Aqara hub met iPhone-app

Xiaomi Aqara maakt meer apparaten geschikt voor HomeKit

Geldt ook voor Honeywell-rookmelder

Xiaomi gaat een firmware-update voor de Aqara Hub uitbrengen, waarmee veel meer (relatief goedkope) accessoires geschikt worden voor HomeKit.

Aqara Hub met meer HomeKit-producten

De Aqara Hub heeft ervoor gezorgd dat er opeens veel meer HomeKit-geschikte apparaten bij kwamen. Als onderdeel van Xiaomi kan het een alternatief zijn voor mensen die on the cheap met HomeKit bezig willen gaan. Veel producten zijn in eerste instantie bedoeld voor China en Taiwan, maar als ze op batterijen werken kun je ze wereldwijd gebruiken. En als je liever een bekend merk hebt: die heeft Xiaomi ook. Ze maken namelijk de rookmelders voor Honeywell, die je via AliExpress en andere adresjes kunt aanschaffen. Het kost wat meer tijd en moeite dan naar de Media Markt lopen en je moet ook wat meer tijd erin steken om zeker te weten dat het werkt en of je het juiste product te pakken hebt. Maar uiteindelijk kan je goedkoper uit zijn.


De Aqara Hub verscheen afgelopen zomer, waardoor de gelijknamige schakelaars en andere accessoires meteen geschikt werden voor HomeKit. Ook sommige Mi (Mijia)-apparaten zijn via de hub geschikt voor HomeKit te maken. Een aankomende firmware-update van v1.4.7 naar v1.5.0 gaat ervoor zorgen dat nog meer apparaten HomeKit-geschikt zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Mi Smart Smoke Detector en de Mi Smart Natural Gas Detector, die beide ook met Honeywell-logo in de schappen liggen.

Xiaomi Mijia Honeywell Gas Smoke Alarm Detector

De firmware gaat ook de slimme stekkers van Xiaomi geschikt maken, maar daar hebben we in Europa niet zoveel aan. Het gaat namelijk om stekkers en stekkerdozen voor de Chinese en Taiwanese markt. De Taiwanese versie heeft overigens wel een Amerikaanse aansluiting, zodat ook de Amerikanen van de goedkopere HomeKit-spullen kunnen profiteren. Mocht je voor de Honeywell-rookmelder kiezen, hou er dan rekening mee dat je deze vanuit het buitenland importeert. Bij problemen zal het lastig zijn om via de reguliere Honeywell-klantenservice in Nederland of België support te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.