Afspraken met vrienden plannen

Afspraken plannen met vrienden: dit zijn de beste apps

Nu het weer kan, wil je natuurlijk een afspraak plannen met een groep vrienden of samen bepalen wat je gaat doen. Dan kun je gebruikmaken van deze apps voor het plannen van een gezamenlijk uitje, of samen beslissen wat je gaat doen.

Afspraken plannen met vrienden met apps

Steeds meer mensen zijn gevaccineerd en alles gaat beetje bij beetje weer open, dus je kunt weer afspreken met je vrienden en familie. Iedereen wil de gemiste diners, filmavonden of feestje graag weer inhalen (uiteraard met inachtneming van de geldende regels), maar wanneer moet je die plannen? Onlangs plande meer dan 100.000 mensen op één dag via Datumprikker een afspraak in en dat was een dagrecord. Datumprikker is misschien dus wel de bekendste app om je afspraken te ordenen, maar er zijn ook veel andere apps die misschien nog wel handiger zijn. We zetten de kanshebbers voor je op een rij.

Datumprikker

De bekendste, maar daarmee niet automatisch de beste. Datumprikker is met miljoenen gebruikers de grootste planningstool van Nederland. Met Datumprikker kun je data en tijden voorstellen, deelnemers uitnodigen en een locatie prikken voor je afspraak. Het maken van een account is gratis, maar dat hoeft per se om een afspraak aan te maken. Ook hebben je vrienden geen account nodig om hun beschikbaarheid op te geven. Bij het aanmaken van een afspraak krijg je suggesties voor geschikte locaties, zoals restaurants en pretparken. En je kunt een kalenderfeed maken, die je koppelt met je eigen agenda. Heb je deze app in het verleden veel met je vrienden gebruikt, dan kan het handig zijn om bij Datumprikker te blijven hangen.

Loulou

De makers van deze Nederlandse app (Triple IT) claimen meer dan 1 miljoen gebruikers te hebben. Je kunt met Loulou afspraken plannen via WhatsApp. Het voordeel daarvan is dat je dit in bestaande groepsgesprekken kunt doen en dus geen telefoonnummers of mailadressen hoeft in te voeren van je vrienden of familie. De app werkt als een poll waarmee je gemakkelijk kunt inventariseren wie mee uit eten wil gaan, welke dag het beste uitkomt en wie aanwezig is bij een borrel of ander event. Dit scheelt een hoop losse berichtjes. De app is erg overzichtelijk en zonder account te gebruiken.

SoPlan

Een andere Nederlandse planning-app is SoPlan. Ideaal aan deze optie is dat je niet langer emailadressen hoeft in te voeren, maar de uitnodiging naar je gasten kunt versturen via de telefoonnummers in je contacten. Zelf hoef je alleen je telefoonnummer door te geven om een afspraak aan te kunnen maken. Daarnaast kun je als organisator van de babyshower, borrel of sportochtend een herinnering instellen, zodat niemand jullie ontmoeting vergeet. Hiervoor moet de ander wel de app op zijn of haar telefoon hebben staan. SoPlan laat je een afspraak alleen weigeren of accepteren, je kunt jezelf dus niet als twijfelgeval opgeven. SoPlan heeft ooke en planningsassistent die automatisch een datum kan prikken waarop iedereen kan.

Doodle

Met Doodle kun je het beste tijdstip voor een event vinden. Stel tijdstippen voor, nodig deelnemers uit en plan vervolgens een feestje, buitenactiviteit, vergadering, reünie of wat je ook wilt. Het is gratis en de deelnemers hoeven geen account aan te maken. Ze hoeven zelfs niet de app te installeren. In Doodle maak je een poll in iMessage, WhatsApp of Facebook Messenger. Je kunt mensen ook uitnodigen via e-mail of sms. Door te chatten kun je de details bespreken. Om conflicten in je agenda te voorkomen werkt Doodle nauw samen met je agenda. Zo krijg je te zien of een afspraak in je planning past door te kijken naar welke uitjes je al in je Agenda-app hebt staan. En via pushberichten blijf je op de hoogte van alles wat de deelnemers zeggen.

I’m In

Ben zijn jij en je vrienden fans van iMessage? Dan kun je samen gemakkelijk met de I’m In-app een afspraak of uitstapje plannen. De app werkt alleen via iMessage, dus iedereen moet wel Apple-gebruiker zijn. Je kunt via iMessage de app openen in een chat en een afspraak aanmaken, een omslagfoto toevoegen en aangeven welke tijdstippen goed uitkomen. Daarna stuur je het naar vrienden in een chatgesprek. Net als op Facebook kun je op het bericht tikken om aan te geven of je aanwezig zult zijn: ja, misschien, of nee. Als iedereen heeft gereageerd kan de initiatiefnemer de beste datum en tijd kiezen voor de afspraak, rekening houdend met ieders beschikbaarheid. Je regelt alles in iMessage. Deze app bevat ook in-app aankopen. Kies je voor Premium, dan is er een koppeling met de agenda en kun je bevestigde afspraken exporteren naar de Agenda-app.

Evite

Wil je het wat grootser aanpakken, dan is er Evite. Hierin vind je creatieve templates om een uitnodiging te maken, bijvoorbeeld voor een kinderverjaardag. Er zitten duizenden gratis en premium uitnodigingen in voor allerlei evenementen. Je verstuurt de uitnodigingen via een tekstbericht of per e-mail en kunt zien welke mensen jouw uitnodiging hebben bekeken. Vervolgens kun je berichten en polls maken om het meest ideale tijdstip te prikken. Gasten kunnen via de app zich aanmelden voor het event en eventueel aangeven dat ze een +1 meenemen. Hiervoor moeten ze dus wel de app hebben. Evite bevat ook betaalde opties.

Meer apps om afspraken te plannen met vrienden

Er zijn nog meer apps waarmee je afspraken met vrienden kunt plannen. Probeer ook deze eens:

  • Picci – Picci is geen app, maar een website waar je een datum kan plannen. Het voordeel van een app is dat je meerdere afspraken bij elkaar kan zien. Picci werkt zonder e-mailadressen en met een deelbare link.
  • Do With Me - To-Do Lists With Your Friends (€0,99, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Gaat het om een wat groter event, dan kun je deze app gebruiken. Do With Me is een takenlijst voor vrienden, dus hiermee kun je plannen wie de boodschappen gaat doen, wie de hotelkamers boekt en wie leuke restaurantjes zoekt voor je volgende groepsvakantie.
  • Polls met vrienden (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 10.0+) - Een simpele tool voor het maken van een poll in iMessage. Wordt het pizza of burgers, bioscoop of thuis een filmpje kijken? Dit soort simpele vragen kun je stellen in ‘Polls met vrienden’. Leuk voor eenmalig gebruik, voor onbeperkte polls moet je betalen.
  • Choose - Polls in Chats (Gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Met deze tool kun je in iMessage een poll maken, zodat vrienden kunnen kiezen. Wordt helaas niet meer zo vaak bijgewerkt.
  • Voliz - Polls for WhatsApp (Gratis, iPhone + IAP, iOS 12.0+) - Een app om polls te maken in WhatsApp. Is het overwegen waard, maar helaas krijgt de app niet zo’n hoge beoordeling.

Informatie

Laatst bijgewerkt
juni 2021
Onderwerp
Categorie
Apps