KinderTeevee: iPhone-app vol filmpjes voor jonge kijkers

· Bart Breij

KinderTeevee iOS Ernst Bobbe en RestHebben je kinderen nog niet genoeg filmpjes te kijken op de iPhone of iPad met applicaties als De Kinderkijkbuis en RTL Telekids? Dan zal je verheugd zijn dat er nog een app is verschenen die allerlei voor kinderen geschikte YouTube-filmpjes op een rij heeft gezet. In de app kunnen zo fragmenten, liedjes en afleveringen worden bekeken van onder andere Bassie & Adriaan, Nijntje, Buurman en Buurman, de Fabeltjeskrant, Dirk Scheele en Pingu.

KinderTeevee iPad iPhone programmaoverzichtAan het aanbod van series die getoond worden, kan gesleuteld worden. Ontwikkelaar KingsLane verwijst in de App Store direct door naar een Facebook-pagina waarop getoond wordt welke series toegevoegd worden, en waarop je kan meepraten over wat je in de applicatie wil terugzien. Nu is het aanbod misschien nog niet zo bijzonder ten opzichte van andere kindertelevisie-apps, maar dat kan op deze manier wellicht snel veranderen.

KinderTeevee kost 1,79 euro en daarvoor krijg je een universele app, die dus geoptimaliseerd is voor de iPhone en iPad. De applicatie werkt echter niet op de eerste generatie iPad. Het is ook niet de goedkoopste in zijn soort: de twee genoemde alternatieven in dit artikel, zijn gratis te downloaden.

Downloaden: KinderTeevee (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Testte tussen 2011 en 2014 meer dan 20.000 apps voor iCulture en schreef er ruim 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appavies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!