tvOS 14.6 beta.

Apple heeft de tweede beta van tvOS 14.6 uitgebracht

Testers kunnen aan de slag met de nieuwste beta van tvOS 14.6. Of er nog nieuwe functies in zitten is zeer de vraag, want Apple voegt slechts sporadisch vernieuwingen toe aan de Apple TV. Maar wellicht zit er deze keer toch iets nieuws is vanwege de nieuwe Siri Remote.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

De Apple TV krijgt net als de andere Apple-producten regelmatig een update. Nu de Apple TV 4K van 2021 is aangekondigd, kan het best zo zijn dat Apple er nu toch weer wat kleine verbeteringen in heeft gestopt. In ieder geval verwachten we weer de nodige bugfixes.

Meest recente tvOS 14.6 beta

tvOS 14.6 Beta 2

30 april 2021 – De tweede beta van tvOS 14.6 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers en heeft buildnummer 18L5555c.

tvOS 14.6 beta downloaden

Ben je ontwikkelaar, dan kun je via de ontwikkelaarswebsite het benodigde betaprofiel downloaden en vervolgens de beta installeren. De tvOS 14.6 beta download is beschikbaar voor de Apple TV HD (voorheen Apple TV 4) en Apple TV 4K. Heb je eerder beta’s van tvOS 13 of 14 geïnstalleerd, dan kan het nodig zijn om eerst het betaprofiel daarvan te verwijderen, voordat je kunt doorgaan met deze nieuwe beta. Publieke testers kunnen zich direct aanmelden via de Apple TV (Instellingen > Systeem > Ontvang beta-updates).

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn tvOS 14.6 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 14.6-beta’s:

  • tvOS 14.6 Beta 2: 30 april 2021 (verschenen, buildnummer 18L5555c)
  • tvOS 14.6 Publieke Beta 1: 23 april 2021 (verschenen, buildnummer 18L5546f)
  • tvOS 14.6 Beta 1: 22 april 2021 (verschenen, buildnummer 18L5546f)
  • tvOS 14.6 definitief: mei of juni 2021 (verwacht)

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 30 april, 19:57: Tweede beta nu te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2021, 20:37
Categorie iDevices
Onderwerpen tvOS 14, tvOS-beta
Device Apple TV
Software tvOS 14

tvOS 14

tvOS 14 is de grote software-update voor de Apple TV, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste verbeteringen zijn de uitgebreidere ondersteuning voor HomeKit, verbeteringen voor AirPlay 2 en picture in picture. tvOS 14 is te installeren op een Apple TV HD of nieuwer.

tvOS 14
2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.