Mophie autohouder met MagSafe voor draadloos opladen, met verlengarm

iPhone in de auto: dit zijn nuttige accessoires

Gebruik je je iPhone vaak in de auto, dan is het handig om wat accessoires bij de hand te hebben. In deze gids vind je de beste en meest nuttige autohouders en andere iPhone-accessoires voor in de auto bij elkaar.

#1 CarPlay-systeem

Hét auto-accessoire voor een veilige rit is een CarPlay-systeem. Heb je nog niet een ingebouwd systeem, dan kun je ook kiezen voor een after market-model. Een dergelijk CarPlay-inbouwsysteem vind je bijvoorbeeld bij Pioneer of Alpine. Toe aan een nieuwe auto? Kijk dan eens welke automerken met CarPlay werken!

Bekijk ook

CarPlay inbouwen? Deze CarPlay-systemen zijn aftermarket te koop

Heb je al een auto en wil je graag CarPlay gebruiken? Met deze aftermarket CarPlay-radio's maak je je auto geschikt voor CarPlay, zodat je geschikte iPhone-apps in de auto kan gebruiken.

#2 Autohouder voor je iPhone

Om je iPhone-scherm goed af te kunnen lezen is een houder onmisbaar. Er zijn verschillende modellen, die je vastmaakt aan de voorruit of aan het ventilatierooster. Zelf zijn we dol op de Kenu AirFrame, maar je hebt ook diverse houders van Belkin, ESR en soortgelijke merken. De nieuwste ontwikkeling zijn autohouders met MagSafe, zodat je je iPhone magnetisch kunt vastplakken aan de houder. Dat is veel handiger dan tussen een klem steken, waar je altijd twee handen voor vrij moet hebben.

Bekijken:

UGREEN autohouder voor iPhone

#3 Oplader voor je iPhone

Je wilt onderweg niet met een lege batterij blijven zitten. Als je je iPhone in de auto wilt opladen kun je op de markt voor een knaak een 12 Volt-lader kopen. Maar vaak werken deze niet al te best en bovendien is het goed om eens verder te kijken. Er zijn tegenwoordig modellen met BoostCharge voor extra snel opladen, of met USB-C-aansluiting voor als je inmiddels bent overgestapt op nieuwere kabels. Als de aansluiting 2,1 Ampère levert kun je hiermee je iPhone sneller opladen. Heeft je partner óók een iPhone en wil hij/zij niet zonder stroom komen te zitten? Dan zijn er ook dubbele laders. Uiteraard heb je dan wel twee kabels nodig.

Belkin autolader

#4 Autolader-verlengsnoer

Wil de achterbank ook iPhones opladen en heb je achterin geen geschikte aansluiting? Dan zijn er een soort verlengsnoeren, zoals de Belkin Road Rockstar Autolader, die je hieronder op de foto ziet. Deze hang je aan de stoelzak achterin. Je hebt dan 2 poorten voor de passagiers tot je beschikking.

Bekijken:

Belkin Road Rockstar oplader

#5 Kabeltje voor de autoradio

Muziek via Bluetooth of de FM-band? Als échte muziekliefhebber gruw je daar natuurlijk van! Om muziek in de best mogelijke kwaliteit te beluisteren gebruik je de AUX-in aansluiting op je autoradio. Je hebt dan een kabeltje nodig dat aan de ene kant een 3,5mm-aansluiting heeft en aan de andere kant een Lightning-aansluiting (zoals deze van Native Union).

Native Union-kabel

Heb je al een 3,5mm kabeltje bij je autoradio, dan zou je ook de veel goedkopere audio-adapter van Apple kunnen kopen. Behalve het afspelen van muziek kun je zo’n kabeltje natuurlijk ook gebruiken om de gesproken aanwijzingen van je navigatiesoftware via de autospeakers te horen.

#6 Antireflectie screenprotector

Heb je moeite om het scherm af te lezen omdat je last hebt van hinderlijke reflecties en spiegeling? Dan zijn er antireflectie screenprotectors. Kies er wel eentje met een grote kijkhoek, want je zit meestal niet recht voor het scherm. Vooral handig als je je iPhone voor navigatie gebruikt en ook details wilt zien. Er zijn screenprotectors die beter zicht geven bij fel zonlicht. Je scherm is bovendien beschermd tegen krassen en kan achteraf weer makkelijk verwijderd worden. Er zijn heel veel merken, zoals Belkin, Glaasie, TechProtect, Xqisit en Spigen. Sommige zien eruit als glas en reflecteren iets meer, terwijl andere juist wat matter zijn.

#7 Dashcam

Een dashcam is een kleine dashboardcamera met een brede beeldhoek. Deze monteer je op het dashboard of de voorruit van je auto. Met een dashcam leg je de verkeerssituatie voor je vast, zodat je bij ongelukken bewijs hebt dat jij niet fout zat. De meeste dashcams beschikken over een bewegingssensor die de camera activeert bij onverwachte bewegingen, zoals bijvoorbeeld een botsing. De beelden zijn achteraf terug te bekijken. Sommige modellen werken met een geheugenkaart, andere met WiFi. De bekendste zijn Anker Roav, maar ook Xiaomi en Garmin brengen dashcams op de markt.

Garmin webcam

#8 Bonus: koffiemachine

Een kopje koffie onderweg lust iedereen wel. Voor de gadgetliefhebber zijn er de Minipresso en Nanopresso, twee draagbare espresso-apparaatjes van dezelfde fabrikant (Wacaco). Zo kun je zittend in de achterklep van je auto toch een lekker kopje espresso maken. Zelf zouden we dan eerder kiezen voor afhaal, maar ga je echt naar rustige gebieden dan zul je zelf aan de slag moeten.

Nanopresso-koffiezetter

De Nanopresso kost rond de 70 euro en is verkrijgbaar bij onder andere Amazon. Bij Bol.com vind je nog meer varianten, ook via externe partner. Wil je liever niet met gemalen koffie knoeien, dan zijn er ook modellen die geschikt zijn voor Nespresso-capsules. Deze zijn te herkennen aan de type-aanduiding NS. De modellen voor gemalen koffie (ground coffee) hebben de type-aanduiding GR.

De Nanopresso en Minipresso lijken erg op elkaar, maar toch zijn er verschillen. De Minipresso is de meest eenvoudige oplossing en kost rond de 40 euro. Er zijn niet zo veel accessoires voor verkrijgbaar. De Nanopresso is iets duurder en is wat meer modulair opgebouwd. Je kunt kiezen uit diverse leuke kleurtjes. Er zijn allerlei extra’s te krijgen, zoals een extra grote watertank en een thermosfles om het water warm te houden. Beide apparaten warmen het water niet op. Je zult onderweg dus zelf moeten zorgen voor warm water, bijvoorbeeld door een kampvuurtje te maken, of door een thermosfles met heet water mee te nemen. Je pompt met de hand totdat je voldoende koffie hebt gezet.

Koffiemaatje koffiezetter

Een Nederlands alternatief is Koffiemaatje. Deze is verkrijgbaar in wat minder hippe kleuren, maar heeft wel één groot pluspunt: er zit een oplaadbare batterij in. Je hoeft daardoor niet meer handmatig staan te pompen, maar drukt op een knop en een minuut later is je kopje espresso klaar. Ook handig is dat hij zelf het water kan opwarmen, al duurt het zetten van een kopje koffie dan wel wat langer. Deze koffiemachines zijn vooral geschikt voor espresso en minder geschikt voor liefhebbers van americano’s en normale filterkoffie.

Ben je echt van plan om zelfvoorzienend onderweg te gaan, dan zou je ook eens in truckerswinkels kunnen kijken wat er voor de 12 Volt-aansluiting te krijgen is. Maar alles begint met de aanschaf van een goede autohouder voor je iPhone en daarvan zijn er gelukkig genoeg!

Bekijk ook

Autohouders voor je iPhone: met deze rij je veilig in het verkeer

Ga je op een lange roadtrip of rijd je dagelijks van huis naar werk? In beide gevallen is een goede autohouder voor de iPhone onmisbaar. Zo rijd je handsfree en kun je toch nog goed het scherm aflezen. Er is veel keuze, maar met deze round-up helpen we je op weg!