Apple Watch wijzerplaat 1

watchOS 6.1.2 nu beschikbaar: alleen bugfixes voor Apple Watch

Start your updates…
Er staat weer een update klaar voor je Apple Watch. Je vindt in watchOS 6.1.2 geen nieuwe functies, maar wel bugfixes. Altijd goed, toch?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nu beschikbaar: watchOS 6.1.2 voor Apple Watch

Afgelopen september kwam de grote update watchOS 6 naar de Apple Watch Series 3 en nieuwer. Later volgde de update ook voor de Series 1 en 2. Deze versie bracht enkele grotere functies naar Apple’s horloge. Met watchOS 6.1.2 is het helaas wat minder spannend. We hebben namelijk alleen te maken met bugfixes.

De update was wel dermate groot dat er watchOS 6.1.2 beta’s zijn vrijgegeven door Apple. Alle veranderingen zitten onder de motorkap, dus als gebruiker zal het niet heel erg opvallen. Apple brengt vaker tussentijds updates uit met probleemoplossingen in plaats van te wachten tot de volgende grote update.

Bekijk ook

Apple brengt derde watchOS 6.1.2 beta voor ontwikkelaars uit

Apple is samen met ontwikkelaars druk bezig met het testen van een nieuwe beta van watchOS. In dit artikel lees je wat de beta's van watchOS 6.1.2 te bieden hebben. Wanneer komt deze nieuwe versie uit en brengt deze versie nog wat vernieuwingen? Je leest het hier!

watchOS 6.1.2 downloaden
Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.