Griffin brengt MagSafe naar MacBook Pro en auto-opladers

Griffin komt met een nieuwe versie van de BreakSafe-adapter als vervanging van Apple's MagSafe. Hierdoor werkt de magnetische aansluiting ook op de zwaarste nieuwe MacBook Pro. Ook een MagSafe auto-oplader voor je iPhone zit eraan te komen.

Griffin BreakSafe als vervanging van de MagSafe.
Apple heeft met ingang van de nieuwste MacBook Pro volledig afstand gedaan van de magnetische MagSafe-aansluiting. Griffin sprong al in dat gat toen Apple de 12-inch MacBook op de markt bracht dankzij de BreakSafe-adapter voor de MacBook, maar deze is niet krachtig genoeg voor de zwaardere MacBook Pro. Daar komt met de reeks nieuwe BreakSafe-accessoires verandering in, want de 100-watt variant met USB-C is geschikt voor de nieuwste 15-inch MacBook Pro. Ook komt Griffin met een auto-oplader, zodat je de techniek ook kunt gebruiken met bijvoorbeeld je iPhone.


Bekijk ook

Griffins BreakSafe brengt MagSafe naar de 12-inch MacBook

Als je een 12-inch MacBook hebt, wil je deze natuurlijk niet van de tafel gooien. Zonder MagSafe-lader is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar gelukkig komt Griffin met een alternatief in de vorm van de BreakSafe.

BreakSafe van Griffin voor MacBook Pro

De BreakSafe is niet zo elegant als Apple’s originele MagSafe-techniek, maar is qua functies wel nagenoeg gelijk. Dankzij de magnetische aansluiting kun je de oplaadkabel eenvoudig aan je MacBook bevestigen, zonder dat je hoeft te priegelen met de USB-C-kabel. Echter steekt er met de BreakSafe wel een adapter uit de aansluiting van de MacBook Pro, waardoor hij er wat minder strak uit ziet. Maar als je op zoek bent naar een vervanger van de MagSafe-aansluiting, is deze BreakSafe Hi-Power Magnetic USB-C Breakaway Cable een betrouwbare oplossing.

Griffin BreakSafe met USB-C.

Griffin heeft haar assortiment verder uitgebreid, want de BreakSafe-aansluiting komt ook naar auto-opladers. De auto-oplader steek je in de sigarettenaansluiting in je auto, waarna je een klein blokje hier magnetisch op aansluit. Vervolgens kun je een gewone Lightning met USB-aansluiting gebruiken om deze in de adapter te steken. Je kunt op deze manier je iPhone makkelijker in de auto opladen, terwijl je ook andere accessoires kunt gebruiken in combinatie met deze BreakSafe Car Charger.

Tegelijkertijd heeft Griffin ook een soortgelijke oplader aangekondigd die je in het stopcontact kunt steken, maar of deze ook met een Europese stekker wordt geleverd, is niet bekend. Zowel de auto-oplader als de versie met een stekker leveren tot 15 watt aan stroom. Tot slot zit er nog een standaard USB-versie aan te komen, vergelijkbaar met de USB-C-variant. Deze heeft een datasnelheid van 480Mb/s.

Griffin BreakSafe voor in de auto.

De BreakSafe Hi-Power Magnetic USB-C Breakaway Cable voor de MacBook Pro verschijnt in het tweede kwartaal en kost in Amerika $39,99, nagenoeg dezelfde prijs als de versie voor de 12-inch MacBook. De magnetische USB-adapter kost $19,99 en moet nog dit eerste kwartaal verschijnen, terwijl de auto-oplader en de versie voor het stopcontact $39,99 gaan kosten. Deze laatste twee komen in het tweede kwartaal van 2017 beschikbaar.

Meer informatie: Griffin

Bekijk ook

Nieuwe MacBook Pro neemt afscheid van MagSafe, HDMI en meer

De nieuwe MacBook Pro moet het doen met een koptelefoonuitgang en vier USB-C-aansluitingen. Andere aansluitingen, zoals MagSafe en HDMI, die door de jaren heen werden geïntroduceerd, vinden we niet meer terug.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.