macOS Catalina 10.15.1.

macOS Catalina 10.15.1 uitgebracht: dit is er nieuw op de Mac

Apple heeft macOS 10.15.1 uitgebracht. De update voegt een aantal nieuwe mogelijkheden toe en bevat ook de nodige bugfixes. Check hier alles over macOS Catalina 10.15.1.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

macOS Catalina 10.15.1 beschikbaar

De afgelopen weken is Apple druk bezig geweest met het testen van macOS Catalina 10.15.1. Dit is de eerste grotere update van macOS Catalina, nadat Apple eerder al twee aanvullende updates uitgebracht heeft. In macOS Catalina 10.15.1 vind je geen schokkende grote nieuwe functies, maar een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo kun je nu Siri-opnames verwijderen en aangeven dat je niet wil dat audio-opnames gedeeld worden.


Afgelopen zomer kwam Apple in het nieuws dat ingehuurde medewerkers Siri-opnames konden beluisteren. Apple was niet duidelijk dat dergelijke audio-opnames opgeslagen en geanalyseerd werden, waarna Apple beterschap beloofde. Apple beloofde een toekomstige software-update waarin je het delen van opnames uit kon schakelen en je geschiedenis kon verwijderen. Op de iPhone en iPad vind je dit in iOS 13.2 en dankzij macOS Catalina 10.15.1 kun je dit nu ook op de Mac regelen. Hoe je dat doet lees je in onze tip over Siri-opnames verwijderen en uitschakelen.

Verder biedt macOS Catalina 10.15.1 ondersteuning voor meer dan 70 nieuwe emoji, waaronder een nieuwe selectie voor huidskleuren voor koppel-emoji. Ook is er in de Woning-app ondersteuning voor Secure Video toegevoegd en kun je meerdere functies van één accessoire weer als losse tegels instellen.

macOS Catalina 10.15.1 downloaden
Je downloadt macOS Catalina 10.15.1 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2019, 20:33
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macOS Catalina, macOS-stable
Software macOS 10.15 Catalina
32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.