Face ID op de iPhone X gebruiken.

iPhone X verbergt notificaties voor anderen

De iPhone X heeft een handige instelling voor notificaties. Pas als het gezicht via Face ID herkend wordt, verschijnen je meldingen op het toegangsscherm.

Over een paar weken is het zover: dan ligt de iPhone X in de schappen. Veel weten we al over het nieuwe toptoestel, maar vandaag is er meer bekend over de werking van notificaties. In de instellingen van de iPhone X is een optie verstopt waarmee je de inhoud van notificaties kunt verbergen als iemand anders jouw toestel in handen heeft.

Face ID op de iPhone X gebruiken.

Face ID verbergt notificaties voor andere mensen

Face ID is de nieuwste beveiligingsmethode op de iPhone X en is de vervanger van Touch ID. Met een enkele blik naar het scherm van de iPhone X, kan het toestel zien of jij de eigenaar bent. Hierdoor wordt de iPhone X ontgrendeld, waarna je met een enkele veeg omhoog naar het beginscherm van de iPhone X gaat. Je kunt de iPhone X echter ook zo instellen dat de inhoud van de notificaties verborgen wordt, totdat jij je gezicht hebt laten zien.

De meldingen zelf verschijnen wel in beeld, zodat je weet van welke apps je een bericht gekregen hebt. Zo voorkom je dat andere mensen jouw iPhone X beetpakken en door je notificaties gaan zitten bladeren en daar de inhoud van kunnen zien. Pas als je het toestel voor je eigen gezicht houdt, verschijnt de inhoud van de notificaties in beeld.

Deze functie is een uitbreiding van een reeds bestaande functie in iOS 11. Iedereen met iOS 11 kan de preview van meldingen uitschakelen, zodat alleen te zien is van welke apps er meldingen zijn. Pas als je de iPhone ontgrendeld hebt, wordt de inhoud van het bericht zichtbaar. Hoe je deze functie nu al inschakelt, lees je hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2017, 14:46
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone X, notificaties
Device iPhone X
Software iOS 11

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.