Tim Cook gif in WhatsApp zoeken.

The Gif Party has started: WhatsApp ondersteunt nu versturen en ontvangen van gifs

WhatsApp ondersteunt eindelijk het versturen en ontvangen van gifs. Met de ingebouwde zoekfunctie zoek je eenvoudig naar een geschikte gif die je kunt delen in elk chatgesprek. Lees hier hoe dit precies werkt.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Tim Cook gif in WhatsApp zoeken.
Je kunt vanaf nu eindelijk gifs versturen en ontvangen met WhatsApp. Via de in-app gifzoeker kun je zelfs handmatig op zoek gaan naar een geschikte gif, zonder dat je deze ergens anders vandaan hoeft te plukken. De gif-zoeker vind je bij het selecteren van een foto of video uit je eigen fotobibliotheek. Dankzij de komst van gifs kun je je gesprekken een stuk leuker en beweeglijker maken.

WhatsApp heeft nu gifs: zo verstuur je ze

De komst van gifs naar WhatsApp hing al een tijd in de lucht en was al beschikbaar in de testversie van WhatsApp, maar wordt nu ook uitgerold naar mensen met de officiële App Store-versie van WhatsApp. Het versturen van een gif in WhatsApp gaat vrij eenvoudig. Ga hiervoor als volgt te werk:

  1. Open WhatsApp en kies een chatgesprek.
  2. Tik linksonder op het plusje en kies voor Foto/video bibliotheek.
  3. Linksonder moet nu een nieuwe knop verschijnen: GIF met een bijbehorend vergrootglas.
  4. Tik hierop en je kunt zoeken naar een geschikte gif.

Gifs in WhatsApp zoeken en versturen.

WhatsApp maakt voor de ondersteuning van gifs gebruik van de zoekmachine Tenor, terwijl veel andere apps als Telegram en Tinder gebruikmaken van Giphy. Een gif in een chatgesprek wordt niet automatisch afgespeeld. Om deze te laten afspelen tik je op het woordje GIF in de afbeelding zelf, waarna de animatie een aantal keren achter elkaar afgespeeld wordt.

De functie om gifs te zoeken via Tenor wordt geleidelijk uitgerold. Zie je de optie nog niet, dan kun je voorlopig zelf handmatig gifs versturen door deze bijvoorbeeld op te zoeken via de Giphy-website en deze op te slaan in je fotobibliotheek. Je kunt ook het Giphy Keys-toetsenbord gebruiken of de aparte Giphy-app downloaden.

Gifs als favoriet markeren

Je kunt ook een gif als favoriet markeren, zodat je deze niet telkens handmatig op hoeft te zoeken om hem opnieuw te versturen. Dit doe je via het sterretjes-systeem dat WhatsApp ook voor gewone foto’s en berichten gebruikt. Door een gif in een chatgesprek lang ingedrukt te houden en te kiezen voor het sterretje, wordt deze apart opgeslagen. Je opgeslagen gifs vind je vervolgens door te zoeken naar een gif zoals in de hierboven omschreven manier, en vervolgens bovenin te kiezen voor Met ster gemarkeerd.

Een gif markeren in WhatsApp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2017, 18:57
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.