Wimbledon tennis kijken.

Live Wimbledon 2019 kijken op iPhone, iPad en Apple TV

Het oudste tennistoernooi ter wereld is in volle gang. Ga Wimbledon live kijken via je iPhone, iPad en Apple TV met deze apps.

Wimbledon live kijken vanuit Nederland en België

Dé klassieker onder de tennistoernooien is Wimbledon. Van maandag 1 juli tot zondag 14 juli 2019 kun je weer kijken naar de wedstrijden, die ook live te volgen zijn. Wil je live Wimbledon kijken op je iPhone, iPad of Apple TV, dan kan dat via deze apps die een aanvulling zijn op onze algemene lijst met tennis-apps.

Wimbledon-app

De officiële Wimbledon-app laat je live (delen van) wedstrijden zien, heeft radiokanalen die live verslag van de wedstrijden doen en biedt video’s om terug te kijken. De app is ook goed met livescores vanaf de velden en krijgt de data direct aangeleverd door IBM, dat ook dit jaar de techniek levert op de velden zelf. Is een bal uit, dan wordt is dat direct te zien.

Je ziet ook het programma, eindstanden en lotingen. Verder bevat de app nieuws, liveblogs en spelersprofielen. Je kan de app op de iPhone en iPad inrichten op je eigen favoriete tennissers. Er is ook ondersteuning voor de Apple TV, zodat je het toernooi live met meerdere mensen kunt volgen. Voor de Apple TV was er een aparte app, maar die functionaliteit is nu ingebouwd in de normale app. De app komt ook van pas als je Wimbledon persoonlijk gaat bezoeken, want je krijgt dan allerlei exclusieve functies.

Wimbledon tennis


Eurosport Player

Eurosport heeft de uitze ndrechten voor Wimbledon. Je kunt via Eurosport 1 kijken, maar omdat gelijktijdig ook de Tour de France wordt uitgezonden ben je beter af via de betaaldienst Eurosport Player. Daarmee kijk je naar 15 gelijktijdig gespeelde wedstrijden. Eurosport Player is te gebruiken op de iPhone, iPad, MacBook en andere smartphones, tablets en laptops. Je kunt ook streamen met AirPlay en Chromecast naar je televisie, maar er is ook gewoon een Apple TV-app. Een maandabonnement kost zo’n zeven euro per maand en op jaarbasis kost het vier euro. Eurosport 1 zendt dagelijks van 12:30 uur tot 22:30 uur de wedstrijden uit, die je via diverse tv-aanbieders kunt kijken. Met de gewone Eurosport-app volg je ook het laatste nieuws.

Ook in België heeft Eurosport de exclusieve uitzendrechten voor Wimbledon. Voor Wimbledon moet je op het hoofdkanaal zijn, waardoor je het tennistoernooi bij vrijwel alle Belgische tv-aanbieders in het basispakket kunt bekijken.


Ziggo Sport

De wedstrijden van Wimbledon kun je ook zien bij Ziggo Sport, zowel op Ziggo als op de betaalzender Ziggo Sport Totaal. Ziggo heeft wel de tweede keus, dus de leukste wedstrijden kijk je bij Eurosport. Bij Ziggo Sport worden de hele dag wedstrijden en beelden vanuit Wimbledon uitgezonden. Er is ook elke avond om 22:00 uur een programma met samenvattingen, analyses en een terugblik op alle hoogtepunten, genaamd Wimbledon Today. Om Ziggo Sport Totaal te kijken kun je gebruik maken van de speciale app of de app van je tv-aanbieder. Abonnees van kabelbedrijf Ziggo kunnen goedkoper via Ziggo Sport Kanaal 14 kijken, want dit zit voor alle Ziggo-klanten in het digitale basispakket.


NOS

De NOS heeft een zogenaamde sublicentie voor Wimbledon, waardoor ze alleen live de halve finales (heren) en de finales (heren en dames) uit mogen zenden. Met de app blijf je uiteraard ook op de hoogte van al het nieuws rondom Wimbledon.Je kan er ook filmpjes bekijken en er zijn interviews met tennissers en tennissters. Ook houden ze een liveblog bij.


BBC One en Two via de app van je tv-aanbieder

De Britse omroep BBC zendt Wimbledon uit. De belangrijkste BBC-kanalen zijn bij veel Nederlandse tv-aanbieders in het digitale basispakket opgenomen, vaak zelfs in HD-kwaliteit. Gebruik de app van je tv-aanbieder (zoals Ziggo Go of een soortgelijke app), liefst eentje waarmee je ook via AirPlay kunt streamen naar je Apple TV. Heb je T-Mobile Thuis, dan heb je mazzel. T-Mobile heeft als enige tv-provider een Apple TV-app, dus je kan dan eenvoudig via je televisie kijken. Bij andere aanbieders moet je dit nog via AirPlay regelen.


NPO-radio

Kun je niet kijken omdat je bijvoorbeeld op je werk zit, dan kun je Wimbledon wel volgen op NPO Radio 1. In NOS Radio Tour de France vanaf 14:00 uur ‘s middags is er tussendoor ook regelmatig aandacht voor Wimbledon en ‘s avonds kun je luisteren naar Langs de Lijn en Omstreken. Te beluisteren via de meeste radio-apps voor iPhone en iPad, of via de officiële NPO Radio 1-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2019
Categorie Apps
Onderwerp tennis
Devices Apple TV, iPad, iPhone
Software iOS, tvOS