Interview bunq in de iCulture Podcast

iCulture podcast #6: we praten met Ali Niknam van bunq

Luister nu!
Er staat weer een gloednieuwe editie van de iCulture Podcast klaar. Omdat er momenteel geen grote aankondigingen zijn geweest pakken we het deze aflevering iets anders aan: we gingen op bezoek bij een interessante gast, namelijk Ali Niknam van bunq.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Op de iCulture-redactie doen we veel meer dan artikelen schrijven: we interviewen appmakers, testen producten, maken uitlegfilmpjes en we maken regelmatig een leuke Instagram Story over actuele gebeurtenissen via ons Instagram-account @iCulture.nl. Om je een kijkje achter de schermen te geven is er de iCulture Podcast. Daarin bespreken we afwisselend de nieuwste ontwikkelingen, afgewisseld met boeiende interviews.

Click here to display content from anchor.fm

iCulture podcast #6

In iCulture podcast #6 praat Gonny (@gonny) met Ali Niknam van internetbank bunq (@bunq). Bij bunq regel je alles via een mobiele app op je iPhone en kun je als gebruiker veel invloed uitoefenen op de nieuwe functies die worden toegevoegd. Elk kwartaal organiseren ze een bijeenkomst, de bunq update, waar alle nieuwe functies worden aangekondigd. En elke donderdag is er een nieuwe versie van de app. Hoe krijgt deze vernieuwende bank dat voor elkaar? iCulture kreeg een kijkje in de keuken en vroeg aan oprichter Ali Niknam hoe het zit met rente op tegoeden, Apple Pay en wat je moet doen als je ook een briljant maar onmogelijk businessidee hebt.

Interview bunq in de iCulture Podcast

iCulture podcast #6, de shownotes

  • [0:00] Introductie.
  • [0:45] Waarom Ali een eigen bank wilde beginnen.
  • [6:00] Hoe bunq zich wil onderscheiden van traditionele banken.
  • [7:10] Hoe bunq bepaalt welke nieuwe functies aan de app worden toegevoegd.
  • [8:30] Wat is de grootste vernieuwing die bunq heeft veroorzaakt, volgens Ali?
  • [13:30] Verschillen met andere landen en buitenlandse nieuwkomers, zoals N26 en Revolut.
  • [19:30] Apple Pay, Google Pay en bunq.
  • [23:00] Rente op toegoeden, hoe zit dat en waarom kun je het niet uitschakelen?
  • [25:20] Ali’s advies aan mensen die ook ‘onmogelijke’ dingen willen ondernemen.

Met dank aan Jean-Paul Horn (@jeanpaulh) voor de productie en Elger van der Wel (@elger) voor de audiobewerking.

iCulture Podcast abonneren en beluisteren

Abonneer je op onze iCulture podcast in je favoriete tool of via de directe feed om geen enkele aflevering te missen en laat weten wat je ervan vindt!1 En ben je blij verrast over onze podcast, dan zouden we het natuurlijk leuk vinden als je een sympathieke beoordeling van 5 sterren in Apple’s Podcast-app, iTunes of andere podcast-apps zou willen achterlaten. Alvast bedankt!

Zo abonneer je op de iCulture podcast:

Op de desktop kun je ons bijvoorbeeld beluisteren via iTunes, PocketCasts of natuurlijk in dit artikel. Of je kunt handmatig de directe feed toevoegen aan je favoriete podcastdienst of -app.

1 Er is een andere podcast met de naam ‘iCulture’ van de getalenteerde Engelse DJ Richard Earnshaw (@iCulturemusic). Die podcast is het dus niet, maar is zeker ook een luistertip!

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.