Griffin BreakSafe als vervanging van de MagSafe.

Griffin brengt MagSafe naar MacBook Pro en auto-opladers

Griffin komt met een nieuwe versie van de BreakSafe-adapter als vervanging van Apple's MagSafe. Hierdoor werkt de magnetische aansluiting ook op de zwaarste nieuwe MacBook Pro. Ook een MagSafe auto-oplader voor je iPhone zit eraan te komen.

Griffin BreakSafe als vervanging van de MagSafe.
Apple heeft met ingang van de nieuwste MacBook Pro volledig afstand gedaan van de magnetische MagSafe-aansluiting. Griffin sprong al in dat gat toen Apple de 12-inch MacBook op de markt bracht dankzij de BreakSafe-adapter voor de MacBook, maar deze is niet krachtig genoeg voor de zwaardere MacBook Pro. Daar komt met de reeks nieuwe BreakSafe-accessoires verandering in, want de 100-watt variant met USB-C is geschikt voor de nieuwste 15-inch MacBook Pro. Ook komt Griffin met een auto-oplader, zodat je de techniek ook kunt gebruiken met bijvoorbeeld je iPhone.

BreakSafe van Griffin voor MacBook Pro

De BreakSafe is niet zo elegant als Apple’s originele MagSafe-techniek, maar is qua functies wel nagenoeg gelijk. Dankzij de magnetische aansluiting kun je de oplaadkabel eenvoudig aan je MacBook bevestigen, zonder dat je hoeft te priegelen met de USB-C-kabel. Echter steekt er met de BreakSafe wel een adapter uit de aansluiting van de MacBook Pro, waardoor hij er wat minder strak uit ziet. Maar als je op zoek bent naar een vervanger van de MagSafe-aansluiting, is deze BreakSafe Hi-Power Magnetic USB-C Breakaway Cable een betrouwbare oplossing.

Griffin BreakSafe met USB-C.

Griffin heeft haar assortiment verder uitgebreid, want de BreakSafe-aansluiting komt ook naar auto-opladers. De auto-oplader steek je in de sigarettenaansluiting in je auto, waarna je een klein blokje hier magnetisch op aansluit. Vervolgens kun je een gewone Lightning met USB-aansluiting gebruiken om deze in de adapter te steken. Je kunt op deze manier je iPhone makkelijker in de auto opladen, terwijl je ook andere accessoires kunt gebruiken in combinatie met deze BreakSafe Car Charger.

Tegelijkertijd heeft Griffin ook een soortgelijke oplader aangekondigd die je in het stopcontact kunt steken, maar of deze ook met een Europese stekker wordt geleverd, is niet bekend. Zowel de auto-oplader als de versie met een stekker leveren tot 15 watt aan stroom. Tot slot zit er nog een standaard USB-versie aan te komen, vergelijkbaar met de USB-C-variant. Deze heeft een datasnelheid van 480Mb/s.

Griffin BreakSafe voor in de auto.

De BreakSafe Hi-Power Magnetic USB-C Breakaway Cable voor de MacBook Pro verschijnt in het tweede kwartaal en kost in Amerika $39,99, nagenoeg dezelfde prijs als de versie voor de 12-inch MacBook. De magnetische USB-adapter kost $19,99 en moet nog dit eerste kwartaal verschijnen, terwijl de auto-oplader en de versie voor het stopcontact $39,99 gaan kosten. Deze laatste twee komen in het tweede kwartaal van 2017 beschikbaar.

Meer informatie: Griffin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2017, 11:59
Categorie Accessoires
Onderwerpen griffin, macbook pro, magsafe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.