watchOS 6.1 Final.

watchOS 6.1 voor de Apple Watch uitgebracht: bugfixes en meer

Ook watchOS 5.3.3 verschenen voor oudere iPhones
Apple heeft watchOS 6.1 voor de Apple Watch uitgebracht. Deze update belooft een aantal oplossingen voor problemen die in eerdere versies speelden. Voor mensen met een oudere iPhone is watchOS 5.3.3 beschikbaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 6.1 beschikbaar

watchOS 6 is sinds september beschikbaar voor de Apple Watch Series 3 en nieuwer en vandaag heeft Apple een opeenvolgende update uitgebracht. In tegenstelling tot bijvoorbeeld iOS 13.2, zitten in watchOS 6.1 geen belangrijke nieuwe functies. Het draait bij deze versie namelijk vooral om bugfixes en in dit artikel lees je meer over deze update. Heb je een oudere iPhone, dan kan je je horloge mogelijk updaten naar watchOS 5.3.3.


Tijdens de testperiode van watchOS 6.1 zijn al geen nieuwe functies ontdekt, waardoor de verwachtingen voor deze versie laag waren. Dat blijkt terecht, want in de update-omschrijving meldt Apple geen nieuwe functies. Alleen de bugfixes zijn door Apple uitgelicht. Er zit in ieder geval ondersteuning voor de nieuwe AirPods Pro in. Ook kun je vanaf deze versie je Siri-opnames verwijderen.

Bekijk ook

Zo kun je Siri opnames verwijderen en uitschakelen

Apple geeft je de mogelijkheid om je Siri opnames te verwijderen als je liever niet wil dat Apple deze opnames gebruikt om Siri verder te verbeteren. Ook kun je ervoor kiezen om helemaal geen audio van Siri met Apple te delen ter verbetering van Siri en de dicteerfunctie. In deze tip lees je hoe je je Siri opnames verwijdert en het delen van opnames uitschakelt.

Nieuw is dat watchOS 6 nu ook voor de Series 1 en 2 beschikbaar komt, want ook mensen met deze modellen kunnen vanaf vandaag watchOS 6.1 installeren. Je leest hierover meer in een apart artikel.

Bekijk ook

watchOS 6 nu ook beschikbaar voor Apple Watch Series 1 en 2

Gebruikers van de Apple Watch Series 1 en Apple Watch Series 2 kunnen nu ook over naar watchOS 6. Apple heeft de grote Apple Watch-update nu ook voor deze modellen uitgebracht.

watchOS 6.1 downloaden
Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS 7 niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS 7 installatieproblemen? Lukt het instellen van watchOS 7 niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

watchOS 5.3.3 uitgebracht voor oudere iPhones

Gebruik je een Apple Watch Series 1, Series 2, Series 3 of Series 4 in combinatie met een iPhone die niet geschikt is voor iOS 13? Dan staat er ook een update voor je klaar. Het gaat om watchOS 5.3.3 die voor eerder genoemde Apple Watch-modellen beschikbaar is. Alleen gebruikers met een iPhone 6 (Plus) of eerder zien deze update, omdat deze iPhones niet bijgewerkt kunnen worden naar iOS 13. Er zitten geen nieuwe functies in watchOS 5.3.3, want het gaat volgens Apple om belangrijke beveiligingsupdates die aangeraden wordt voor alle gebruikers.

  • Heb je een iPhone 6s of nieuwer? Dan kun je gewoon iOS 13 installeren en je Apple Watch bijwerken naar watchOS 6.1.
  • Heb je een iPhone 6 (Plus) of iPhone 5s? Dan kun je je Apple Watch bijwerken naar watchOS 5.3.3.
  • Heb je een Apple Watch Series 0? Dan blijft deze steken op watchOS 4.3.2.

Met dank aan iCulture-lezer Niels!

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 30 oktober: Artikel bijgewerkt met watchOS 5.3.3 voor gebruikers met een oudere iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.