Drie iPhones 2018

‘Drie nieuwe iPhones in 2018 met uiterlijk van iPhone X’

Als we geruchten mogen geloven, komt Apple volgend jaar opnieuw met drie nieuwe iPhones. Deze keer zou het gaan om de opvolger van de iPhone X, een 6,5-inch versie en een nieuwe LCD-iPhone met 6,1-inch.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dit jaar bracht Apple voor het eerst een OLED-iPhone op de markt in de vorm van de iPhone X. Voor volgend jaar wordt dit model vergezeld door een nieuw OLED-model met een schermformaat van 6,5-inch, zo beweert Apple-analist Ming-Chi Kuo. De bron meldt ook dat Apple met een 6,1-inch iPhone komt. Dit model heeft ook een volledig scherm, maar met LCD-technologie.

‘Drie iPhones in 2018’

Volgens de bron is Apple dus van plan om volgend jaar drie nieuwe iPhones in 2018 op de markt te brengen. Naast een tweede versie van de iPhone X met 5,8-inch scherm, gaat het om een grotere iPhone X Plus met 6,5-inch OLED-scherm en een model met een 6,1-inch scherm van LCD. De grootste versie zou een pixeldichtheid hebben van 480 tot 500 pixels per inch, terwijl de directe opvolger van de iPhone X dezelfde pixeldichtheid behoudt. Daar komt dus een derde iPhone in 2018 bij, een iPhone met een LCD-scherm van 6,1-inch.

iPhones van 2018 door Ming-Chi Kuo.

Dit laatstgenoemde model zou echter hetzelfde design krijgen als de iPhone X. Dat betekent dat Apple zou kiezen voor een schermvullend LCD-scherm. Het 6,1-inch model heeft dus ook geen homeknop en heeft daardoor wel gezichtsherkenning met Face ID. Dat zou dan ook meteen het belangrijkste aspect zijn: een nieuwe iPhone met groter scherm, nieuwe bediening en gezichtsherkenning, maar dan tegen een lagere prijs. De bron verwacht namelijk dat Apple dit model verkoopt tussen de $650 en $750. Dat zou in Nederland overeenkomen met ongeveer €800, dezelfde prijs als de iPhone 8 nu.

Dit zou dus betekenen dat Apple niet van plan is om een nieuwe iPhone met 4,7-inch op de markt te brengen. 4,7-inch is het standaardformaat dat Apple sinds de iPhone 6 gebruikt. De iPhone X is qua afmetingen ongeveer even groot als deze 4,7-inch modellen, maar dan met een veel groter scherm. Ook het Plus-model met 5,5-inch scherm zou dus komen te vervallen, al komt het scherm van de iPhone X hier qua afmetingen het dichtst in de buurt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.