Zo bedien je accessoires in de Woning-app van iOS 13

Vernieuwd in iOS 13 en iPadOS
In iOS 13 krijgt de Woning-app een kleine opfrisbeurt. De belangrijkste verbeteringen vinden we in de bediening van de accessoires, want Apple heeft dit helemaal opnieuw ontworpen. Zo werkt het in iOS 13.

Voor HomeKit heeft Apple ook dit jaar weer een aantal vernieuwingen in petto. Zo komt Apple met ondersteuning voor HomeKit-routers, die extra bescherming bieden voor je belangrijke gegevens. Voor wat betreft de Woning-app kun je rekenen op een klein aantal aanpassingen, die we hier met je doornemen. De bediening van accessoires in de Woning-app in iOS 13 en iPadOS is namelijk iets aangepast.

Vernieuwde bediening Woning-app in iOS 13

Qua indeling is de app onveranderd gebleven, dus op het eerste gezicht lijkt er niets verander te zijn. Totdat je een accessoire gaat bedienen. Zodra je een accessoire lang ingedrukt houdt, verschijnt er een vernieuwd scherm voor het bedienen van het accessoire. Bij bijvoorbeeld lampen zie je direct knoppen om de kleuren aan te passen, onder de regelaar voor de helderheid. Je kan nu ook direct omhoog vegen om naar de instellingen voor het accessoire te gaan, zonder dat je op een aparte knop hoeft te tikken.

Woning-bediening iOS 13.

Ook voor andere type accessoires zijn er verbeteringen doorgevoerd. Voor bijvoorbeeld een garagedeur kun je met de juiste accessoires bepalen hoe ver die open gaat. Thermostaten krijgen een compleet nieuwe bediening met een ronde regelaar die ook met kleuren aangeeft hoe warm het is. Middenin kies je of je wil verwarmen, koelen of automatisch wil regelen. Ventilatoren hebben ook een aangepaste animatie. In onderstaande video zie je de verbeteringen voorbij komen.

Klik om inhoud van Reddit te tonen.
Learn more in Reddit’s privacy policy.

Behalve in de Woning-app vind je dit ook terug in de knop in het Bedieningspaneel. Ook daar kun je nu op één scherm de kleuren aanpassen en de helderheid van lampen instellen.

Zoals gezegd is deze nieuwe bediening één van de vernieuwingen voor HomeKit. Naast de routers komt er ook een functie genaamd HomeKit Secure Video voor bepaalde beveiligingscamera’s en zijn er allerlei nieuwe automatiseringen, ook samen met Siri Shortcuts. Wil je meer weten over iOS 13? Lees dan ons uitlegartikel. De nieuwe functies vind je ook in iPadOS, het nieuwe besturingssysteem voor de iPad.

Bekijk ook

iOS 13: alles over de grote iPhone-softwareupdate van 2019

iOS 13 is de grote iPhone-update van 2019. In dit artikel lopen we de belangrijkste nieuwe functies in iOS 13 met je langs, van de donkere modus tot het veegtoetsenbord en verbeteringen in de Foto's- en Herinneringen-app.

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone in 2019. Belangrijke vernieuwingen waren de donkere modus, het QuickType-toetsenbord in het Nederlands en Sign in With Apple. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.