Zo bedien je accessoires in de Woning-app van iOS 13

Vernieuwd in iOS 13 en iPadOS

In iOS 13 krijgt de Woning-app een kleine opfrisbeurt. De belangrijkste verbeteringen vinden we in de bediening van de accessoires, want Apple heeft dit helemaal opnieuw ontworpen. Zo werkt het in iOS 13.

Voor HomeKit heeft Apple ook dit jaar weer een aantal vernieuwingen in petto. Zo komt Apple met ondersteuning voor HomeKit-routers, die extra bescherming bieden voor je belangrijke gegevens. Voor wat betreft de Woning-app kun je rekenen op een klein aantal aanpassingen, die we hier met je doornemen. De bediening van accessoires in de Woning-app in iOS 13 en iPadOS is namelijk iets aangepast.

Vernieuwde bediening Woning-app in iOS 13

Qua indeling is de app onveranderd gebleven, dus op het eerste gezicht lijkt er niets verander te zijn. Totdat je een accessoire gaat bedienen. Zodra je een accessoire lang ingedrukt houdt, verschijnt er een vernieuwd scherm voor het bedienen van het accessoire. Bij bijvoorbeeld lampen zie je direct knoppen om de kleuren aan te passen, onder de regelaar voor de helderheid. Je kan nu ook direct omhoog vegen om naar de instellingen voor het accessoire te gaan, zonder dat je op een aparte knop hoeft te tikken.

Woning-bediening iOS 13.

Ook voor andere type accessoires zijn er verbeteringen doorgevoerd. Voor bijvoorbeeld een garagedeur kun je met de juiste accessoires bepalen hoe ver die open gaat. Thermostaten krijgen een compleet nieuwe bediening met een ronde regelaar die ook met kleuren aangeeft hoe warm het is. Middenin kies je of je wil verwarmen, koelen of automatisch wil regelen. Ventilatoren hebben ook een aangepaste animatie. In onderstaande video zie je de verbeteringen voorbij komen.

Refreshed accessory controls – door, thermostat and fan from HomeKit

Behalve in de Woning-app vind je dit ook terug in de knop in het Bedieningspaneel. Ook daar kun je nu op één scherm de kleuren aanpassen en de helderheid van lampen instellen.

Zoals gezegd is deze nieuwe bediening één van de vernieuwingen voor HomeKit. Naast de routers komt er ook een functie genaamd HomeKit Secure Video voor bepaalde beveiligingscamera’s en zijn er allerlei nieuwe automatiseringen, ook samen met Siri Shortcuts. Wil je meer weten over iOS 13? Lees dan ons uitlegartikel. De nieuwe functies vind je ook in iPadOS, het nieuwe besturingssysteem voor de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2019, 22:30
Bron Bron Reddit
Categorie iOS
Onderwerpen homekit, ios 13, iPadOS
Software iOS 13, iPadOS 13

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.