Star Wars BB-9E

Swift Playgrounds aangepast voor nieuwe Star Wars-robots R2-D2 en BB-9E

In de Swift Playgrounds-app vind je nu workshops om de nieuwe Star Wars-robots R2-D2 en BB-9E te besturen. Want het is Force Friday II!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het leuke van opgroeien in 2017 is dat er allerlei speelgoed is, dat je zelf kunt programmeren. Apple helpt eraan mee, door de Swift Playgrounds-app voor de iPad uit te breiden met functies voor de Sphero R2-D2 en BB-9E.

Update: de robots zijn nu ook in de Apple Store te vinden!

Sphero Star Wars R2-D2 en BB-9E

Sphero R2-D2 en BB-9E Star Wars-speelgoed

Misschien herinner je je nog dat Apple de Swift Playgrounds-app aanpaste, zodat je er ook echte drones en robots mee kunt leren besturen. Er kwamen programmeercursussen voor kinderen bij, waarmee je de BB-8 kon besturen. Nu komen er meer mogelijkheden bij, dankzij Sphero Template en een cursus voor de R2-D2. Sphero Template is een open sjabloon waarmee je je eigen programma’s kunt maken voor de Sphero-robots. De commando’s kun je vinden in de documentatie. Het werkt met de Sphero SPRK+, BB-8 en de nieuw aangekondigde R2-D2 en BB-9E robots.

Swift Playgrounds met Star Wars-robots

Force Friday II

Waarom die plotselinge aandacht voor Star Wars? Nou, de volgende film draait over een paar maanden in de bioscoop en de reclamekaravaan komt daarom nu alvast langs in de Apple Store. Force Friday II is de dag waarop Disney alle nieuwe Star Wars-producten uitbrengt en Apple doet aanstaand weekend mee. Ze hebben Star Wars-workshops voor kinderen, waar je niet alleen leert programmeren. Ook de artistieke kinderen kunnen er terecht, voor het maken van een Star Wars-trailer.

Dankzij de programmeerworkshop in Swift Playgrounds kun je R2-D2 helpen om Obi-Wan Kenobi terug te vinden in de woestijn van Tatooine. Je gaat ook de Death Star ontdekken, waarbij je de Stormtroopers moet zien te ontwijken. Daarvoor heb je nieuwe Swift-commando’s nodig, die uniek voor R2-D2 zijn. Je kunt zijn lichten bedienen, de bovenkant laten bewegen en authentieke geluidjes afspelen.

Beide programmeerworkshops zijn te vinden via het tabblad Accessoires in de Swift Playgrounds-app.

Star Wars BB-9E

Mysterieuze, duistere BB-9E

R2-D2 is een vertrouwd vriendje voor de Star Wars-fans, maar BB-9E is een mysterieuze nieuwe robot. Hij rolt op dezelfde manier rond als BB-8 maar ziet er futuristischer uit. Maar het karakter is anders: BB-9E is de boosaardige tweelingbroer van de altijd opgewekte BB-8. Sphero heeft een groep animatie-experts aan het werk gezet om te zorgen dat de geluidjes en bewegingen kloppen met wat je in de film ziet.

Star Wars R2-D2

Oude bekende R2-D2

R2-D2 is een stuk groter van formaat en rolt niet over de grond. Sphero heeft vier motoren ingebouwd die ervoor zorgen dat R2-D2 niet zomaar rolt, maar de kenmerkende waggelende beweging maakt. Hij schakelt ook automatisch over van twee- naar driebenige modus tijdens het bewegen. Daardoor ziet het er realistischer uit, mede dankzij de geluidjes die afkomstig zijn uit het originele Star Wars-archief.

Bedienen doe je via de app, waarbij ze ook interactie met elkaar kunnen aangaan. Ze reageren zelfs als je naar een Star Wars-film kijkt. Verder kun je het pad instellen waar ze langs moeten bewegen, waarbij ze overigens wel tegen stoelpoten en andere obstakels botsen omdat er geen camera in zit. Of je gaat natuurlijk zelf aan de slag met de hierboven genoemde Swift Playgrounds-app.

Vanaf vrijdag liggen ze in de winkel, waarbij R2-D2 €199,95 kost en de BB-9E €169,95.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2017, 12:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen programmeren, robot, sphero, star wars, swift

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.