tvOS 17 Update

tvOS 17.1 nu te downloaden: dit is er nieuw

tvOS 17.1 is beschikbaar, de nieuwste update voor de Apple TV. Voor sommige HomePod-eigenaren zit er wat nieuws in. Het gaat om een uitbreiding van een eerder toegevoegde functie voor het kijken van films en series.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tvOS 17 was een relatief grote update voor Apple TV-begrippen en bracht onder andere een nieuw Bedieningspaneel, een FaceTime-app (op geschikte modellen) en een zoekfunctie voor de Siri Remote. Je zou denken dat Apple voorlopig wel weer klaar is qua nieuwe Apple TV-functies, maar dat is niet helemaal waar. In tvOS 17.1 voegt Apple namelijk een nieuwe functie toe als je de Apple TV gebruikt met bepaalde HomePod-modellen.

tvOS 17.1 beschikbaar met een nieuwe functie

In tvOS 17 voegde Apple een functie toe genaamd Verbeter dialogen. Als je aan een Apple TV 4K een HomePod van de tweede generatie gekoppeld hebt, kun je deze functie inschakelen. Met Verbeter dialogen wordt spraak in films en series duidelijker hoorbaar. Achtergrondgeluiden worden zachter gemaakt, zodat je gesprekken beter kunt volgen. Je had hier dus de nieuwste HomePod voor nodig, maar met ingang van tvOS 17.1 is dat niet meer nodig. De functie Verbeter dialogen is nu namelijk ook beschikbaar in combinatie met een HomePod mini of HomePod van de eerste generatie, zowel in stereopaar als enkel. Je schakelt dit in via de videospeler of in de audio-instellingen van de Apple TV.

Bekijk ook

Verbeter dialogen op de Apple TV met de HomePod: zo doe je dat

Gebruik je een HomePod met de Apple TV, dan kun je profiteren van de functie Verbeter dialogen. Daarmee wordt spraak in films en series duidelijker. In deze tip lees je wat je nodig hebt en hoe je het inschakelt.

Er is nog een andere kleine handige nieuwe functie toegevoegd in tvOS 17.1. Als je aan je televisie een soundbar of audio-ontvanger gekoppeld hebt, kun je op de Apple TV de volumeweergave inschakelen. Daarmee krijg je een volumebalk die aan geeft hoe hard het geluid staat, net als op je iPhone. Sommige tv’s verbergen dit zodra je een soundbar gebruikt, dus dit is een welkome toevoeging. Ook verwachten we dat er nog wat bugs achter de schermen opgelost zijn.

Bekijk ook

Volumeweergave op de Apple TV inschakelen als je een soundbar gebruikt: zo doe je dat

Sinds tvOS 17.1 kun je de volumeweergave inschakelen als je een soundbar of ontvanger gebruikt. Zo kun je zien hoe hard je geluid staat.

Releasenotes tvOS 17.1

What’s new in tvOS 17.1
This update adds support for Enhance Dialogue on HomePod mini and HomePod (1st generation) when paired with Apple TV 4K, and includes performance and stability improvements.

tvOS 17.1 downloaden

tvOS 17.1 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K (zowel de 2022-, 2021- als 2017-versie). Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 17.1 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.
Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

tvOS 17

tvOS 17 is de grote software-update voor de Apple TV in 2023. Apple heeft de update aangekondigd tijdens de WWDC 2023 in juni en uitgebracht in september 2023. In tvOS 17 zitten diverse grote verbeteringen. Zo is er FaceTime op de Apple TV, is het beginscherm vernieuwd, heeft de afstandsbediening een zoekfunctie en nog veel meer. De update is beschikbaar voor de Apple TV HD en Apple TV 4K (alle generaties), al werken niet alle functies op elk model.

tvOS 17

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.