Apple TV remote

Eerste aanwijzingen voor Apple TV 5 gevonden in logbestanden

Een Apple TV 5 met tvOS 11 is opgedoken in de logbestanden van een gamesontwikkelaar. Apple zou al bezig zijn het nieuwe model intern te testen.

We hoeven niet lang na te denken hoe Apple’s volgende tv-kastje gaat heten: na de Apple TV 4 komt ongetwijfeld Apple TV 5. Volgens eerdere geruchten zou Apple druk bezig zijn met een nieuw model die 4K-video’s in hoge resolutie kan afspelen. In serverlogs zijn nu ook aanwijzingen gevonden dat Apple inderdaad bezig is met de vijfde generatie Apple TV.

Apple TV remote

Apple TV 5 gespot

Dit nieuwe model zou de codenaam J105 hebben en kan al dit jaar op de markt komen. Volgens ontwikkelstudio Firi Games hebben ze in de VS een AppleTV6,2 gespot die op tvOS 11.0 draait. Het IP-adres dat werd gebruikt komt overeen met Cupertino. Het huidige model heeft het interne nummer AppleTV5,3.

Natuurlijk is het mogelijk dat Firi Games zit te jokken, zodat ze gratis aandacht krijgen voor hun games, maar feit is dat wel eerder op soortgelijke wijze nieuwe toestellen zijn ontdekt. Het zou ook niet zo vreemd zijn dat Apple bezig is met het testen van de volgende generatie Apple TV, al zat er bij voorgaande modellen vaak 3 tot 3,5 jaar tussen. Het huidige model dateert van oktober 2015 en zou rond het vermoedelijke tijdstip van de lancering (najaar 2017) dus twee jaar oud zijn. Maar uit opmerkingen tijdens Apple’s meest recente bespreking van kwartaalcijfers kunnen we opmaken dat de verkoop van Apple TV’s wat is gedaald.

Er zijn nog weinig details bekend over de vijfde generatie Apple TV, behalve dan de eerder genoemde 4K-ondersteuning. In december 2015 was er al het gerucht dat er wordt gewerkt aan een Apple TV 5 die nog krachtiger is, maar dat kunnen we inmiddels gerust bij de geruchtenprullenbak zetten. De toen beloofde Apple TV 5 verscheen niet in het voorjaar van 2016.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2017, 17:57
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple tv, apple tv 4k

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.