iPad Air verpakking

iPad inruilen bij Apple: dit is de vergoeding

Wil je een nieuwe iPad kopen en heb je nog een gebruikt exemplaar, dat overbodig is geworden? Dan kun je inruilen bij Apple. Dit zijn de vergoedingen bij inruilen van je iPad!

Gebruikte iPad inruilen

De beste prijs krijg je als je je iPad tweedehands verkoopt via Marktplaats of een soortgelijke site. Nadeel daarvan is dat je allerlei mensen over de vloer kunt krijgen en wellicht zelfs met oplichters te maken kan krijgen. Wil je geen gedoe en heb je geen zin in onderhandelen? Dan kun je je iPad inruilen bij Apple en krijg je meteen een tegoedbon voor de aankoop van je volgende Apple-product. Erg veel krijg je er niet voor, maar in een la leggen is duurder.

Waarom je iPad inruilen bij Apple?

Apple heeft een Trade In-programma. Dit houdt in dat je je oude device kunt inruilen en dan korting krijgt op de aankoop van een nieuw product. Zo kun je met korting upgraden naar een nieuwe iPad en brengt je vorige exemplaar ook nog iets op. Bovendien is het beter van het milieu, want bruikbare onderdelen en materialen kunnen weer in een nieuwe of refurbished iPad worden verwerkt.

Het werkt als volgt: je beantwoordt een aantal vragen over de status van de iPad die je wilt inruilen. Vervolgens krijg je een prijsopgave en als je daarmee akkoord gaat lever je je oude iPad in. Je krijgt dan een Apple-cadeaubon, die te gebruiken is in de Apple Store of voor andere Apple-diensten. Je hoeft dus niet meteen een nieuw exemplaar te kopen en het mag ook een ander product zijn (bijvoorbeeld een setje AirPods). Gebruik je de cadeaubon voor een nieuwe iPad, dan zal dat meestal niet genoeg zijn. Maar met bijbetaling kom je een heel eind.

Let op: de iPad moet nog wel werken en in te schakelen zijn. Bij een ‘dode’ iPad of eentje die in een eindeloze bootloop zit, krijg je geen vergoeding. De enige optie is dan om je iPad af te geven voor recycling.

iPad Air verpakking

Apple zal zorgen dat alle persoonlijke data van het apparaat wordt gewist, als je dat zelf nog niet had gedaan. Dat voorkomt dat ze in verkeerde handen terecht komen.

iPad inruilen bij Apple: wat levert het op?

Apple heeft een speciale pagina waar alle vergoedingen staan. Dit krijg je voor je oude iPad:

Model Huidige vergoeding
iPad Pro Tot €545,-
iPad Air Tot €255,-
Standaard iPad Tot €195,-
iPad mini Tot €270,-

Laatste update datum: januari 2023.

De Apple Store-cadeaubon die je ontvangt kun je besteden aan alle (hardware)-producten die in de Apple Store worden verkocht, dus ook hoesjes, schermfolies of een nieuwe iPad. Heb je niks nieuws nodig, dan voeg je het saldo toe aan je Apple-account en kun je het gebruiken voor apps of diensten als Apple Music, Apple One of iCloud+.

Is je iPad beschadigd of heb je een heel oud model, dan is het mogelijk dat je er niets voor krijgt maar dat je het apparaat alleen kunt inleveren voor recycling. Hou er rekening mee dat de bedragen in de tabel de maximale vergoedingen zijn. In werkelijkheid kan het altijd lager liggen.

Je kunt ook meerdere producten tegelijk inleveren, maar elk wordt apart behandeld en je krijgt voor elk een aparte Apple Store-tegoedbon. Die bonnen kun je uiteraard wel bundelen en er in één keer een nieuwe iPhone of iets anders voor kopen.

iPad inleveren bij Apple: hoe werkt het?

Je kunt op twee manieren je iPad inleveren bij Apple: opsturen of naar de Apple Store gaan (indien dit mogelijk is). Apple werkt hiervoor samen met externe bedrijven die de verdere afhandeling doen.

Opsturen:
Als je akkoord gaat met de opgegeven vergoeding, stuurt Apple’s partner je een gratis prepaid inruilkit, waar je je tablet in kunt stoppen. Vervolgens wordt je device door het bedrijf geïnspecteerd. Als het in de door jou beschreven staat verkeert, ontvang je een Apple Store-cadeaubon ter waarde van het offerte­bedrag. Zo niet, dan krijg je van het partnerbedrijf een nieuwe offerte.

Je kunt dan akkoord gaan met de nieuwe offerte, of je device gratis laten terugsturen. Het proces duurt meestal 2 tot 3 weken. Hoe sneller je je device opstuurt, hoe eerder het afgehandeld kan worden.

Langsbrengen:
Als de Apple Store in de buurt is, kun je ook zonder afspraak langsgaan bij één van de winkels van Apple. Je krijgt dan direct korting op de aanschaf van een nieuw product. Wil je niet meteen iets nieuws kopen, dan stuurt Apple het device door naar de recyclingpartner. Je krijgt dan een tegoedbon die je kunt besteden aan nieuwe producten uit de Apple Store. Je kunt terecht bij de Apple Stores in Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Brussel. Buiten de Benelux zijn de Apple Stores van Oberhausen, Keulen, Düsseldorf en Lille (Frankrijk) het meest nabij.

Alternatieven voor inruilen

Vind je de prijs die Apple betaalt veel te laag, maar wil je liever ook niet je iPad verkopen aan een particulier? Dan kun je het eens proberen bij deze aanbieders van refurbished iPhones. Zij geven vaak een iets betere vergoeding voor je gebruikte Apple-product. Er zijn nog andere winkels waar je kunt proberen je iPad in te ruilen, zoals Amac.

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

We hebben nog meer tips wat je met een tweedehands iPad kunt doen:

Bekijk ook

iPad verkopen: krijg de beste prijs voor je oude iPad

Je iPad tweedehands verkopen levert extra zakgeld op om straks weer een nieuwe iPad te kopen. Maar wat is het juiste moment? Waar let je op?

Wil je vervolgens een nieuwe iPad kopen? Dan vind je in onderstaande round-up alle actuele modellen.

Bekijk ook

iPad kopen in Nederland: prijzen, aanbiedingen en meer

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!