestellen aanwezig is. Er is zelfs een versie voor de Apple Watch, zodat je op je horloge met Sinterklaas kan bellen. Je kan een tijd reserveren, zodat de app je een melding stuurt als je gebeld wordt. Je kan je boodschap personaliseren en je kan voor tegen betaling alle opnames van Sinterklaas downloaden. Meest recente update dateert uit 2019.

Red het paard van Sinterklaas

Voor de allerkleinsten is er dit spelletje met het paard van Sinterklaas in de hoofdrol. Je springt van dak naar dak terwijl je cadeautjes door de schoorsteen gooit. Er zijn in totaal acht levels, dus er is genoeg te spelen. Je kan de levels ook steeds opnieuw spelen en proberen je score te verbeteren. Meest recente update dateert uit 2019.

Sinterklaas Schijndel

Stichting Sinterklaas Schijndel is een app die in 2017 is bijgewerkt, dus niet meer helemaal actueel. Je vindt hierin recepten, een leuk Pietenspel en een potje memory. Lees bijvoorbeeld hoe je een speculaascupcake moet maken en speel een Pietenversie van boter, kaas en eieren. Pietenmemory is vooral leuk om met z’n tweeën te spelen, zodat je al goed in de Sinterklaassfeer komt. Ook leuk als je niet in Schijndel woont. Meest recente update dateert uit 2017.

Pepernoot!

In deze game is het de bedoeling om zo veel mogelijk punten te verdienen door pepernoten en chocoladeletters te vangen. Kom je een mandarijn tegen? Vermijd deze! Je krijgt er strafpunten voor. Mandarijnen zijn natuurlijk voor het paard van onze Sint. Je kunt ook power-ups verdienen, waarmee je nog sneller al dat lekkers binnenharkt.

Andere Sinterklaas-apps

Deze Sinterklaas-apps vinden we ook nog het vermelden waard. Ze zijn allemaal in 2017 of recenter nog bijgewerkt:

  • Mijn Sinterklaas Stickers (€1,09, iPhone/iPad, iOS 10.1+) - Leuke Sinterklaas-stickers om je berichten mee op te leuken.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Voor als je de tekst van de sinterklaasliedjes even niet meer weet.
  • Hatsa! (gratis, iPhone/iPad, iOS 11.0+) - Maak je verlanglijstje in deze app!

Ook handig: de leukste rijm- en gedichtenapps voor je iPhone en iPad, zodat je niet met je handen in het haar zit als er nog een leuk rijmpje gemaakt moet worden.

Foto: Rolf van der Zwart/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2019
Categorie Apps
Onderwerp sinterklaas
Devices iPad, iPhone
Software iOS