watchOS 6 op de Series 1 en Series 2.

watchOS 6 nu ook beschikbaar voor Apple Watch Series 1 en 2

Gebruikers van de Apple Watch Series 1 en Apple Watch Series 2 kunnen nu ook over naar watchOS 6. Apple heeft de grote Apple Watch-update nu ook voor deze modellen uitgebracht.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Afgelopen september bracht Apple watchOS 6 uit. Voor het eerst besloot Apple om de update niet direct voor alle modellen uit te brengen. Alleen gebruikers van de Apple Watch Series 3 en Apple Watch Series 4 konden hun horloge bijwerken met allerlei nieuwe functies. Heb jij een ouder model? Dan is er nu goed nieuws! watchOS 6.1 is nu beschikbaar voor de Apple Watch Series 1 en Apple Watch Series 2. Vanavond verscheen ook watchOS 6.1 voor de andere modellen, namelijk Series 3 en 4 die al eerder gebruik konden maken van watchOS 6.

watchOS 6.1 voor Apple Watch Series 1 en Series 2 beschikbaar

Waarom Apple besloot om de update verspreid uit te brengen is niet helemaal duidelijk, maar mogelijk wilde Apple ervoor zorgen dat de update zo stabiel mogelijk is. De extra tijd heeft Apple gebruikt om de update voor de oudere modellen te optimaliseren. Er zijn diverse watchOS 6 functies die je nu op je Apple Watch kan gebruiken, waaronder de nieuwe App Store, Rekenmachine-app, Activiteitstrends, Siri met Shazam en nog veel meer.

Bekijk ook

Dit zijn onze favoriete nieuwe functies in watchOS 6

watchOS 6 gaat weer een interessante update worden voor Apple Watch-gebruikers. Welke watchOS 6 functies zijn onze favoriet? We zetten de belangrijkste nieuwe functies van watchOS 6 op een rij. Met meer dan 20 verbeteringen zit er ook voor jou iets interessants in!

Hou er wel rekening mee dat niet alle functies van watchOS 6 beschikbaar zijn voor de Apple Watch Series 1 en Apple Watch Series 2. Nagenoeg alle nieuwe wijzerplaten zijn alleen voor de Series 4 en nieuwer, met uitzondering van Cijfers Mono en Cijfers Duo. De Geluid-app en de meldingen bij omgevingsgeluid zijn ook alleen beschikbaar op de Apple Watch Series 4 en nieuwer en werken dus niet op de Apple Watch Series 1 en 2.

watchOS 6 op de Series 1 en Series 2.

Goed om te weten: de oorspronkelijke eerste generatie Apple Watch (ook wel de Apple Watch Series 0) is niet geschikt voor watchOS 6. Deze blijft hangen op watchOS 4.3.2.

Wil je nu graag watchOS 6 downloaden? Volg deze checklist zodat je weet dat je er klaar voor bent:

 • Je hebt iOS 13 nodig om te kunnen downloaden en installeren. Ga daarom eerst iOS 13 installeren voordat je met watchOS 6 aan de slag gaat.
 • Hou je Apple Watch en gekoppelde iPhone bij elkaar in de buurt. De twee moeten via Bluetooth met elkaar in verbinding staan.
 • Zorg voor een Wi-Fi verbinding om de update te downloaden.
 • Maak een backup. Dit doe je door op je iPhone een backup te maken via iCloud of via iTunes.
 • Laad de batterij voldoende op. Om watchOS 6 te kunnen installeren, moet je accu minimaal 50% opgeladen zijn.
 • Hou je Apple Watch tijdens het updaten aan de oplaadkabel. Haal deze er ook niet vanaf. Het updaten kan een flinke tijd in beslag nemen, dus wees geduldig.

App Store op Apple Watch met overzicht.

watchOS 6 installeren: het stappenplan
Je installeert de update vervolgens door deze eerst op de iPhone te downloaden. Daarna wordt de software-update naar de Apple Watch gestuurd en geïnstalleerd. Dit kan een paar minuten duren. Het werkt als volgt:

 1. Doe je Apple Watch af en plaats deze op een aangesloten oplader.
 2. Ontgrendel de iPhone en open de Apple Watch-app.
 3. Ga naar het tabblad Mijn Watch.
 4. Druk op Algemeen.
 5. Druk op Software-update.
 6. Download de update. Voer eventueel de nodige toegangscodes van de iPhone of Apple Watch in.
 7. Wacht na het downloaden geduldig af tot de update klaar is met installeren. Op de Apple Watch verschijnt vanzelf de voortgangsbalk in beeld. Hou de Apple Watch-app op de iPhone open en hou deze binnen bereik van je Apple Watch. Haal de Apple Watch ook niet van de lader af. Een update kan tot ruim een uur duren, dus neem er de tijd voor.
 8. Na de installatie start de Apple Watch vanzelf opnieuw op. Zodra de wijzerplaat in beeld verschijnt, is hij weer klaar om te gebruiken.

Bekijk ook

Apple Watch updaten: zo installeer je een watchOS update

Hoe installeer je watchOS updates op de Apple Watch? En waar moet je met de Apple Watch-updates rekening mee houden? iCulture legt het je uit.

Is je Apple Watch opslag vol om de update te kunnen installeren? In onze tip lees je hoe je ruimte vrijmaakt. Ook op je iPhone moet voldoende opslagruimte vrij zijn. Je iPhone opslag opruimen doe je op een aantal manieren en in onze tip lees je hoe.

Bekijk ook

Apple Watch opslagruimte vol? Zo controleer je hoeveel er vrij is

De Apple Watch wordt geleverd met 8GB, 16GB of 32GB opslag, die je deels kunt gebruiken voor muziek, podcasts en meer. Hoe controleer je hoeveel geheugen er nog vrij is op je Apple Watch? Hoe kun je de opslagruimte uitbreiden? En wat kun je doen als de Apple Watch-opslag vol is?

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Geen nood, want er zijn meerdere tips hoe je dit zelf op kan lossen. Check de gids als er bij jou iets mis gegaan is.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.