Bolt-S MagSafe-accessoire van Vinpok lijkt nog meest op originele MagSafe-aansluiting

Bolt-S MagSafe lijkt veel op originele MagSafe-aansluiting

Met de Bolt-S voorkom je dat je MacBook (Pro) met USB-C-aansluiting op de grond valt als iemand over je kabel struikelt. Het nieuwe accessoire is subtieler dan eerdere oplossingen.

Met de komst van USB-C-aansluitingen naar de MacBook (Pro)-lijn heeft Apple helaas afscheid genomen van de magnetische MagSafe-aansluiting. Accessoiremakers zoals Griffin kwamen eerder al met eigen alternatieven, maar die vallen nogal uit de toon bij het ontwerp van de MacBook Pro. Fabrikant Vinpok introduceert nu de Bolt-S, die aanzienlijk kleiner is en ook met alle MacBook-modellen werkt. Het accessoire moet binnenkort verkrijgbaar zijn, maar wanneer precies is nog onduidelijk.

Bolt-S: kleine MagSafe-aansluiting die lijkt op Apple’s origineel

Bolt-S MagSafe-accessoire van Vinpok lijkt nog meest op originele MagSafe-aansluitingNet als andere MagSafe-alternatieven bestaat ook de Bolt-S uit twee onderdelen: een magnetische dongle die je in de USB-aansluiting van je MacBook (Pro) stopt en de kabel die met de magneetsluiting gekoppeld wordt. In vergelijking met bijvoorbeeld de BreakSafe van Griffin is de Bolt-S wel aanzienlijk kleiner en lijkt daarmee nog het meest op Apple’s originele MagSafe-aansluiting. Volgens de fabrikant voorkomt ook de Bolt-S, net als het origineel, dat je per ongeluk je laptop van tafel trekt. De magneetsluiting laat dan automatisch los.

Geschikt voor alle MacBooks
Bolt-S MagSafe-adapter in zwart en zilverDe Bolt-S is geschikt voor alle MacBooks. Het accessoire is met 85 Watt krachtig genoeg voor zelfs de zwaarste 15-inch MacBook Pro-modellen. Dat geldt overigens ook voor de BreakSafe van Griffin, die maximaal 100 Watt aankan. Wel heb je met de Bolt-S nog de keuze uit twee verschillende kleuren: zwart en zilver. Beide moeten binnenkort verkrijgbaar zijn, maar wanneer is nog niet duidelijk. Ook is onduidelijk wat de Bolt-S zal gaan kosten. Ter vergelijking: de BreakSafe kost ongeveer 40 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2017, 9:53
Categorie Accessoires
Onderwerpen magsafe, usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.