fotos delen apps

De beste apps om foto’s te delen met de hele wereld

Ga foto's delen met de hele wereld, dankzij deze makkelijke apps voor iPhone en iPad. iCulture kiest de beste apps voor fotodelen en het laten zien van je beste kiekjes.

fotos delen appsAls je een leuke foto hebt gemaakt, wil je die natuurlijk graag met de hele wereld delen. Of in kleine kring als dat je voorkeur heeft. iCulture zet de belangrijkste apps om foto’s te delen voor je op een rij.

iCulture adviseert: Instagram

Instagram is verreweg de bekendste en meestgebruikte app. Met één tap deel je foto’s en video’s met de gehele wereld. Dat hoeven geen standaardfoto’s te zijn, want je kunt ze met behulp van allerlei gratis filters ook nog eens een persoonlijk tintje meegeven. Alles wat je deelt, kun je meteen doorsturen naar je vrienden via Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare. Het netwerk, dat in 2012 voor 1 miljard dollar door Facebook werd overgenomen, telt inmiddels meer dan 150 miljoen gebruikers. Foto’s liever alleen met vrienden delen? Dat kan ook met de functie Instagram Direct.
Meer lezen: Dossier Instagram

Facebook

Nog zo’n populair sociaal netwerk is Facebook. Bij uitstek geschikt om foto’s te delen, al is het daar niet alleen voor bedoeld. Je deelt foto’s, video’s en linkjes eenvoudig op je eigen timeline en in de nieuwsfeed zie je alles wat je vrienden delen en kun je het meteen liken of delen. Ook kun je met de Facebook-integratie in iOS foto’s vanuit de Foto’s-applicatie eenvoudig in één keer naar Facebook doorzetten. Met de los verkrijgbare app Stickered kun je stickers op foto’s plakken voordat je ze op Facebook of in Messenger deelt.
Meer lezen over Facebook op iPhone, iPod touch en iPad.

Twitter

Twitter is ook weer een sociaal netwerk op zichzelf. Foto’s deel je vanuit de Twitter-app of rechtstreeks vanuit de Foto’s-applicatie op je iDevice. Lange tijd deelde je gewoon foto’s zonder poespas, maar sinds enige tijd kun je ook eigen filters toepassen en foto’s vooraf bijsnijden. Ook in de timeline is beeld een steeds prominentere rol gaan spelen.
Meer lezen over Twitter op iPhone, iPod touch en iPad.

Flickr

Flickr is van oorsprong een sociaal netwerk voor de fanatieke (professionele) fotograaf. Maar door een aantal recente wijzigingen, probeert men ook de ‘hobbyfotograaf’ enthousiast te krijgen. Het opslaglimiet werd verhoogd naar maximaal 1 TB, voor de meeste gebruikers onbeperkt, en de werd vernieuwd met onder meer eigen fotobewerkingsopties en filters. Flickr is bovendien in iOS 7 geïntegreerd, zodat je je geschoten plaatjes meteen kunt doorzetten.
Meer lezen over Flickr op iPhone en iPod touch.

Path

Toen Path uitkwam, was het een app die meteen hoge ogen gooiden vanwege het vernieuwde ontwerp en de aandacht voor detail. Met een plusje heb je toegang tot alle functies, waarbij ook het delen van je locatie, gedachtes tot de mogelijkheden behoren. Foto’s die je deelt kun je uiteraard vooraf van een eigen fotofilter voorzien. Path is met 20 miljoen gebruikers wel een van de kleinste sociale netwerken om foto’s te delen. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat er inmiddels een Premium-abonnent in het leven is geroepen.
Meer lezen over Path op iPhone, iPod touch en iPad.

500px

De foto’s die op 500px verschijnen zijn niet zomaar kiekjes. Het zijn mooie foto’s, gemaakt door veelal professionele fotografen. Ze gebruiken het voor het delen en verkopen van inspirerende fotografie. Ben je zo’n fotograaf, die altijd precies de juiste belichting en het juiste kader weet te kiezen, dan is 500px de plek om je foto’s te delen. Er zitten bewerkingstools van Adobe in de app, om de foto’s nog beter te maken. Gebruikers van Adobe Lightroom kunnen hun foto’s ook meteen vanuit de Lightroom-app uploaden naar 500px.
Lees meer over 500px.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, sociale media, sociale netwerken
Devices iPad, iPhone
Software iOS