Tim Cook gif in WhatsApp zoeken.

WhatsApp zet Live Photos en video’s nu om in gifs

WhatsApp kan nu ook je Live Photos en korte video's omzetten in een gif. Bovendien is het opslaggedeelte van de app opnieuw ingedeeld en is het deelmenu voorzien van icoontjes. Er zitten echter wel een paar bugs in deze nieuwe versie.

WhatsApp maakte vorige week het versturen en ontvangen van gifs al mogelijk. Vandaag heeft het bedrijf opnieuw een update vrijgegeven, die op het eerste gezicht alleen draait om het versturen en ontvangen van gifs. Maar in werkelijkheid zijn er nog veel meer functies bijgekomen. Zo kun je een korte video en Live Photo nu ook versturen als gif en is het deelmenu opnieuw vormgegeven. Ook de pagina in de instellingen voor opslag in gebruik heeft een vernieuwde indeling gekregen. Maar er zijn ook enkele bugs in deze nieuwe versie geslopen.

WhatsApp maakt gifs van Live Photos en video’s

Vorige week schreven we al over de komst van gifs naar WhatsApp. Iedereen kreeg toen de mogelijkheid om gifs te versturen en ontvangen, maar de in-app gifzoeker was lang niet voor iedereen beschikbaar. Ook in deze nieuwe versie is het nog niet voor iedereen mogelijk om via de fotobibliotheek naar gifs te zoeken. Voor de mensen die de functie wel hebben, maakt WhatsApp gebruik van twee gif-diensten: Tenor en Giphy. Welke dienst er gebruikt wordt, lijkt willekeurig te zijn. Zie je de in-app gifzoeker nog niet, dan is het een kwestie van wachten totdat WhatsApp het voor iedereen beschikbaar stelt. Maar er zijn nog genoeg andere nieuwe functies beschikbaar gekomen.

WhatsApp met een Live Photo naar een gif.

Je kunt een Live Photo of een korte video van maximaal zes seconden omzetten in een gif. Om een Live Photo om te zetten, gebruik je 3D Touch op een Live Photo bij je fotobibliotheek in WhatsApp. Kies dan voor Selecteer als GIF en de Live Photo wordt als gif naar je contact verstuurd. Heb je een korte video in je fotobibliotheek staan, dan staat er in de rechter bovenhoek na het selecteren van een video een schakelaar om deze met één tik te veranderen in een gif-afbeelding. Tik hierop en de video wordt als gif verstuurd.

Daarnaast is de pagina voor opslag in gebruik opnieuw ingedeeld. Onder het kopje Opslag in gebruik bij Data – en opslaggebruik in de WhatsApp-instellingen, wordt nu bovenaan weergegeven hoeveel MB’s aan berichten je verzonden en ontvangen hebt. Daaronder zie je vervolgens een onderverdeling van al je individuele chats. Tik op een chat om meer specifieke informatie te zien. Je kunt ook 3D Touch met Peek en Pop gebruiken om een preview te krijgen van alle info.

Bugs met gifs en vertaling

WhatsApp heeft nieuw deelmenu in chats.De nieuwe WhatsApp-update komt echter niet zonder problemen. Sommige gebruikers kunnen geen gifs versturen, omdat er een melding in beeld komt dat de foto niet gebruikt kan worden. Bovendien is WhatsApp een deel van de app vergeten te vertalen. Het deelmenu, door in een chat op de plus te tikken, is nu voorzien van icoontjes zodat je de verschillende knoppen sneller herkent. Echter is alle tekst in dit deelmenu nu in het Engels in plaats van Nederlands.

De nieuwste versie van WhatsApp, nummer 2.16.15, is nu beschikbaar in de App Store. In de tussentijd werkt WhatsApp ook nog steeds aan videobellen en werken ze ook aan een Snapchat-achtige functie genaamd WhatsApp Status, waarmee je via meerdere afbeeldingen je eigen status door kan geven. Deze optie verscheen vorige week in de nieuwste beta van de Android-versie van WhatsApp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2016, 9:41
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.