iPad draadloos synchroniseren met iTunes.

iPhone en iPad draadloos synchroniseren via iTunes doe je zo

Voor het synchroniseren van je iPhone en iPad met iTunes heb je geen kabel nodig. Je kan je iOS-toestel ook gewoon draadloos via Wi-Fi synchroniseren, bijvoorbeeld voor het maken van backups. In deze tip lees je hoe dit moet.

iPad draadloos synchroniseren met iTunes.
Als je nog handmatig muziek, foto’s, films en boeken overzet via iTunes naar je iPhone of iPad, dan is het niet nodig om je toestel met een Lightning-kabel aan je Mac of pc te hangen. Ook voor het maken van een iTunes-backup heb je geen kabel nodig. Door je iPhone en iPad via Wi-Fi te synchroniseren met iTunes, kun je alle kabels in een achterwege laten. In deze tip lees je hoe je draadloos synchroniseert.

iTunes synchroniseren via Wi-Fi

Draadloos synchroniseren met iTunes heeft een aantal voordelen. Het is bijvoorbeeld niet meer nodig om je iPhone uit je broekzak te halen om muziek te synchroniseren of een iTunes-backup te maken. Zolang je iPhone of iPad en Mac met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden zijn, kun je je toestellen draadloos synchroniseren. Om dit te kunnen doen, moet je eenmalig de juiste instellen toepassen. Dit werkt als volgt:

  1. Open iTunes en sluit je iPhone of iPad aan met een Lightning-kabel.
  2. Klik linksboven in iTunes op het aangesloten toestel.
  3. Scroll in het overzicht naar onderen naar het kopje Opties.
  4. Vink de optie Synchroniseer met deze iPhone/iPad via Wi-Fi aan. Klik onderaan op Pas toe om dit te bevestigen.

iTunes draadloze synchronisatie.

Vervolgens kun je je iPhone of iPad loskoppelen. Je toestel blijft zichtbaar in iTunes en je kunt gewoon draadloos synchroniseren of lokale backups maken. Je iOS-toestel wordt automatisch gesynchroniseerd zodra hij wordt opgeladen en iTunes geopend is. Je kunt ook zelf handmatig de synchronisatie starten op je iPhone of iPad door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Wi-Fi iTunes-synchronisatie.

iPhone draadloos synchroniseren via iTunes.

Mocht het na bovenstaande stappen niet lukken om je toestel draadloos te synchroniseren, herstart dan zowel je iPhone of iPad en Mac. Controleer daarna ook of alle apparaten met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden zijn. Bovendien moeten de TCP-poorten 123 en 3689 en de UDP-poorten 123 en 5353 geopend zijn in de instellingen van de firewall, bijvoorbeeld van je router. In de meeste gevallen lost een herstart het probleem op.

Bij draadloze synchronisatie kun je nagenoeg alles doen. Het enige wat niet mogelijk is is om je iPhone of iPad te herstellen en om een iOS-update uit te voeren via iTunes. Voor deze handelingen is nog wel een Lightning-kabel vereist. Wil je iOS draadloos bijwerken, dan doe je dat via de instellingen van je iPhone of iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorieën Basisfuncties, iTunes
Onderwerp itunes
Devices iPad, iPhone