iOS-9-Accubesparing

Zo werkt de Batterijen-widget in het Berichtencentrum

iOS heeft een handige Batterijen-widget in het Berichtencentrum. Deze widget werkt alleen met gekoppelde Bluetooth-apparaten en geeft inzicht in de batterijstatus van accessoires. Lees hier hoe deze widget op de iPhone en iPad werkt.

iOS-9-Accubesparing

Op de iPhone en iPad vind je een handige batterijwidget in het Berichtencentrum, waarop je kunt zien hoe vol je iPhone, iPad en andere verbonden Bluetooth-apparaten zijn. Handig als je wilt weten hoe vol je Apple Watch of Bluetooth headset nog is. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Check de batterijstatus van externe apparaten met de Batterijen-widget

Hoe vol je accu is kun je natuurlijk in de rechter bovenhoek van je scherm zien. De widget in het Berichtencentrum is dan ook vooral bedoeld voor de apparaten die met je iPhone of iPad via Bluetooth verbonden zijn. Zo zie je hoe vol je Apple Watch is, of als hij aan het opladen is, en kun je ook van je draadloze koptelefoon zien of het tijd wordt om hem aan de oplader te hangen.

Als er geen apparaten met je iPhone of iPad verbonden zijn, verschijnt de widget niet in je Berichtencentrum. Logisch ook, want de batterijstatus van je iPhone staat standaard al op je scherm.

Batterij-widget op de iPhone.

Het kan overigens gebeuren dat je headset of ander accessoire niet in de widget verschijnt. Niet alle apparaten ondersteunen deze functie namelijk, omdat je er minimaal Bluetooth 4 voor nodig hebt. Veel koptelefoons van Beats duiken bijvoorbeeld wel op in het overzicht van de Batterijen-widget.

Samengevat werkt de Batterijen-widget op de iPhone en iPad met de volgende accessoires:

  • Apple Watch (alleen iPhone)
  • Apple Pencil (alleen iPad)
  • Draadloze koptelefoons, zoals Beats en de AirPods

Zo schakel je Batterijen-widget in en uit

  1. Open het Berichtencentrum door van boven naar beneden te vegen over je scherm. Je kunt ook vanaf het beginscherm of toegangsscherm naar rechts vegen om het scherm met widgets te openen.
  2. Als de widget er niet staat, scroll je naar beneden en tik je op Wijzig.
  3. Voeg in het volgende scherm de Batterijen-widget toe of schakel hem uit.

Batterij-widget toevoegen.

iPhone-batterij op je Apple Watch

Wil je op je Apple Watch zien hoe het met de accu van je iPhone gesteld is? Dan zul je daar een speciale app voor moeten downloaden. Probeer bijvoorbeeld Power 2 en Ministats eens.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen batterij, widget