Meerdere apps tegelijk verplaatsen op het beginscherm.

Zo verplaats je meerdere apps tegelijk op het beginscherm

Je kunt op het beginscherm van je iPhone of iPad de apps verplaatsen en elke gewenste volgorde zetten. Sinds iOS 11 kan dat met meerdere apps tegelijk. In deze tip laten we zien hoe je dat doet.

De standaard indeling van het beginscherm van de iPhone en iPad is lang niet altijd de meest praktische indeling. Sommige apps wil je misschien helemaal niet gebruiken, zoals de Dictafoon of de Aandelen-app. Door apps te verplaatsen, kun je de apps die voor jou het belangrijkst zijn op een prominente plaats zetten. Deze tip legt uit hoe je dat doet.

Meerdere apps op beginscherm verplaatsen

Het indelen van je beginscherm kan een heel gedoe zijn als je apps in mappen wil plaatsen en die mappen de juiste naam wil geven. Om alle apps stuk voor stuk te verplaatsen naar de juiste plek, kan een vervelend karwei zijn. Vanaf iOS 11 is het gemakkelijker geworden, want je kunt dan meerdere apps tegelijk verplaatsen. Door apps te verplaatsen, kun je de voor jou belangrijke apps op een prominente plaats zetten.

Meerdere apps tegelijk verplaatsen op het beginscherm.

De functie lijkt eigenlijk een beetje op Drag & Drop op de iPad, maar het verplaatsen van meerdere apps tegelijk kan ook op het beginscherm van je iPhone en iPad touch met iOS 11 en nieuwer. Doe hiervoor het volgende:

    Meerdere apps op het beginscherm verplaatsen in iOS 11.

  1. Hou één app die je wil verplaatsen ingedrukt totdat ze gaan wiebelen. Let erop dat je deze niet stevig indrukt op de iPhone 6s of iPhone 7, maar het icoontje alleen ingedrukt houdt.
  2. Het icoontje wordt dan wat donkerder van kleur. Terwijl je je vinger op het icoontje houdt, sleep je het desbetreffende appicoon een klein stukje zodat de normale kleur weer zichtbaar is.
  3. Tik vervolgens met een andere vinger één voor één op de apps die je tegelijkertijd wil verplaatsen. Deze schuiven dan onder je andere vinger die je nog steeds op het scherm ingedrukt hebt.
  4. De hoeveelheid apps die je tegelijkertijd verplaatst, wordt weergegeven met een tellertje. Sleep de apps vervolgens naar de gewenste plek.
  5. Haal je vinger van het scherm zodra je met de groep apps op de juiste plek bent. De apps worden vervolgens in de volgorde waarin je ze aangetikt hebt op de nieuwe plek gezet.

In de gif is te zien hoe bovenstaande handelingen er in de praktijk uit zien. Op deze manier kun je veel sneller apps verplaatsen en je beginscherm indelen. Het verplaatsen van meerdere apps werkt ook met mapjes, zodat je een bundel van apps in één keer in een map kunt plaatsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen homescreen, ios 11
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie.

iOS 11