Meisje op Citytrip

Ik ga op reis en ik neem mee… deze tech!

Heerlijk, op reis gaan. Maar wat moet je nu eigenlijk meenemen op een stedentrip of een langere vakantie? Deze tech mag niet ontbreken in jouw rugzak!

Vroeger gingen we op reis en waren de vereisten: kleding, toiletspullen en zoveel mogelijk boeken en spelletjes. Nu hebben de smartphone, laptop en tablet hun intrede gedaan en is dat lijstje iets anders. Of je nu op een stedentrip gaat of een langere trip hebt gepland, er zijn een aantal dingen die je als tech-liefhebber echt niet kunt achterlaten.

Onmisbaar op reis: opladers

Vrijwel iedereen neemt tegenwoordig een telefoon mee op vakantie, al is het maar om af en toe eens je berichten te checken. Belangrijk is dus dat je de juiste kabels meeneemt en het liefst nog een paar extra, zodat je nooit met een lege telefoon zit. Tegenwoordig moet je als Apple-gebruiker minimaal twee aansluitingen hebben: Lightning en usb-c. De ene heb je nodig voor iPhones, AirPods en dergelijke, terwijl je de andere nodig hebt voor je MacBook. Bij iPads ligt het eraan welk model je hebt. Tot een paar jaar geleden waren ze nog allemaal voorzien van Lightning-aansluiting, terwijl je tegenwoordig bij Apple alleen nog iPads met usb-c vindt. Voor de Apple Watch heb je uiteraard een aparte lader nodig.

Andere kabels die je wilt meenemen zijn bijvoorbeeld die van je draadloze hoofdtelefoon. Je draadloze koptelefoon gaat vroeg of laat een keer leeg. Net wanneer je voor een lange reis in een bus of vliegtuig stapt, bijvoorbeeld. Alles over iPhone-kabels lees je in ons aparte overzicht.

Bekijk ook

Wegwijs in iPhone-kabels: deze heb je nodig

In deze gids lees je alles over de iPhone oplaadkabels en laders: welke Lightning-kabels zijn er en hoe kun je sneller opladen met usb-c? Jouw gids in de wereld van kabels en laders!


Handig: stroomadapters
Grote kans dat jouw hotelkamer maar één stopcontact heeft, liefst op een moeilijk bereikbare plek achter het nachtkastje. Terwijl jij ’s nachts toch wel je iPhone, Apple Watch, reservebatterij en nog wat andere spullen wilt opladen. Het meest handig is een stekker of stroomblok waarmee je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen.

Je oplader is natuurlijk onmisbaar, maar zorg ook dat je eventueel een verloopstekker met je meeneemt. In een aantal landen ziet het stopcontact er namelijk anders uit dan bij ons, en de stekker past er dan ook niet altijd in. Wil je echt veilig zitten? Neem dan een tweede oplader mee, voor het geval de eerste kapot gaat.


Hou alles overzichtelijk
Met een organizer voor je kabels en adapters je ervoor dat het geen rommeltje wordt in je koffer. Met elastieken zet je alles vast. Je kunt het ook gebruiken om bijvoorbeeld lippenbalsem en andere rondslingerende spulletjes op één plek te bewaren. De Grid-It op de foto is verkrijgbaar in meerdere formaten en is voor allerlei dingen te gebruiken.

Voorkom een lege batterij met een powerbank

Je accu gaat helaas niet eeuwig mee en ook op reis ben je niet altijd in de buurt van een stopcontact. En met diverse spelletjes en video’s is de pret snel over, want die trekken je batterij snel leeg. Een extra accu meenemen is daarom geen overbodige luxe. Gelukkig zijn er tegenwoordig alle soorten en maten powerbanks, waardoor je nooit zonder stroom hoeft te zitten. En ze worden steeds goedkoper, ook die met een hoge capaciteit.

Bekijk ook

De beste powerbanks voor iPhone, iPad en MacBook

Er zijn talloze powerbanks waarmee je je iPhone of iPad kunt opladen. De extra zware varianten zijn zelfs geschikt voor je MacBook. In deze gids bespreken we enkele goede powerbanks voor onderweg, vakantie en festivals, waarmee je nooit meer met een lege accu zit. Zorg dat je altijd een reservebatterij bij je hebt!


Geen herrie op vakantie met oordopjes

Iedereen die wel eens op reis is geweest kent het leed van luide buren. Hoewel het op de camping in een tentje misschien erger is dan in een hotel, het is niet prettig om alle feesten, ruzies en het dronken gelal van je tijdelijke buren te horen. Noise cancelling-oordopjes kunnen de uitkomst bieden en mogen dus ook echt niet op je lijstje ontbreken.

Bekijk ook

Draadloze oordopjes kopen? Hierop moet je letten!

Ben je op zoek naar draadloze oordopjes met Bluetooth? Op deze 7 punten moet je letten bij het kiezen van jouw perfecte oordopjes.


Geen internet? Gebruik offline apps en content

Zeker als je gaat vliegen is dit een onmisbare: apps die je offline kunt gebruiken. Zeker als je naar landen gaat waar hoge roamingkosten gelden is het verstandig om vooraf voldoende content te downloaden. Denk aan offline kaarten, maar ook offline films in Netflix en offline muziek in Spotify. Geld uitgeven aan internetdata is zonde en dat geef je liever uit aan een lekker etentje. Gelukkig zijn er tal van apps die je ook zonder internet kunt gebruiken, bijvoorbeeld Google Maps en diverse vertaalapps.

Bekijk ook

Ik ga offline op vakantie en neem mee... deze apps!

Offline op vakantie gaan met de iPhone kan prima. We zetten handige vakantie-apps op rij voor navigeren, de reisgids, eerste hulp en meer!