Wimbledon-app voor iPhone

Live Wimbledon 2017 kijken op iPhone, iPad en Apple TV

Het oudste tennistoernooi ter wereld is weer gestart. Ga Wimbledon live kijken via je iPhone, iPad en Apple TV met deze apps.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Wimbledon-app voor iPhone

Dé klassieker onder de tennistoernooien is Wimbledon. Van maandag 3 juli tot zondag 16 juli 2017 kun je weer kijken naar de wedstrijden, die ook live te volgen zijn. Wil je live Wimbledon kijken op je iPhone, iPad of Apple TV, dan kan dat via deze apps die een aanvulling zijn op onze algemene lijst met tennis-apps.

Wimbledon live kijken vanuit Nederland en België

The Championships is de officiële Wimbledon-app. De app laat je live (delen van) wedstrijden zien, heeft radiokanalen die live verslag van de wedstrijden doen en biedt video’s om terug te kijken. De app is ook goed met livescores vanaf de velden en krijgt de data direct aangeleverd door IBM, dat ook dit jaar de techniek levert op de velden zelf. Is een bal uit, dan wordt is dat direct te zien.

Je ziet ook het programma, eindstanden en lotingen. Verder bevat de app nieuws, liveblogs en spelersprofielen. Je kan de app op de iPhone en iPad inrichten op je eigen favoriete tennissers.

Er is ook ondersteuning voor de Apple TV, zodat je het toernooi live met meerdere mensen kunt volgen. Voor de Apple TV was er een aparte app, maar die functionaliteit is nu ingebouwd in de normale app.

Wimbledon tennis


Eurosport Player

Eurosport heeft de uitzendrechten voor Wimbledon. Je kunt via Eurosport 1 en 2 kijken, maar omdat gelijktijdig ook de Tour de France wordt uitgezonden ben je beter af via de betaaldienst Eurosport Player. Daarmee kijk je naar 15 gelijktijdig gespeelde wedstrijden. Eurosport Player is te gebruiken op de iPhone, iPad, MacBook en andere smartphones, tablets en laptops. Je kunt ook streamen met AirPlay en Chromecast naar je televisie. Een maandabonnement kost zo’n zeven euro per maand en op jaarbasis kost het vijf euro. Je krijgt daarvoor een groot aantal sportevenementen, met bijvoorbeeld extra camera’s tijdens de Tour de France, alle wedstrijden van het EK Voetbal onder 19 jaar en de MotoGP, Moto2 en Moto3 voor motorliefhebbers, inclusief extra cameraposities. Hou je meer van cafésporten, dan kun je ook snooker kijken.
Eurosport 1 zendt dagelijks van 12:30 uur tot 22:30 uur de wedstrijden uit, die je via diverse tv-aanbieders kunt kijken. In KNIPPR zit Eurosport 1 bijvoorbeeld in het digitale basispakket.


Ziggo Sport en 14

Alle vier Grand Slam-tennistoernooien zijn in 2017 te zien bij Eurosport, maar voor Roland Garros en Wimbledon geldt een uitzondering. De wedstrijden van Wimbledon kun je ook zien bij Ziggo Sport, zowel op Ziggo kanaal 14 als op de betaalzender Ziggo Sport Totaal. Vanaf 3 juli kun je iedere dag vanaf 12:30 uur tot laat in de avond (21:00 uur) naar de wedstrijden kijken. Er is ook elke avond om 22:00 uur een programma met samenvattingen, analyses en een terugblik op alle hoogtepunten, genaamd Wimbledon Today. Om Ziggo Sport Totaal te kijken kun je gebruik maken van de speciale app of de app van je tv-aanbieder, bijvoorbeeld via Interactieve TV van KPN (waar je voor €15,50 per maand naar 6 topsportzenders kijkt). Abonnees van kabelbedrijf Ziggo kunnen goedkoper via Ziggo Sport Kanaal 14 kijken, want dit zit voor alle Ziggo-klanten in het digitale basispakket.

Eurosport (België)

Ook in België heeft Eurosport de exclusieve uitzendrechten voor Wimbledon. Eurosport, onderdeel van Discovery, mag alle vier de Grand Slam-tennistoernooien uitzenden dus ook Roland Garros. Voor Wimbledon moet je op het hoofdkanaal zijn, waardoor je het tennistoernooi bij vrijwel alle Belgische tv-aanbieders in het basispakket kunt bekijken. Je hoeft dus niet de Eurosport Player-app te installeren (waarvoor je abonnee moet zijn), maar het kán wel als je op 15 kanalen de verschillende wedstrijden wilt zien.
Gebruik je wel de Eurosport Player-app, dan kun je meerdere tenniswedstrijden gelijktijdig in beeld krijgen. Het commentaar is Nederlands-/Vlaamstalig.


BBC Two via de app van je tv-aanbieder en Canal Digitaal

De Britse omroep BBC zendt Wimbledon uit. De belangrijkste BBC-kanalen zijn bij veel Nederlandse tv-aanbieders in het digitale basispakket opgenomen, vaak zelfs in HD-kwaliteit. Gebruik de app van je tv-aanbieder (zoals Ziggo Go of een soortgelijke app), liefst eentje waarmee je ook via AirPlay kunt streamen naar je Apple TV. De tennisliefhebber die via Canal Digitaal kijkt zit er warmpjes bij. Je kunt bij gelijktijdig gespeelde wedstrijden zelf kiezen welke partij je live wilt volgen. Je vindt bij Canal Digitaal namelijk ook de tijdelijke BBC-zenders vinden, speciaal bedoeld voor grote Britse sportevenementen in de zomer. Deze zogenaamde Red Button-kanalen vind je achter nummer 472, 473, 474, 475, 476, 477 en 478. Ze zijn beschikbaar voor alle klanten met ontvangst van de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost.


NOS

De NOS toont alleen de laatste dagen van het toernooi de wedstrijden live. Voor de eerdere wedstrijden zul je dus je toevlucht moeten nemen tot de commerciële zenders.


NPO-radio

Kun je niet kijken omdat je bijvoorbeeld op je werk zit, dan kun je Wimbledon wel volgen op NPO Radio 1. In NOS Radio Tour de France vanaf 14:00 uur ‘s middags is er tussendoor ook regelmatig aandacht voor Wimbledon en ‘s avonds kun je luisteren naar Langs de Lijn en Omstreken. Duurt van 20:30 tot 23:00 uur met om 20:45 uur een speciaal item over Wimbledon. Te beluisteren via de meeste radio-apps voor iPhone en iPad, of via de officiële NPO Radio 1-app.


Live Wimbledon 2017 kijken vanuit het buitenland

Vanwege de strenge uitzendrechten werken iPhone- en iPad-apps helaas niet altijd vanuit het buitenland. Als je over een goede internetverbinding beschikt vanuit een ander land, kan je wel een VPN-app proberen. Die kan de bovengenoemde apps misleiden met de gedachte dat je toch vanuit Nederland of België kijkt. We schreven eerder al een uitgebreide test van VPN-apps op iPhone en iPad. Let er bij het kiezen van een app op dat ‘ie Nederlandse of Belgische servers ondersteunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2017
Categorie Apps
Onderwerpen tennis, wimbledon
Devices Apple TV, iPad, iPhone
Software iOS, tvOS