iPhone 8 renders wit

Waarom iOS 11.1 een belangrijke update voor de iPhone 8 lijkt te worden

Het is niet de hardware maar juist de software die voor problemen bij de iPhone 8 zou zorgen. Volgens een bron zouden draadloos opladen en gebruik van de 3D-camera daarom pas in een latere update toegevoegd worden.

iPhone 8 renders wit
Er zou binnen Apple enige vorm van paniek heersen, zo beweren bronnen. September komt dichterbij, terwijl nog niet alle functies van de iPhone 8 gereed zijn. Apple zou worstelen met het tijdig af krijgen van goed functionerende software, waardoor twee belangrijke nieuwe functies van de iPhone niet op tijd klaar zijn: draadloos opladen en ondersteuning voor de 3D-camera. Mogelijk komen ze pas in iOS 11.1.

‘Draadloos opladen en 3D-camera pas in iOS 11.1’

Volgens Fast Company heeft Apple problemen met het goed laten functioneren van belangrijke nieuwe functies in de iPhone 8. Behalve het nieuwe design en het grotere scherm, krijgt de iPhone 8 twee compleet nieuwe functies: draadloos opladen en een 3D-camera. Voor draadloos opladen zou Apple gebruikmaken van de Qi-standaard, een inductieve vorm van draadloos opladen. Dit is vergelijkbaar met hoe je een Apple Watch oplaadt. De 3D-camera wordt volgens bronnen gebruikt voor gezichtsherkenning, maar zou mogelijk ook werken voor allerlei andere toepassingen, zoals augmented reality.

Bij beide functies zou Apple problemen hebben op het gebied van software. Het is dus niet de hardware die niet goed zou functioneren, maar het is juist de software dat nog voor problemen zorgt. Dat betekent dat het draadloos opladen nog niet goed zou functioneren en dat ook de 3D-frontcamera nog niet goed genoeg functioneert. Het zou kunnen dat Apple beide functies op tijd goed werkend krijgt, maar een andere optie is dat Apple beide functies uit zou moeten stellen tot een latere software-update. Verder meldt Fast Company ook nog dat Touch ID nog steeds een mogelijkheid is en dat deze alsnog in het scherm verwerkt kan worden.

Functies later toegevoegd in iOS 11.1
Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple belangrijke functies van een nieuwe iPhone pas later toevoegt. In 2014 introduceerde Apple haar betaaldienst Apple Pay, tegelijkertijd met de onthulling van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het duurde echter nog ruim een maand voordat de functie in Amerika beschikbaar kwam, als onderdeel van de gratis update in de vorm van iOS 8.1.

Vorig jaar deed Apple exact hetzelfde. De iPhone 7 Plus kwam met de dubbele camera, maar de speciale software-functies die hier gebruik van maken kwamen pas ruim een maand later beschikbaar in iOS 10.1. Apple zorgt er zo niet alleen voor dat je compleet nieuwe iPhone na een maand weer gratis nieuwe functies krijgt, maar zorgt ervoor dat deze functies een maand later nog extra aandacht krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2017, 10:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8
Device iPhone 8
Software iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.