Super Retina op de iPhone X

‘Apple had nooit plannen om iPhone X met Touch ID in scherm te maken’

Heb je nog hoop dat Apple de Touch ID-sensor in het scherm gaat verwerken? Dan lijkt de hoop nu gevlogen, want Apple zet vol in op Face ID. Touch ID in het iPhone X-scherm stond zelfs nooit in de planning.

Al ver voor de aankondiging van de iPhone X gingen er geruchten dat Apple van plan was om de Touch ID-sensor in het scherm te verwerken. Apple ontkent dit nu en stelt dat er nooit sprake was van een vingerafdrukscanner achter glas en dat Face ID altijd op de planning stond. Ook aan de zijkant of achterkant is nooit een Touch ID-sensor overwogen. Hierdoor lijkt een geïntegreerde Touch ID-sensor verder weg dan ooit.

Super Retina op de iPhone X

‘Touch ID nooit achter iPhone X-scherm’

Voordat de iPhone X onthuld werd, hadden veel lezers de hoop dat Apple de vingerafdrukscanner in het scherm wist te verwerken. Dit had de voorkeur ten opzichte van gezichtsherkenning, omdat er flink wat zorgen waren dat gezichtsherkenning niet snel genoeg zou zijn en niet in het donker werkt. Dat het Apple niet gelukt is om Touch ID in het scherm te verwerken, zou volgens eerdere geruchten zelfs de reden zijn dat de iPhone X iets later komt dan in eerste instantie gepland was. Tegenover TechCrunch zegt Dan Riccio van Apple dat dit niet waar is.

“Ik hoorde geruchten dat we Touch ID niet in het scherm konden verwerken en dat we het daarom verwijderd hebben. Toen we besloten om Face ID zo goed te maken als dat het nu is, wisten we dat we een product konden maken dat we voor ogen hadden, mits we daarin succesvol waren. Dit vonden we een betere oplossing”, zo geeft hij aan in het interview. “We hebben geen tijd besteed naar het zoeken van oplossingen voor de vingerafdrukscanner achterop het toestel, in het glas of aan de zijkant. Als we dat zouden doen, dan was het een last-minute aanpassing geweest omdat we altijd al de intentie hadden om Face ID met hoge kwaliteit te bewerkstelligen.”

Riccio geeft dus aan dat Apple altijd al van plan was om Face ID aan de iPhone X toe te voegen. Dit komt overeen met eerdere uitspraken van Jony Ive, die stelde dat Face ID veel makkelijker was en het begin is van iPhone-gebruik zonder aanraking.

Face ID is de toekomst
Na de opmerking van Riccio lijkt het er dus op dat Face ID de toekomst wordt wat betreft het beveiligen van je iPhone. Apple zet vol in op gezichtsherkenning en het verder perfectioneren van de functie en lijkt niet van plan te zijn om terug te keren naar Touch ID-beveiliging. Ming-Chi Kuo beweerde eerder ook al dat de nieuwe iPhones in 2018 geen Touch ID meer krijgen. Zelfs de iPad Pro zou Face ID krijgen, maar wat het betekent voor andere iPad-modellen is nog een raadsel. Ook is onduidelijk wat Apple’s plannen zijn voor de Mac, gezien de MacBook Pro vorig jaar pas voor het eerst Touch ID-ondersteuning kreeg. Mogelijk duurt het nog enkele jaren voordat de Mac de overstap maakt naar Face ID, mocht dat ooit het geval zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2017, 16:18
Categorie iDevices
Onderwerpen face id, iPhone X, touch id
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en sommige MacBooks. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen en activiteiten goedkeuren. Op sommige modellen is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen.

Touch ID
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.