Man met Vision Pro

De eerste Vision Pro-reviews staan online: dit vinden de testers

De eerste échte reviews van de Vision Pro staan online en wij hebben ze voor je samengevat. Er zijn 6 punten die verbeterd kunnen worden aan de Vision Pro.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Voor het eerst zijn er ‘echte’ reviews van de Apple Vision Pro. Er waren al wel vroege hands-on ervaringen van de Vision Pro gepubliceerd, maar die vonden onder strikt toezicht van Apple plaats. Nu kunnen we ook zien hoe diverse reviewers er thuis mee aan de slag zijn gegaan. Met Vision Pro krijg je een blik op de toekomst van Apple en reviewers vinden de headset over het algemeen revolutionair en baanbrekend. Maar ze vinden wel dat het nog een product in ontwikkeling is, met verbeterpunten qua prijs, batterij en gebruikersinterface. Zo blijkt dat je het beginscherm van de Vision Pro niet kunt wijzigen, waardoor de apps altijd in alfabetische volgorde staan.

Kijk je naar de belangrijkste klachten over de Vision Pro die in de diverse reviews worden geuit, dan zijn ze samen te vatten in zes punten:

  1. Vision Pro is niet zo comfortabel: De Vision Pro laat zien hoe de toekomst volgens Apple eruit ziet, maar het draagcomfort laat te wensen over. Hij is vooral erg zwaar.
  2. Beperkte testmogelijkheden: Sinds de aankondiging in juni 2023 hebben slechts weinigen de kans gekregen om de hardware te testen, waardoor veel aspecten nog niet over een langere termijn getest zijn. Denk daarbij aan de batterijduur en de bruikbaarheid: heb je dit nu echt nodig en zul je de headset over een maand nog net zo intensief gebruiken.
  3. Indrukwekkende technologie, maar met compromissen: Volgens Nilay Patel van The Verge (zie video) biedt de Vision Pro een geweldige ervaring, maar zijn er wel behoorlijk wat compromissen gedaan, zoals de noodzaak van een externe batterij om het gewicht acceptabel te houden.
  1. Display en Passthrough: Het display is erg scherp en helder. Ook is de passthrough-technologie een indrukwekkende technische prestatie, maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan. The Verge klaagt over bewegingsonscherpte, vervorming, wazigheid bij weinig licht, wisselende helderheidsniveaus, beperkte kleurweergave, beperkt gezichtsveld, vignettering, kleurfranjes, en reflecties in de lenzen. Dit komt door de fysieke beperkingen van camera’s in displays, vooral in situaties met weinig licht.
  2. Gebruikservaring: Reviewers vinden de hand- en oogtracking aanvankelijk erg indrukwekkend, maar de verwondering vermindert na verloop van tijd.
  3. Revolutionair maar nog in ontwikkeling: Scott Stein van CNET beschrijft het gebruik van de Vision Pro als complex, met onderdelen die zowel indrukwekkend als onaf zijn. Mark Spoonauer vindt dit het meest innovatieve Apple-product in meer dan een millennium, maar merkte ook dat er nog veel vreemde bugs in zitten.

Naast de genoemde reviews kun je ook nog terecht bij The Washington Post, ZDNET en CNBC. Apple heeft voor nu gekozen voor Amerikaanse media – logisch ook, want alleen in dat land is de Vision Pro vanaf aanstaande vrijdag verkrijgbaar.

Een uitgebreidere review van The Wall Street Journal vind je hier.

De geschreven review van CNET vind je hier.

Meer over Vision Pro en de Vision Pro release lees je in onze verdere artikelen.

Bekijk ook

Vision Pro: alles over Apple's mixed reality-headset

De Vision Pro is de eerste mixed reality-bril van Apple, waar jarenlang aan is gewerkt. Apple Vision Pro geeft de aftrap voor een nieuw tijdperk van 'spatial computing'. Alles wat je moet weten over deze headset, lees je hier!

Vision Pro

Vision Pro is de eerste headset van Apple voor spatial computing. Deze headset combineert augmented reality met virtual reality en heeft allerlei standaard ingebouwde apps die je kent van de iPhone, iPad en Mac, maar dan in een virtuele omgeving, geprojecteerd in je echte omgeving. Hij is sinds 2 februari 2024 in de VS verkrijgbaar voor een prijs vanaf $3.499,-. Andere landen volgen later.

Vision Pro

Reacties: 2 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.