Augustus 2013: vijf iPhone apps van grote muziekfestivals

Voor augustus 2013 zet iCulture 5 iPhone apps van grote muziekfestivals op een rij. Lowlands, Pukkelpop, Mysteryland, Decibel Outdoor en Sziget: al deze festivals hebben een iPhone-app met het programma en meer.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

concert iphone
Het festivalseizoen is alweer halverwege en dat betekent nog zeker een maand met mooie festivals en zonnige weekenden in het verschiet. Er zijn inmiddels honderden festivalapps op de markt, van apps om dronken je tent terug te vinden tot apps om met white noise het gesnurk van je buurman te blokken. Maar de apps van de aparte festivals mogen er ook zijn. iCulture zet, net als in juli, vijf handige apps van grote muziekfestivals in de maand augustus op een rij. Een opmerking vooraf: in dit overzicht staan alleen bekende festivals met een eigen app; als je een festival mist heb je grote kans dat dit festival met de algemene app van Festi-Info werkt.


Lees ook: De beste apps voor muziekfestivals

Sziget, Boedapest. 5-12 augustus

De meeste muziekliefhebbers hebben ongetwijfeld wel eens van het Sziget Festival gehoord. Het populaire festival, dat plaatsvindt op een eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, heeft een eigen app die regelmatig wordt geüpdatet. Voor de editie van 2013 is de app al bijgewerkt, met het complete programma en recent festivalnieuws. Daarnaast heeft de app een duidelijke offline kaart en een notificatiefunctie die festivalgangers een bericht stuurt als hun favoriete artiest bijna gaat spelen. Tot slot kunnen gebruikers een eigen blokkenschema inrichten en delen met Facebookvrienden.

Downloaden: Sziget (gratis, iOS 5.0+)

Sziget nieuwsSziget artiest

Pukkelpop, Kiewit (Hasselt). 15, 16 en 17 augustus

De kleurige app van het Belgische Pukkelpop is bijgewerkt voor de komende editie en staat paraat in de App Store. In de app van het diverse festival kunnen bezoekers hun eigen favorietenlijst aanleggen, het programma op meerdere manieren bekijken en communiceren met Facebookvrienden. De nieuwsfeed heeft niet alleen nieuws van de festivalredactie, maar ook een feed van Twitter en Instagram, waarin alle berichten en foto’s met relevante hashtags verschijnen. Alleen de plattegrond voor dit jaar is nog niet beschikbaar, maar deze werd in voorgaande jaren altijd duidelijk weergegeven.

Downloaden: Pukkelpop (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Pukkelpop beginschermPukkelpop kaarten

Decibel Outdoor, Hilvarenbeek. 17 augustus

Debibel Outdoor is een bekend festival voor fans van hardstyle, hardcore, techno en trance, en wordt ook wel gezien als het hardere broertje van Extrema Outdoor. Het festival is al lang en breed uitverkocht maar de gelukkigen met een kaartje kunnen de gratis app van Decibel goed gebruiken. De app is zeer compleet en heeft alle functies die een festivalbezoeker zich maar kan wensen. De timetable is helaas nog niet volledig bijgewerkt, maar alle artiesten staan al in het programma. Een grappig detail is de Fan Wall, waar je niet alleen kunt zien wat andere fans over het festival zeggen, maar ook een wereldkaart heeft om te bekijken waar al deze fans vandaan komen.

Downloaden: Decibel Outdoor (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Decibel outdoorDecibel fans

Mysteryland, Haarlemmermeer. 24 augustus

De mooi vormgegeven app van dancefestival Mysteryland is een van de meest complete festivalapps. Naast de gebruikelijke functies heeft de app van 2013 talloze opties om te delen en met andere bezoekers te communiceren. Bijna ieder tabblad heeft koppelingen naar social media. Nu, ongeveer een maand voor het festival, verschijnen er dagelijks een heleboel festivalnieuwtjes. Er is ook veel materiaal om alvast in de festivalstemming te komen, zoals foto’s, video’s en muziek van vorige edities. Om onduidelijke redenen ontbreekt een plattegrond, wat met zoveel podia enigzins onbegrijpelijk is. Misschien is verdwalen onderdeel van het mysterie?

Downloaden: Mysteryland (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Mysteryland beginpaginaMysteryland nieuws

Lowlands, Biddinghuizen. 16, 17 en 18 augustus

Gisteren heeft Mojo Concerts de officiële iPhone-applicatie voor Lowlands 2013 uitgebracht. Hierin vind je het programma voor het muziekfestival, een overzicht van alle artiesten die optreden, een kaart en een algemene nieuwsfeed rond het festival. Voor iedere artiest die je in jouw favorieten plaatst ontvang je 15 minuten voor aanvang van het concert een pushnotificatie. Koppel Facebook aan de app en je weet wie van je app-gebruikende vrienden allemaal bij hetzelfde concert aanwezig zullen zijn.

Ook de app van lowlove.nl, die ieder jaar hoge ogen gooit en soms beter wordt beoordeeld dan de officiële app, is weer in de App Store verschenen. Deze app heeft een uitgebreide newsfeed en een helder blokkenschema. Net als de plattegrond in de officiële app van Lowlands is de kaart in de Lowlove app erg duidelijk; je hebt dus geen enkel excuus meer om te verdwalen.

Downloaden: Lowlands 2013 (gratis, iPhone, iOS 5.1+
Downloaden: Lowlove (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Lowlands 2013Blokkenschema

Hebben we belangrijke muziekfestivals gemist? Laat ze weten in de reacties!

Openingsfoto: Flickr Creative Commons, via Doctor Power

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2015, 12:43
Categorie Muziek
Onderwerpen festival, lowlands, pukkelpop
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.