Meisje op Citytrip

Ik ga op reis en ik neem mee… deze tech!

Heerlijk, op reis gaan. Maar wat moet je nu eigenlijk meenemen op een stedentrip of een langere vakantie? Deze tech mag niet ontbreken in jouw rugzak!

Vroeger gingen we op reis en waren de vereisten: kleding, toiletspullen en zoveel mogelijk boeken en spelletjes. Nu hebben de smartphone, laptop en tablet hun intrede gedaan en is dat lijstje iets anders. Of je nu op een stedentrip gaat of een langere trip hebt gepland, er zijn een aantal dingen die je als tech-liefhebber echt niet achter kunt laten.


Meisje op Citytrip

Onmisbaar: kabels
Vrijwel iedereen neemt tegenwoordig een telefoon mee op vakantie, al is het maar om af en toe eens je voicemail te controleren. Belangrijk is dus dat je de juiste kabels meeneemt en het liefst nog een paar extra.

Audioquest_Diamond_USB-Lightning-kabel_01Andere kabels die je mee wilt nemen zijn bijvoorbeeld die van je koptelefoon, zelfs als je een draadloze hebt. Je draadloze koptelefoon gaat natuurlijk een keer leeg en die wil je wel kunnen opladen. Daarnaast is het handig om ook een kabel mee te nemen om hem aan te sluiten op je iPhone, zodat je altijd muziek kunt luisteren. Bovendien kun je deze kabel vaak ook gebruiken op draadloze speakers.

Als Apple-liefhebber heb je waarschijnlijk genoeg aan twee Lightning-kabels, een lader voor je Apple Watch en een micro-usb-kabeltje voor alle andere accessoires.


Handig: usb-stekkers
Grote kans dat jouw hotelkamer maar één stopcontact heeft, liefst op een moeilijk bereikbare plek achter het nachtkastje. Terwijl jij ’s nachts toch wel je iPhone, Apple Watch, reservebatterij en nog wat andere spullen wilt opladen. Zelf gooien we altijd deze lichtgewicht IKEA-lader (€7,99) in de koffer, waarmee je drie apparaten tegelijk kunt opladen.

Koppla usb-lader

Je oplader is natuurlijk onmisbaar, maar zorg ook dat je eventueel een verloopstekker met je meeneemt. In een aantal landen ziet het stopcontact er namelijk anders uit dan bij ons, en de stekker past er dan ook niet altijd in. Wil je echt veilig zitten? Neem dan een tweede oplader mee, voor het geval de eerste kapot gaat.


Hou alles overzichtelijk
Cocoon Grid-It organizerMet een kabel-organizer zorg je ervoor dat het geen rommeltje wordt in je koffer of tas. Met elastieken maak je alle kabels, adapters en stekker vast. Je kunt het ook gebruiken om bijvoorbeeld lippenbalsem en andere rondslingerende spulletjes vast te zetten.

De Grid-It op de foto hiernaast is net zo groot als je laptop en biedt voldoende plaats voor je kabeltjes en andere rondslingerende spullen. Hij kost nog geen 20 euro bij Fonq.


Voorkom een lege batterij met extra accu’s
Je accu gaat helaas niet eeuwig mee en ook op reis ben je niet altijd in de buurt van een stopcontact. En met spelletjes als Pokémon Go is de pret snel over, want die trekt je batterij snel leeg. Een extra accu meenemen is daarom geen overbodige luxe.

Avanca 9000 powerbank

Bekijk ook

De beste powerbanks voor iPhone, iPad en MacBook

Er zijn talloze powerbanks waarmee je je iPhone of iPad kunt opladen. De extra zware varianten zijn zelfs geschikt voor je MacBook. In deze gids bespreken we enkele goede powerbanks voor onderweg, vakantie en festivals, waarmee je nooit meer met een lege accu zit. Zorg dat je altijd een reservebatterij bij je hebt!

Gelukkig zijn er tegenwoordig alle soorten en maten powerbanks, waardoor je nooit zonder stroom hoeft te zitten.


Geen herrie met oordopjes
Iedereen die wel eens op reis is geweest kent het leed van luide buren. Hoewel het op de camping in een tentje misschien erger is dan in een hotel, het is niet prettig om alle feesten, ruzies en het dronken gelal van je tijdelijke buren te horen. Noise cancelling-oordopjes kunnen de uitkomst bieden en mogen dus ook echt niet op je lijstje ontbreken.

Philips Fidelio M2L Lightning-koptelefoon

Bekijk ook

Draadloze oordopjes kiezen: op deze 7 punten moet je letten

Ben je op zoek naar draadloze oordopjes met Bluetooth? Op deze 7 punten moet je letten bij het kiezen van jouw perfecte oordopjes of hoofdtelefoon.

Voorbeelden zijn de oordopjes van Bragi (€300), die lekker draadloos zijn of die van Bose (€300), speciaal voor Apple-apparaten.


Al je accessoires
Voor de iPhone en iPad zijn er inmiddels tal van accessoires en die wil je dan ook niet vergeten. Denk aan de beste koptelefoon, fietsaccessoires en draagbare speakers. Je vakantie is immers niet compleet zonder wat fijne muziek en het is leuk om bij te houden hoe ver je gefietst of gewandeld hebt.

https://www.iculture.nl/nieuws/vakantiespecial-accessoires-voor-op-vakantie-met-iphone-en-ipad-round-up/

We hebben bijvoorbeeld round-ups gemaakt van draagbare speakers, fijne oordopjes en hippe hoofdtelefoons. Ook hebben we allerlei praktische strandaccessoires voor iPhone en iPad op een rijtje gezet.


Google Maps pitstop

Geen internet? Gebruik offline apps
Als je naar het buitenland gaat is dit een onmisbare: apps die je offline kunt gebruiken. Helaas kost mobiel internet in andere landen nog steeds veel geld en dat geef je misschien wel liever uit aan een lekker diner. Gelukkig zijn er tal van apps die je ook zonder internet kunt gebruiken, bijvoorbeeld Google Maps en diverse vertaalapps.

Bekijk ook

Ik ga offline op vakantie en neem mee...

Offline op vakantie gaan met de iPhone kan prima. We zetten handige vakantie-apps op rij voor navigeren, de reisgids, eerste hulp en meer!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!