‘TSMC levert snellere A12-chip voor nieuwe iPhones in 2018’

Apple is van plan om eind dit jaar drie nieuwe iPhones uit te brengen. De nieuwe A12-chip van deze nieuwe modellen wordt waarschijnlijk weer exclusief gemaakt door TSMC, waardoor Samsung met legen handen zit.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone X teardown van iFixit.
Ook voor 2018 heeft Apple weer enkele nieuwe iPhones in het verschiet liggen. De nieuwste modellen die aan het einde van het jaar zouden verschijnen, krijgen hoogstwaarschijnlijk een nieuwe A12-chip. Net als de voorgaande jaren zou deze wederom geproduceerd worden door TSMC. Dat betekent dat Samsung wat betreft A-chips met lege handen staat.

‘TSMC maakt A12-chip’

TSMC is al enkele jaren de enige leverancier van de A-chips in de nieuwste iPhones. Bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus en de iPhone 8 en iPhone 8 Plus was TSMC verantwoordelijk voor de complete productie van respectievelijk de A10- en A11-chip. Het jaar daarvoor, bij de iPhone 6s en iPhone 6s Plus werd de productie van de A9-chip nog gedeeld tussen Samsung en TSMC. Er ontstond flink wat gedoe, want de versie van Samsung zou trager zijn dan die van TSMC. Blijkbaar is Apple dermate tevreden over TSMC, dat ze dit jaar opnieuw gekozen zijn om de nieuwste A-chips te leveren. Samsung blijft voorlopig nog wel de schermen voor de OLED-iPhones leveren.

Het zou gaan om een 7nm-chip, een vooruitgang ten opzichte van de 10nm-chip in de iPhone 8. De verwachting is dat de A12-chip daardoor weer een fractie sterker en sneller is. Qua performance kun je daarom ongeveer dezelfde verbeteringen als elk jaar verwachten, al heb je voor de meeste alledaagse taken deze extra kracht niet nodig.

Bekijk ook

'Drie nieuwe iPhones in 2018 met uiterlijk van iPhone X'

Als we geruchten mogen geloven, komt Apple volgend jaar opnieuw met drie nieuwe iPhones. Deze keer zou het gaan om de opvolger van de iPhone X, een 6,5-inch versie en een nieuwe LCD-iPhone met 6,1-inch.

De A12-chip is waarschijnlijk te vinden in de drie nieuwe iPhones die Apple aan het einde van het jaar uit gaat brengen. Het zou dan gaan om een nieuwe versie van de iPhone X met 5,8-inch OLED-scherm en een grotere iPhone X Plus met 6,5-inch OLED-scherm. Daarnaast komt Apple volgens Ming-Chi Kuo ook nog met een nieuwe 6,1-inch iPhone met LCD-scherm, maar met hetzelfde uiterlijk als de iPhone X.

Bovendien lijkt het erop dat er nog een nieuwe iPhone SE op de planning staat, tijdelijk genoemd de iPhone SE 2. Deze zal naar verwachting een update zijn van de huidige iPhone SE en niet het nieuwste van het nieuwste bevatten. Samsung zou dus wel een deel van de iPhone SE 2-chips kunnen leveren, wat mogelijk een A10-chip zal zijn.We hebben onze wensen voor de iPhone SE 2 op een rij gezet.

Bekijk ook

Dit zijn onze wensen voor de nieuwe iPhone SE 2

De iPhone SE 2 komt steeds dichterbij, maar wat zijn onze wensen voor dit nieuwe model? We hebben vijf wensen op een rij gezet, waarmee de kleinere betaalbare iPhone weer helemaal 2020 is.

iPhone SE 2020

De iPhone SE 2020 is de 4,7-inch iPhone uit 2020, als opvolger van de originele iPhone SE uit 2016. Het design is afgeleid van de iPhone 8, maar binnenin is alles vernieuwd. Bijzonderheden van deze iPhone zijn de fysieke thuisknop met Touch ID, een enkele camera en een glazen achterkant voor draadloos opladen. Lees alles over de specificaties van de iPhone SE 2020, prijzen, kleuren en meer! Wil je een losse iPhone SE 2020 kopen of een iPhone SE 2020 met abonnement, dan lees je bij ons waar je terecht kan. Dit model is opgevolgd door de iPhone SE 2022. Deze heeft hetzelfde ontwerp, maar met een nieuwe chip en 5G.

iPhone SE 2020

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.