Twitter Apple TV

Twitter maakt tweeten tijdens tv-kijken makkelijker

Twitter voor tvOS heeft een update gekregen, waardoor je makkelijker commentaar kunt geven op wat er op televisie te zien is.

Twitter heeft de tvOS-app een update gegeven, waardoor het beter samenwerkt met iOS. Je kunt daardoor makkelijker tweeten terwijl je voor de buis hangt. De update is te vinden in de nieuwste versie van Twitter voor tvOS, waarbij je je iOS-toestel kunt koppelen met je Apple TV (4e generatie of nieuwer).

Twitter Apple TV

Twitteren tijdens tv-kijken

Het idee is dat je tijdens het bekijken van een tv-programma ondertussen Twitter kunt doorbladeren. Wil je commentaar geven op het stemgeluid van de presentator of de jurk van een zangeres, dan kan dat moeiteloos met een Handoff-achtige actie.

Om het werkend te krijgen moet je wel een aantal stappen nemen, die alleen de echte Twitter-verslaafden tot het einde toe zullen doorlopen:

  1. Open Twitter op je iOS-apparaat en zorg dat deze op hetzelfde Wi-Fi-netwerk is aangemeld als de Apple TV.
  2. Druk drie seconden lang op de afstandsbediening van de Apple TV, terwijl Twitter voor tvOS geopend is.
  3. Kies @anyone om je iDevice te koppelen met je Apple TV.
  4. Stuur een tweet vanuit de live tijdlijn op je tv naar je iOS-toestel.
  5. Op het iDevice kun je nu antwoorden, retweeten, foto’s sturen en liken.

Hoewel het tweeten tijdens tv-kijken niet meer zo’n grote hype is, kan het toch van pas komen als tv-programma’s zoals Boer zoekt Vrouw weer op de buis zijn.

Twitter is ondertussen ook nog met andere dingen bezig: ze hebben voor sommige accounts de limiet verhoogd van 140 naar 280 tekens, ze werken aan een ‘Save for Later’-functie om interessante tweets op te slaan en aan een ‘Happening Now’-functie om te zien wat er speelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2017, 9:01
Categorie Apps
Onderwerpen tvos, twitter
Devices Apple TV 4, Apple TV 4K
Software tvOS

tvOS

tvOS is het besturingssysteem van de Apple TV. Ontdek in dit overzicht de nieuwste functies en tips, zodat je meer uit je Apple TV haalt!

tvOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.