Totm+Travl dock voor Apple Watch.

Totm+Travl is een slimme Apple Watch-dock met HomeKit

Ga je vaak op reis en heb je een Apple Watch? Deze handige Totm+Travl-dock is een houder en oplader voor je Apple Watch. Hij werkt zelfs met IFTTT en HomeKit voor automatiseringen in huis.

Totm+Travl dock voor Apple Watch.
Houders voor de Apple Watch zijn er in allerlei soorten en maten, waaronder Apple’s eigen magnetische oplaaddock voor de Apple Watch. Het Kickstarterproject Totm+Travl doet echter meer dan alleen je Apple Watch opladen. Deze dock doet ook dienst als powerbank en werkt samen met IFTTT en HomeKit.

Totm+Travl voor Apple Watch

De Totm+Travl bestaat eigenlijk uit twee delen. Het bovenste deel, de Totm, is een houder waar je je eigen Apple Watch-oplader in moet plaatsen. De Totm kun je ook op zichzelf gebruiken, als simpele houder om je Apple Watch in te plaatsen. Omdat de Apple Watch horizontaal opgeladen wordt, werkt het ook met Nightstand. Het onderste Travl-deel van de dock is een batterij die je Apple Watch tot een week lang van stroom kan voorzien. De Totm plaats je bovenop de Travl en verbind je via het USB-uiteinde van je Apple Watch-lader. Met magneten worden de twee onderdelen op elkaar bevestigd.

De combinatie van de Totm en Travl maken de lader dus geschikt als je vaak op reis bent. Je hoeft op deze manier niet telkens de complete stekker mee te nemen, want het enige wat je nodig hebt is de set van de Totm+Travl. De Travl zelf kun je opladen via de USB-C-aansluiting.

Werkt met IFTTT en HomeKit
Het leuke van deze oplader is dat hij ook werkt met IFTTT en HomeKit. De Totm+Travl is voorzien van Bluetooth 4.0. De dock maakt daarmee verbinding met je iPhone via de bijbehorende app. Je kunt daardoor de batterijstatus van de powerbank bekijken via de Batterij-widget. Door in te loggen met je IFTTT-account, kun je allerlei acties koppelen aan het opladen van je Apple Watch. Denk bijvoorbeeld aan het uitschakelen van je verlichting, zodra je vlak voor het slapen gaan je Apple Watch oplaadt.

Totm+Travl met automatiseringen.

De makers zijn ook van plan om de dock samen te laten werken met HomeKit, als een soort bewegingssensor. In eerste instantie werkt dit via een Homebridge-plugin. Als er genoeg geld opgehaald wordt, dan kijken de makers ook naar standaard HomeKit-integratie dat sinds iOS 11 makkelijker toe te voegen is. Met HomeKit kun je de dock automatiseren en koppelen aan al je andere HomeKit-producten.

Totm+Travl voor Apple Watch met HomeKit.

De Totm+Travl is gemaakt van duurzaam hout en wordt in Frankrijk gefabriceerd. De Kickstartercampagne van de Totm+Travl is zojuist gestart. Om het project te laten slagen is minimaal €15.000 nodig. Je kunt de Totm los kopen voor €24, maar wil je de complete set van de Totm+Travl dan ben je momenteel minimaal €59 kwijt. De Totm kan vanaf december worden uitgeleverd, maar voor de Travl moet je nog geduld hebben tot maart 2018.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2017, 10:14
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple watch, kickstarter

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.