Sinterklaas graphic

De leukste Sinterklaas-apps voor je iPhone en iPad

Ontdek de leukste Sinterklaas-apps voor je iPhone of iPad: liedjes zingen, voorlezen, karaoke, puzzels, games en pepernoten bakken, alles kan!

Rode mijter met kruis, grote witte baard en zijn trouwe viervoeter Amerigo. Elk jaar is Sint Nicolaas weer goed voor ontelbare vrolijke kinderen. De Sinterklaasperiode gaat weer beginnen is voor iCulture natuurlijk dé gelegenheid bijzondere en leuke Sinterklaas-apps op een rij te zetten.

Deze lijst is bijgewerkt voor Sinterklaas 2018. Door het beperkte aanbod van nieuwe apps vind je in deze lijst apps die in 2016 of later nog een update gekregen hebben.

Heb je nog geen idee wat je aan Sinterklaas moet vragen? Check dan onze iCulture cadeaugids, waarin we suggesties geven voor elke Apple-liefhebber. Van de nieuwste smart home-accessoires tot speelgoed en hebbedingetjes.

Intocht Sinterklaas kijken op iPhone en iPad

Voordat de pret kan beginnen moet Sinterklaas natuurlijk wel eerst aankomen. Dat gebeurt op zaterdag 17 november in Zaanstad. Sinterklaas zal er in de loop van de middag worden verwelkomd door de burgemeester. Het programma begint om 12:00 en na een half uurtje zal de Sint aankomen aan wal. De intocht zal landelijk worden uitgezonden op televisie. Je kunt kijken naar de live-uitzending intocht zelf of ‘s avonds naar een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal op NPO 3.

Sinterklaas snoep

NPO-app: livestream van Sinterklaas-intocht

Via de NPO-app kun je de livestream van de intocht van Sinterklaas rechtstreeks volgen. Linksboven in de app vind je het hamburgermenu waarmee je de Live-uitzending van NPO Zapp kunt starten. Via dezelfde NPO-app kun je de uitzending later nog eens terugkijken.

NPO Zappelin-app

Er is ook een aparte Zappelin-app die je misschien al geïnstalleerd hebt als je peuters of kleuters hebt. Ook hiermee kun je naar de livestream kijken.

Sinterklaas-intocht via andere apps

Is je iPhone of iPad wat ouder, waardoor je de genoemde apps niet meer kunt installeren? Dan is er altijd nog Safari. Je kunt de intocht van Sinterklaas ook volgen via de website van de NPO (npo.nl) en van Zappelin (zappelin.nl). Verder kun je natuurlijk ook de app van je tv-aanbieder opstarten, zoals Ziggo GO of KPN iTV Online. Alle tv-aanbieders zenden NPO 3 uit.


Sinterklaasjournaal kijken op iPhone en iPad

Elke dag om 18:00 uur is er een Sinterklaasjournaal op tv, waarmee kinderen op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Het Sinterklaasjournaal wordt uitgezonden door de NTR op Zapp (NPO 3) en er zijn meerdere manieren om ernaar te kijken – ook als je even niet thuis bent via je iPhone of iPad. De presentatie vanuit de studio is in handen van Dieuwertje Blok. Jeroen Kramer trekt elk jaar als verslaggever het land in. Het journaal duurt ongeveer 10 minuten. Tot 4 december zijn de uitzendingen op tv; daarna kun je ze via NPO Start bekijken.

Sinterklaasjournaal

Sinterklaasjournaal kijken via NPO- en Zappelin-app

Via de NPO-app kijk je elke dag het Sinterklaasjournaal. Dat kan zowel live als via de gemist-functie, waarbij je de uitzending nog eens kunt terugkijken. Er is ook een aparte Zappelin-app (link) die je misschien al geïnstalleerd hebt omdat je peuters of kleuters hebt. Ook hiermee kun je het Sinterklaasjournaal kijken.

Piet in Amsterdam


Sinterklaas Stickers voor iMessage

Ook iMessage kun je omtoveren in een Sinterklaas-gesprek. Met deze geanimeerde iMessage-stickers plaats je Sinterklaas, Piet en andere Sinterklaas-gerelateerde voorwerpen rechtstreeks in je iMessage gesprek. Je kunt ze sturen door op de stickers te tikken, maar je kunt ze ook gewoon in het gesprek plakken. Het leuke is dat elke sticker voorzien is van een geinige en korte animatie, waardoor je gesprek er ook nog levendiger uit ziet.


Bellen met Sinterklaas

Altijd al willen bellen of sms’en met Sinterklaas? Met deze app kan het! Bel hem om te kijken of hij zijn telefoon opneemt of spreek zijn voicemail in. Of stuur een sms en je krijgt meteen antwoord. Je kunt ook enkele gegevens invullen zodat de Sint je kind toe kan spreken. Met Bellen met Sinterklaas kun je ook Pakjesavond (of middag/ochtend) op een leuke manier inluiden door Sinterklaas te laten vertellen waar de pakjes verstopt zijn. En misschien belt ‘ie wel terug om te vragen of de cadeautjes leuk zijn. Een in-app aankoop ontgrendelt alle opties. Meest recente update dateert uit 2018.


Sinterklaas an de telefoon!

Deze app lijkt qua opzet heel erg op Bellen met Sinterklaas, maar het verschil is dat deze op veel verschillende toestellen aanwezig is. Er is zelfs een versie voor de Apple Watch, zodat je op je horloge met Sinterklaas kan bellen. Je kan een tijd reserveren, zodat de app je een melding stuurt als je gebeld wordt. Je kan je boodschap personaliseren en je kan voor tegen betaling alle opnames van Sinterklaas downloaden. Meest recente update dateert uit 2018.


Red het paard van Sinterklaas

Voor de allerkleinsten is er dit spelletje met het paard van Sinterklaas in de hoofdrol. Je springt van dak naar dak terwijl je cadeautjes door de schoorsteen gooit. Er zijn in totaal acht levels, dus er is genoeg te spelen. Je kan de levels ook steeds opnieuw spelen en proberen je score te verbeteren. Meest recente update dateert uit 2018.


De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas-app is misschien wel de populairste Sinterklaas-app voor iPhone en iPad en bestaat uit vier onderdelen. Je kunt spelletjes spelen zoals het Pakjesspel en memory, meezingen met de liedjes van Coole Piet en Danspiet, kijken naar de trailers van de Sinterklaasfilms, de afleveringen bekijken van De Club van Sinterklaas of de voorleesverhaaltjes van Sinterklaas zelf beluisteren. Via de Mijter Alert krijg je nieuwe berichten van De Club van Sinterklaas zelf. Hebberige kinderen worden gestraft met een in-app aankoop: na de eerste keer schoenzetten moet je voor de tweede en volgende keren betalen. Meest recente update dateert uit 2016.


Sinterklaas Schijndel

Stichting Sinterklaas Schijndel is een app die in 2017 is bijgewerkt. Je vindt hierin recepten, een leuk Pietenspel en een potje memory. Lees bijvoorbeeld hoe je een speculaascupcake moet maken en speel een Pietenversie van boter, kaas en eieren. Pietenmemory is vooral leuk om met z’n tweeën te spelen, zodat je al goed in de Sinterklaassfeer komt. Ook leuk als je niet in Schijndel woont. Meest recente update dateert uit 2017.


Jop’s Sinterklaas Puzzels

Deze app bespraken we eerder al uitgebreid op iCulture. Hij bestaat uit legpuzzels van 4, 9 of 16 stukjes en telt 24 verschillende puzzels met daarop de Pieten, de stoomboot, figuren van andere apps uit de Jop-stal en natuurlijk Sinterklaas. Met een knop schakel je tussen een voorbeeld of spelen zonder voorbeeld. Meest recente update dateert uit 2016.


Andere Sinterklaas-apps

Deze apps vinden we ook nog het vermelden waard. Ze zijn allemaal in 2016 of recenter nog bijgewerkt:

  • Rijmpiet: sinterklaas (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - De Rijmpiet helpt bij je gedichten.
  • SintLiedjes4 (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Voor als je de tekst van de sinterklaasliedjes even niet meer weet.
  • Help De Sint (gratis, iPhone/iPad, iOS 6.0+) - Help de Sint met het sorteren van cadeautjes, of help mee met bezorgen.
  • Piet en Sint in het Labyrint (zoek de kadootjes van de stoomboot) (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Al heel snel erg lastig spelletje waarin je Sinterklaas te snel af moet zijn naar de pakjesboot.
  • Verlanglijstjes (gratis, iPhone, iOS 7.1+) - Maak je gebruik van Lootjestrekken.nl? Dan kan je in deze app je verlanglijstje bijwerken.

Ook handig: de leukste rijm- en gedichtenapps voor je iPhone en iPad, zodat je niet met je handen in het haar zit als er nog een leuk rijmpje gemaakt moet worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2018
Categorie Apps
Onderwerp sinterklaas
Devices iPad, iPhone
Software iOS