Twitter maakt tweeten tijdens tv-kijken makkelijker

Twitter voor tvOS heeft een update gekregen, waardoor je makkelijker commentaar kunt geven op wat er op televisie te zien is.

Twitter heeft de tvOS-app een update gegeven, waardoor het beter samenwerkt met iOS. Je kunt daardoor makkelijker tweeten terwijl je voor de buis hangt. De update is te vinden in de nieuwste versie van Twitter voor tvOS, waarbij je je iOS-toestel kunt koppelen met je Apple TV (4e generatie of nieuwer).


Twitter Apple TV

Twitteren tijdens tv-kijken

Het idee is dat je tijdens het bekijken van een tv-programma ondertussen Twitter kunt doorbladeren. Wil je commentaar geven op het stemgeluid van de presentator of de jurk van een zangeres, dan kan dat moeiteloos met een Handoff-achtige actie.

Om het werkend te krijgen moet je wel een aantal stappen nemen, die alleen de echte Twitter-verslaafden tot het einde toe zullen doorlopen:

  1. Open Twitter op je iOS-apparaat en zorg dat deze op hetzelfde Wi-Fi-netwerk is aangemeld als de Apple TV.
  2. Druk drie seconden lang op de afstandsbediening van de Apple TV, terwijl Twitter voor tvOS geopend is.
  3. Kies @anyone om je iDevice te koppelen met je Apple TV.
  4. Stuur een tweet vanuit de live tijdlijn op je tv naar je iOS-toestel.
  5. Op het iDevice kun je nu antwoorden, retweeten, foto’s sturen en liken.

Hoewel het tweeten tijdens tv-kijken niet meer zo’n grote hype is, kan het toch van pas komen als tv-programma’s zoals Boer zoekt Vrouw weer op de buis zijn.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Twitter is ondertussen ook nog met andere dingen bezig: ze hebben voor sommige accounts de limiet verhoogd van 140 naar 280 tekens, ze werken aan een ‘Save for Later’-functie om interessante tweets op te slaan en aan een ‘Happening Now’-functie om te zien wat er speelt.

tvOS

tvOS is het besturingssysteem van de Apple TV. tvOS is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K en niet op oudere modellen. Het besturingssysteem regelt alle functies van de Apple TV, waaronder ook de ingebouwde apps en de App Store. Voor tvOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Deze verbeteren de beveiliging en lossen bugs op en bevatten soms ook nieuwe functies.

tvOS

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.