Batterijwidget op de iPhone

Zo werkt de Batterijen-widget op de iPhone en iPad

Bekijk alle percentages bij elkaar
iOS heeft een handige Batterijen-widget. Deze widget werkt alleen met gekoppelde Bluetooth-apparaten en sommige powerbanks en geeft inzicht in de batterijstatus van accessoires en je iPhone en iPad. Lees hier hoe deze Batterijen-widget werkt.

Batterijen-widget op je iPhone gebruiken

Er zijn meerdere manieren om op je iPhone of iPad je batterijstatus te bekijken. Een extra handige plek is de zogenaamde Batterijen-widget. De widget verzamelt de batterijpercentage van je iPhone, iPad en aangesloten Bluetooth-apparaten. Handig als je wilt weten hoe vol je Apple Watch of Bluetooth headset nog is. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Check de batterijstatus van externe apparaten met de Batterijen-widget

Hoe vol de iPhone-batterij is kun je natuurlijk in de rechter bovenhoek van je scherm of via het Bedieningspaneel zien. De widget is dan ook vooral bedoeld voor alle andere apparaten die met je iPhone of iPad via Bluetooth verbonden zijn. Zo zie je hoe vol je Apple Watch is, of als hij aan het opladen is, en kun je ook van je draadloze koptelefoon zien of het tijd wordt om hem aan de oplader te hangen.

Je kunt de widget in het Vandaag-scherm zetten of op één van de beginschermen. Daarbij heb je keuze uit drie formaten: Klein, Medium en Groot.

Batterijwidget voor iOS

Ook als er geen apparaten met je iPhone of iPad verbonden zijn, verschijnt de widget in het overzicht. Je ziet dan de batterijstatus van je iPhone of iPad.

Apparaten in de Batterijen-widget

Samengevat toont de Batterijen-widget het percentage van de volgende producten en accessoires:

  • iPhone en iPad
  • Apple Watch (alleen op iPhone)
  • Apple Pencil (alleen op iPad)
  • AirPods (Pro) (zowel linker als rechter AirPod en oplaadcase)
  • AirPods Max
  • Beats-koptelefoon
  • Apple Smart Battery Case
  • MagSafe Battery Pack
  • Ondersteunende Bluetooth-headsets

Je kunt op de iPhone (of iPad) alleen de batterijstatus van het apparaat zelf zien, dus niet de batterijstatus van allerlei andere iDevices die je in bezit hebt. Wil je dit weten, dan kun je via de Zoek mijn-app het apparaat opzoeken en kijken hoe vol de accu is.

Het kan overigens gebeuren dat je headset of ander accessoire niet in de widget verschijnt. Niet alle apparaten ondersteunen deze functie, omdat je er minimaal Bluetooth 4 voor nodig hebt. Veel koptelefoons van Beats duiken bijvoorbeeld wel op in het overzicht van de Batterijen-widget.

Zo schakel je Batterijen-widget in

  1. Open de widgetweergave door vanaf het toegangsscherm of het beginscherm naar rechts te vegen.
  2. Als de widget er niet staat, scroll je naar beneden en tik je op Wijzig. Je kan ook een lege plek op het beginscherm ingedrukt houden.
  3. Tik op het plusje om de widget toe te voegen.
  4. Zoek naar de Batterijen-widget of scroll naar onderen in de lijst van widgets.
  5. Kies het formaat widget dat je toe wil voegen. Bij de middelste en grootste widget zie je ook het exacte percentage. Bij de kleinste zie je het alleen als je maar één apparaat hebt (je iPhone of iPad).

De accessoires verschijnen automatisch in de widget zodra ze via Bluetooth aangesloten zijn.

Batterijwidget voor iOS: 3 formaten

Lees ook onze tip over het instellen van widgets op de iPhone en iPad.

iPhone-batterij op je Apple Watch

Wil je op je Apple Watch zien hoe het met de accu van je iPhone gesteld is? Dan zul je daar een speciale app voor moeten downloaden. Het is standaard op de Apple Watch niet mogelijk om de batterijstatus van je iPhone op te vragen, ook niet via Siri. Twee apps waarmee dat kan zijn Battery Watcher en Battery Life. Wil je nog meer functies, dan kan je ook Phone Buddy voor de iPhone en Apple Watch proberen.

 
 
Bekijk ook

Alles over widgets op iPhone en iPad

Widgets zijn kleine handige blokken met informatie. Je vindt ze op het beginscherm en op het toegang apps op het toegangsscherm en beginscherm, waarmee je snel bepaalde informatie kunt opzoeken. Hoe gebruik je widgets en hoe stel je deze in? En wat heb je eraan? Dat lees je in deze gids.