Apple Pay gegevens wijzigen.

Zo pas je het factuur- en verzendadres van Apple Pay aan

Voor online aankopen
Voor online betalingen gebruikt een webshops soms je Apple Pay factuur- en verzendgegevens die je van tevoren ingevoerd hebt. In deze tip lees je hoe je de Apple Pay-gegevens zoals factuur- en verzendadres aanpast.

Apple Pay factuurgegevens aanpassen

Er zijn heel veel winkels die Apple Pay accepteren en dat zijn lang niet alleen maar fysieke winkels. Ook online en in apps kun je Apple Pay gebruiken. Bij sommige webshops kun je zelfs afrekenen zonder dat je een account aanmaakt. Voor het versturen van je bestelling en het mailen van je bevestiging, gebruikt de webshop in dat geval de gegevens die je bij Apple Pay ingesteld hebt. Zo wijzig je deze Apple Pay gegevens, zoals je contactinformatie en adresgegevens.

Factuur- en verzendadres Apple Pay wijzigen op iOS en Apple Watch

Sommige webshops vereisen dat je een account aanmaakt om te kunnen bestellen, waarbij je opgeslagen bezorgadres gebruikt wordt om je bestelling te versturen. Maar het is soms ook mogelijk om als gast in te loggen, waarbij je je bezorgadres handmatig moet invullen. In beide gevallen kunnen de winkels Apple Pay als betaalmethode aanbieden, maar er zijn ook winkels waarbij je zonder een account of af te rekenen als gast met Apple Pay kunt betalen. Het is daarom belangrijk om voor dit soort websites je gegevens zoals naam, adres en telefoonnummer up-to-date te houden, als je daar met Apple Pay betaalt.

Als je de gegevens aanpast voor de iPhone, worden ze ook meteen aangepast voor betalingen die je met de Apple Watch doet. Voor de iPad moet je het wel apart aanpassen. Dit werkt als volgt:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Ga naar Wallet en Apple Pay.
 3. Onder het kopje Transactievoorkeuren vind je de gegevens.
 4. Tik op Bezorgadres, E-mail en Telefoon om je contact- en adresgegevens te wijzigen.
 5. Om het factuuradres aan te passen, tik je op een kaart en scroll je bij het tabblad Info naar onderen naar het kopje Factuuradres.

Apple Pay bezorgadres instellen op de iPhone

Standaard kun je kiezen uit adressen en contactgegevens die je in je eigen contactenkaart ingevuld hebt. Je kan vanuit dit scherm ook een nieuw adres of contactinformatie toevoegen.

Apple Pay-gegevens op Mac wijzigen

Op de Mac wijzig je deze instellingen als volgt:

 1. Ga naar Systeeminstellingen> Wallet en Apple Pay.
 2. Klik bij het kopje Betalingsgegevens op je huidige ingevulde adres. Kies daar de juiste gegevens.
 3. Om het factuuradres aan te passen, kies je de kaart en kies je bij Factuuradres de juiste gegevens.

Apple Pay op de Mac: bezorgadres aanpassen

Apple Pay-gegevens wijzigen tijdens betaling

Ook tijdens het uitvoeren van de online betaling kun je te allen tijde je gegevens aanpassen, afhankelijk van het bestelproces van de winkel. Bij winkels waar je direct vanuit de productpagina aankopen kunt doen zonder een account aan te hoeven maken of in te loggen, doe je het volgende:

 1. Tik op de Apple Pay-knop om te betalen.
 2. Kies de juiste betaalkaart die je wil gebruiken.
 3. Het betaalscherm verschijnt in beeld. Tik of klik bij Bezorging om een ander adres te kiezen.
 4. Ook bij Contact kun je je e-mailadres en andere gegevens aanpassen.

Apple Pay: betalen op het web en bezorgadres wijzigen

Het voordeel van deze methode is dat je standaardgegevens niet veranderen. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je een aankoop tijdelijk naar een ander adres wil versturen.

Lees ook onze andere artikelen over Apple Pay:

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay