Vanavond.tv wil een lekker simpele tv-gids op je iPhone zijn

Vanavond.tv is een nieuwe, simpele tv-gids app voor de iPhone. De app kan geen herinneringen zetten en is verder ook uitgekleed.

Vanavond.tv iPhone iPadAlsof we er nog niet genoeg van hadden, is er een nieuwe speler gekomen op de markt van televisiegidsen voor de iPhone. De app Vanavond.tv was al even verkrijgbaar voor de iPad en is dankzij een update nu universeel en dus ook op de telefoon te gebruiken. De applicatie is afkomstig van ontwikkelaar MobilePioneers, die eerder al TVGiDS.tv uitbracht voor beide platformen en onlangs de wind van voren kreeg omdat ze zonder vermelding raadpleegt welke andere apps je geïnstalleerd hebt. Als dat je niet zoveel doet, heb je aan Vanavond.tv een aardige, op snelheid gerichte tv-gids.

MobilePioneers noemt de nieuwe tv-gids ‘no-nonsense’ en ‘intuïtief’ en de App Store bevat een sneer naar andere apps die allemaal functies hebben die je niet nodig hebt. ‘Download Vanavond.tv vooral NIET als je op zoek bent naar verkeersinformatie, het weerbericht of ellenlange diepte-interviews’, valt er te lezen. Wat de app wel is, is een simpel dingetje met vier overzichten: gids per zender, films vandaag op tv, tips en nu & straks. De overzichten wijzen voor zich. De app snijdt bij de laatste bijvoorbeeld al in de mogelijkheid dat je zelf je favoriete zenders kan aanvinken of sorteren. Het is louter een snel overzicht van de meest gangbare Nederlandse, Belgische en Engelse zenders. Er valt wel wat te zeggen voor de nadruk op snelheid. Ondanks alle tv-gidsen op de iPhone, grijp ik zelf bijvoorbeeld vaak naar de tv-gids van NU.nl omdat die zo lekker zonder gedoe is.

Vanavond.tv tips vandaag op tv Vanavond.tv zenderoverzicht iPhone

De gids per zender is een overzicht waarin je alle programma’s van die zender onder elkaar ziet staan, inclusief een statusbalk van hoe lang het huidige programma al onderweg is. Je tikt de zender centraal bovenin beeld in om van zender te wisselen, en met een knop ernaast wissel je tussen vandaag en morgen. Aan de laatste heb je niet zoveel in Vanavond.tv: je kan geen herinnering zetten om met push aan een programma herinnerd te worden. Jammer is trouwens ook dat het programmaoverzicht van enkele zenders in het overzicht niet verder kijken dan het programma dat op dit moment bezig zijn. Elk programma is keurig voorzien van informatie met een druk erop.

Er zijn televisiegidsen op de iPhone waarin je in één oogopslag meer ziet over wat er wanneer op zenders voorbij komt, maar die zijn wel wat zwaarder om te laden en bedienen soms minder soepel. Je bent wat meer aan het tikken in Vanavond.tv, maar de verder uitgeklede app laadt pagina’s wel snel. Met een in-app aankoop van eenmalig 89 cent doe je dat ook geheel reclameloos.

Downloaden: Vanavond.tv (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2013, 11:15
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen televisie, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.