iPhone 2019 concepten.

Gerucht: ‘Apple overweegt toch weer Touch ID in 2020 iPhones’

Een analist beweert dat Apple in 2020 een vingerafdrukscanner in het scherm toe gaat voegen. Dat betekent dat de 2020 iPhones Touch ID krijgen. Ook beweren een paar bronnen de mogelijke komst van een iPhone SE 2.

De 2019 iPhones moeten nog verschijnen, maar een analist van Barclays blikt al verder vooruit naar de 2020 iPhones. Volgens hem krijgen deze modellen grotere veranderingen dan de iPhones van dit jaar. De grootste verbetering is volgens hem een zogenaamde akoestische vingerafdruktechnologie.

‘Touch ID in scherm in 2020 iPhones’

Barclays-analist Blayne Curtis is onlangs langs enkele toeleveranciers in Azië gegaan. Op basis van gesprekken met Apple’s leveranciers voorspelt hij hoe de iPhones van de komende twee jaar eruit gaan zien. De belangrijkste ontdekking die hij tijdens zijn reis gedaan heeft, is dat volgens bronnen Apple van plan is om de vingerafdruk terug te brengen naar de iPhone. Apple heeft in het verleden al wat patenten voor Touch ID en Face ID op één iPhone ingediend, maar of dit er ook echt van komt is nog maar de vraag.

De analist denkt dus van wel, al lijkt het er nog altijd op dat Face ID volgens Apple de toekomst is. Kort na de release beweerde Apple al dat ze nooit plannen hadden om Touch ID in een scherm te verwerken. Andere smartphonefabrikanten zijn hier wel mee aan de slag gegaan. Mocht Apple inderdaad Touch ID toevoegen, dan lijkt het zeer waarschijnlijk dat Face ID ook behouden blijft.

Andere verbeteringen voor de modellen van 2020 zijn volgens hem de komst van 5G en een 3D-camera aan de achterkant. Deze verbeterde camera kan zorgen voor nieuwe augmented reality-toepassingen, omdat afstand daardoor beter ingeschat kan worden. Dat er 5G in de iPhone komt is niet ondenkbaar. Eerder was al de verwachting dat de verkopen van de iPhone in 2020 sterk gaan groeien door het 5G-model.

‘iPhone SE 2 met specs van iPhone 8’
De analist merkte ook van een paar leveranciers op dat Apple werkt aan een potentiële iPhone SE 2 met de specificaties van de iPhone 8. Eerder werd gesproken over een vernieuwde iPhone 8 in 2020 met betere specs. Het verhaal kon echter maar door weinig leveranciers bevestigd worden, zo blijkt uit de memo van de analist.

‘2019 iPhones zonder 3D Touch’

Volgens de aantekeningen van de analist gaat Apple nog dit jaar stoppen met 3D Touch. De drukgevoelige techniek zit nog wel in de iPhone XS en iPhone XS Max, maar de iPhone XR kreeg een andere techniek genaamd Haptic Touch. Dit jaar zouden dus alle 2019 iPhones het zonder 3D Touch moeten doen. Andere details van de analist kwamen al eerder voorbij, namelijk drie cameralenzen en de beperkte designaanpassingen aan de nieuwe modellen. Ook denkt hij dat de opvolger van de iPhone XR 4GB RAM krijgt in plaats van 3GB. Dit heeft mogelijk te maken met de overstap van een enkele naar een dubbele camera.

We hebben de afgelopen jaren vaker dit soort voorspellingen van analisten gezien. Soms bleken de voorspellingen juist, maar vaak zaten ze er toch naast. Dat komt vooral doordat toeleveranciers lang niet altijd op de hoogte zijn van de plannen die Apple heeft met toekomstige toestellen. Leveranciers zien vaak alleen hun eigen opdrachten, namelijk het fabriceren van onderdelen. Analisten leggen dan de puzzelstukjes op hun plek en baseren daar hun voorspellingen op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2019, 16:25
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp 2020 iPhone
Device iPhone 2019

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.