WhatsApp-videogesprek op een iPhone.

Videobellen in WhatsApp steeds dichterbij [screenshots]

WhatsApp werkt al enige tijd aan het beschikbaar stellen van videogesprekken. De nieuwste betaversie voor ontwikkelaars biedt nu al ondersteuning voor videobellen, zoals te zien in de screenshots.

WhatsApp-videogesprek op een iPhone.
Na het beschikbaar stellen van de tekentools in de meest recente versie van WhatsApp, staat de volgende functie alweer op de planning. Videobellen in WhatsApp wordt al een lange tijd getest, maar de functie komt nu steeds dichterbij. In de meest recente testversie van WhatsApp is de optie om te videobellen gewoon aanwezig en werkend met andere betagebruikers.

WhatsApp videobellen steeds dichterbij

Al sinds oktober vorig jaar wordt al gesproken over videobellen in WhatsApp en in december 2015 verschenen de eerste Android-screenshots van deze functie. In alle testversies van WhatsApp die daarop volgden, was de videobellenfunctie altijd verborgen en niet beschikbaar, omdat de WhatsApp-servers dit nog niet geactiveerd hadden. Maar met de meest recente betaversie, versie 2.16.13, is de functie zichtbaar én werkend. Je kunt direct vanuit een chatgesprek videobellen door op het icoontje rechtsboven te tikken. Videobellen werkt alleen tussen betaversies van WhatsApp. Het is nog niet mogelijk om een videogesprek te starten uit de standaard Telefoon-app, zoals dat momenteel wel kan met gewone telefoongesprekken.

Videobellen in WhatsApp op de iPhone.

In de huidige versie van WhatsApp, versie 2.16.12, heeft WhatsApp de bovenste balk in chatsgesprekken opnieuw ingedeeld. Zo staat de profielfoto nu linksboven met daarnaast de naam en de status. Het belicoontje voor spraak bevindt zich nu helemaal rechtsboven. Doordat de profielfoto naar links verplaatst is, is er aan de rechter kant nu plek voor een extra icoontje.

Videogesprek starten in WhatsApp vanuit een chat.Nu blijkt dus dat hier de knop voor videobellen geplaatst wordt. Behalve vanuit een chatgesprek kun je een videogesprek ook starten vanaf de contactpagina in WhatsApp. Naast het telefoontje en spraakballonnetje, staat hier ook een camera-icoontje. Tijdens het videobellen kun je het gesprek in een klein rondje in WhatsApp weergeven, zodat je andere functies kunt blijven gebruiken. Een videogesprek van anderhalve minuut verbruikt op Wi-Fi ongeveer 10MB aan data.

Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer de functie om te videobellen precies beschikbaar is. Hoewel de huidige testversie de mogelijkheid om te videobellen ingebouwd heeft, kan WhatsApp er voor kiezen om de functie geleidelijk beschikbaar te stellen zoals ze ook gedaan hebben met het gewone WhatsApp bellen. Naast videobellen werkt WhatsApp ook nog aan de ondersteuning voor gifs, maar dit is in deze huidige testversie 2.16.13 nog niet actief.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2016, 13:10
Categorie Apps
Onderwerpen videobellen, videochat, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.