KICKR SNAP fietstrainer

Vijf handige sportaccessoires voor de iPhone

Ben je graag actief met je iPhone, dan hebben we 5 handige sportaccessoires voor je iPhone. Ga hardlopen, fietsen of voetballen met je iPhone.

KICKR SNAP fietstrainer

Vroeger was sporten een kwestie van blijven rennen totdat je te moe was, maar dankzij sportschema’s, apps en speciale accessoires weten we nu zelfs de kleinste details over onze activiteiten. We kijken naar vijf accessoires die je in combinatie met je iDevice kunt gebruiken om beter te sporten.

iPhone-accessoires tijdens het sporten

De vijf accessoires die we hieronder bespreken vormen slechts een greep uit het beschikbare aanbod. Vandaar dat we aan het einde van het artikel nog een lijstje hebben opgenomen van allerlei andere sportaccessoires die je via de Apple Store kunt vinden. Kijk je bij andere winkels, dan is er nog veel meer aanbod aan fitnesstrackers, sportarmbanden, sensoren voor tijdens het zwemmen, snowboarden of wandelen, sportoordopjes om tijdens het sporten lekker muziek te luisteren… de keuze is enorm. Je kunt het beste even gericht zoeken waar je naar op zoek bent, bijvoorbeeld bij winkels als Bol.com. Bij sportwinkels kun je slimme accessoires om te sporten vaak niet vinden.

#1 Apple Watch
De Apple Watch is misschien wel het meest uitgebreide fitnessaccessoire voor de iPhone. De Watch meet met speciale sensoren hoeveel je loopt en hoeveel calorieën je verbrandt, terwijl tegelijk je hartslag wordt gemeten. Hierdoor krijg je een uitgebreid beeld van je gezondheid, zeker als je speciale apps installeert om slaap te meten of onverwacht verhoogde hartslag te detecteren.

Apple Watch Series 3 lineup najaar 2017

De Activiteit-app helpt je om iedere dag meer te bewegen en met de Workout-app registreer je je sportactiviteiten. Je kunt er ook mee zwemmen en tientallen sporten mee beoefenen. Dankzij notificaties van apps blijf je op de hoogte van binnenkomende berichten en alles wat verder nog belangrijk is.

Bekijken: Apple Watch kopen

#2 Fitbit Flex 2
Vind je een Apple Watch iets te duur, dan kun je ook kiezen voor een goedkopere fitnessarmband zoals de Fitbit Flex. Deze draag je om je pols, waarna je eens in de zoveel tijd de bijbehorende iPhone-app opstart om het aantal stappen te bekijken. Leuk om te weten, maar de app geeft al je gemaakte stappen gelijk ook context. Je kunt een doel voor de dag instellen en met de app bijhouden wat je hebt gegeten, zodat je in één keer te zien krijgt of je gezond bezig bent.

Fitbit Flex 2

Het is ook nog mogelijk om je Fitbit-armband aan andere diensten te koppelen, zoals Runkeeper. Je hebt met een Fitbit Flex 2 de stappentel-functies van een Apple Watch, maar met een dagenlange batterijduur en een goedkoper prijskaartje. Wil je een model met ingebouwde hartslagmeter, dan is de Fitbit Alta HR voor €139 in de winkel te vinden.

Bekijken: Fitbit Flex 2 (80 euro)

#3 Wahoo TICKR (X)
Wil je tijdens het fietsen of hardlopen je hartslag meten en heb je geen sporthorloge? Dan is de Wahoo TICKR een goedkope optie. Dit is een hartslagband die je met je iPhone koppelt. Het mooie is dat het zowel via Bluetooth als via ANT+ werkt, dus als je op een later moment een fietscomputer of en ander sportaccessoire met ANT+ wilt aansluiten, dan kan dat ook. Andere hartslagmeters in deze prijsklasse hebben deze mogelijkheden niet.

Wahoo TICKR X hartslagmeter

De lampjes op de sensor geven aan wanneer je verbinding hebt en je hartslag wordt gemeten. Zo kun je zorgen dat je altijd in de juiste hartslagzone zit, zodat je bijvoorbeeld zeker weet dat je met vetverbranding of conditietraining bezig bent. In de Apple Store hebben ze ook een verbeterde TICKR X, die iets duurder is: 80 euro.

Bekijken: Wahoo TICKR (50 euro)

Smart Rope PURE springtouw

Voor een goede conditie hoef je niet te gaan hardlopen: je kunt ook een springtouw pakken. Deze Smart Rope van Tangram Factory is voorzien van sensoren, die automatisch het aantal sprongen bijhouden. Via de Smart Gym-app op je iPhone zie je terug hoeveel sprongen je hebt gemaakt, zodat je gemakkelijk je voortgang kunt bijhouden. Dit is niet zomaar een springtouw, want de handgrepen zijn voorzien van kogellagers, zodat ze soepel bewegen.

Smart Rope PURE springtouw

Er is ook een Smart Gym-app voor de Apple Watch, zodat je tijdens het springen snel even kunt checken of je je doel al hebt gehaald. Je ziet verder het aantal verbrande calorieën en de trainingsduur. Via de app krijg je aanbevelingen voor intervaltrainingen en beloningen voor goede prestaties. Je kunt zelfs een competitie met vrienden aangaan. Met de meegeleverde schroevendraaier kun je de lengte van het touw aanpassen voor gebruikers tot een lichaamslengte van 2,08 meter. Pas wel op als je in het touw gaat knippen. Als je ’m korter maakt, kun je ’m niet meer verlengen.

Bekijken: Smart Rope PURE springtouw (70 euro)

#5 Wahoo KICKR SNAP Bike Trainer
Als het buiten guur weer is, wil je het liefst binnenblijven. Toch kun je gewoon aan je training werken, want met deze fietstrainer klim je op je eigen racefiets. Je kunt heel gemakkelijk de weerstand regelen en je activiteiten bijhouden via je iPhone. Het vliegwiel van de SNAP geeft je hetzelfde weerstandsgevoel als tijdens het klimmen en dalen op de weg. Als je lid wordt van de Wahoo Fitness-community kun je ervaringen uitwisselen met medesporters. Er zitten trainingen in de app, om je op weg te helpen.

Wahoo KICKR SNAP fietstrainer

Lampjes op de KICKR SNAP geven de verbindingsstatus aan. Gebruik je een vermogensmeter (ook als die door een extern merk is gemaakt), dan kun je die koppelen met de KICKR SNAP. Volgens de makers is het gemeten vermogen tot op 3% nauwkeurig. Gemaakt van roestvrij staal en lekker stabiel, zonder dat je je achterwiel eraf hoeft te halen: fiets op de trainer klikken, app kiezen en wegrijden dus.

Beijken: Wahoo KICKR SNAP (550 euro)

Apple’s sportaccessoires voor je iPhone

In de Apple Store vind je een divers aanbod van allerlei sportaccessoires die met je iPhone werken. Hier zijn een aantal voorbeelden:

  • Adidas miCoach voetbal: 200 euro
  • Voetbalsensor voor in je kousen: 120 euro
  • Golfhandschoen met swing-analyse: 150 euro
  • Tennisracket met ingebouwde sensor: 120 euro
  • Pulse-oximeter voor zuurstofniveau meten: 340 euro
  • Mindfulness-tracker die ook beweging meet: 150 euro
  • Belkin-fitnessarmband voor iPhone 7: 50 euro

Op zoek naar nog meer accessoires voor je iPhone? Eerder bespraken we ook handige fietsaccessoires, fijne oordopjes en hippe hoofdtelefoons voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!