Google Duo krijgt audiobellen, ook updates voor Google Maps en Foto’s

Google Duo, Google Foto's en Google Maps krijgen binnenkort alle drie nieuwe functies. In Google Duo kun je straks audiobellen, terwijl Google Foto's beter overweg kan met trage verbindingen. In Google Maps deel je straks live je locatie.


Google heeft voor drie van haar apps updates aangekondigd. Het gaat om chatapp Google Duo, kaartenapp Google Maps en foto-app Google Photos. Google Duo ondersteunt binnenkort ook audiobellen, terwijl je in Google Maps straks live je locatie kunt delen met vrienden. Google Foto’s werkt straks bovendien beter met een langzame internetverbinding, zodat je foto’s makkelijker en sneller kunt delen als de verbinding traag is.

Google Duo: straks ook audiobellen

Google Duo werd vorig jaar zomer uitgebracht. Met de app kun je snel een videogesprek starten, zowel met iPhone- als Android-gebruikers. In de tussentijd zijn er geen nieuwe functies bij gekomen, maar binnenkort komt daar verandering in. Google Duo krijgt namelijk audiobellen, waardoor je niet meer naar elkaar hoeft te kijken om in contact te komen. De optie om te audiobellen werkt bij elke internetsnelheid en vreet volgens Google geen data. De functie is nu al beschikbaar in Brazilië, maar wordt de komende tijd ook wereldwijd uitgerold.

Bekijk ook

Review: Duo van Google is een simpele app voor videobellen

Duo van Google is een nieuwe app voor één-op-één videogesprekken. De app biedt vrij rechttoe rechtaan functies en laat je niet alleen videobellen van iPhone naar iPhone, maar ook naar Android-toestellen. Is dit een reden om de app te gaan gebruiken?

Google Foto’s: foto’s delen bij traag internet

Google Foto’s werkt beter in combinatie met een langzame internetverbinding. Google Foto’s maak standaard een backup van al je foto’s, maar bij een trage 2G-verbinding kan dit lang duren. Google is nu gestart met de uitrol van een nieuwe functie, waardoor er bij een langzame verbinding eerst een preview geupload wordt. Zo’n preview met lagere resolutie ziet er op een smartphone volgens Google nog steeds goed uit. Zodra er weer een snelle Wi-Fi-verbinding beschikbaar is, wordt de foto weer vervangen door een exemplaar met een hoge resolutie.

Op dezelfde manier kun je ook makkelijker meerdere foto’s delen met vrienden bij een trage verbinding. Handig als je bijvoorbeeld bij het strand bent, waar de verbinding normaal gesproken wat slechter is. Deze nieuwe functie wordt op dit moment uitgerold via de iOS-app van Google Foto’s.

Bekijk ook

Google Foto's versus iCloud Foto's: wat zijn de verschillen?

Welke van de twee grote fotodiensten moet je nou gebruiken: Google Foto's of iCloud Foto's? iCulture zet de grote verschillen op een rij, om je te helpen met kiezen.

Google Maps: live je locatie delen

Google Maps introduceert binnenkort een nieuwe functie waarmee je je locatie live kunt delen met contacten. Via het menu van Google Maps selecteer je de nieuwe Deel locatie-functie, waarna je je locatie kunt delen met contacten afkomstig uit je Google-account. Je kunt echter ook een link versturen voor de mensen die niet in deze contactenlijst staan. Je kunt zelf kiezen voor hoe lang je locatie live gedeeld wordt. Het is zelfs mogelijk om een route te delen, zodat de ander ziet wanneer je ongeveer op de bestemming aan komt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Deze optie in Google Maps moet binnenkort beschikbaar komen in de iOS-versie van Google Maps. De functie heeft wat weg van Apple’s Zoek mijn Vrienden. Met deze Apple-app kun je ook live je locatie delen, zodat je vrienden weten waar je uithangt.

Bekijk ook

Vrienden terugvinden met de Zoek mijn-app: nu ook extra nauwkeurig!

Met Zoek mijn Vrienden op de iPhone kan je de locatie van je vrienden, familie of andere contactpersonen bekijken. Je checkt de locatie op een kaart, bijvoorbeeld als je af wil spreken. In deze gids leggen we je alles uit over Zoek mijn Vrienden.

Google Foto's

Google Foto's is de app waarmee je foto's kunt bewerken, synchroniseren met je online Google-opslag en meer. Het is Google's alternatief voor de iCloud-fotobibliotheek. Behalve voor iPhone en iPad werkt het ook op Android. Haal meer uit Google Foto's met deze handige tips.

Google Foto's

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.