Reacties voor: Apple waarschuwt gebruikers voor toetsenbord-bug in iOS 13 (Update)

Volledige toegang tot je schrijfsels
Een bug in iOS 13 en iPadOS kan toetsenborden van derden volledige toegang geven tot de toetsaanslagen die je invoert. Apple heeft dit bekendgemaakt in een korte verklaring op de website. Het probleem zal spoedig worden opgelost.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
14 reacties
 1. Beste actie weer van Apple….

 2. Origineel geplaatst door Aeh
  Beste actie weer van Apple….

  Jij schrijft natuurlijk software die 100% perfect is.

 3. Ik heb gemerkt dat sinds IOS 13.1 mijn swipe toetsenbord gewoonweg niet meer goed werkt. Ik kon dit voor de update perfect doen met het Engelse toetsenbord maar nu is het bijna onmogelijk geworden. Zeer jammer. Ondanks de leuke verbeteringen toch teleurgesteld in Apple om eerlijk te zijn.

 4. Het zijn ondertussen wel veel bugs.. Niet echt Apple-waardig..

 5. In dit artikel staat niet vermeld welke toetsenborden dan 1st party van Apple zijn. Wel handig om te vermelden voordat men bijvoorbeeld uit nood ook het Emoji toetsenbord weghaalt, terwijl dit een 1st party toetsenbord is van Apple.

 6. En de bugs blijven maar komen . Er zijn natuurlijk nog veel andere bugs waar wij niet eens van afweten of niet merken. Apple moet zijn zaakjes op orde maken . Mensen kopen toestellen van 1000-1600 euro , dan mag de software ook feilloos zijn vind ik persoonlijk .

 7. @Jonas: Om welk toetsenbord gaat het? Ik gebruik zelf Gboard en ik geef zeker géén volledige toegang, dus bij mijn wordt het sowieso wachten op een fix, maar ik ben nieuwsgierig welke 3rd party toetsenbord bij jou het niet goed doet.

 8. Ik wacht nog even met overstappen naar 13.1, van een collega hoor ik, dat ios 13 een bug in voiceover heeft, er kan niet meer van stem gewisseld woorden.
  hopelijk komt er nog een artikel in iculture over het gebruik van voiceover in ios 13!!!

 9. Mensen niet zo piepen. IOS is nog steeds hele goede OS.. Bovendien wordt de software steeds complexere dus kan er wel iets insluipen wat je niet wilt. Niets is in deze wereld is 100% perfect en dat is is ook onmogelijk.

 10. Wel weer echt bizar veel bugs.ik vind dat er sinds de Bèta’s eigenlijk steeds meer bugs insluipen. Alsof ze volledig op de community steunen.

  Dit mag wat mij betreft niet langer zo doorgaan of de premium prijs is gewoonweg niet meer te onderbouwen.

  Ik zag de lijst van iOS 13.1 en dacht echt: mijn God wie is hier verantwoordelijk voor? Die zal toch een slechte dag hebben lijkt me.

 11. Ik denk dat het belangrijk is om duidelijk te maken dat dit de deur naar phishing wijd open zet.
  Ook bij bankieren kunnen alle toetsaanslagen doorgegeven worden.

 12. @MAF: ik gebruik gewoon het standaard Apple toetsenbord maar met Engels als taal. Voor iOS 13.1 werkte dit nagenoeg perfect voor mij. Sinds 13.1 zijn er veel woorden die ik zelfs niet meer kan swipen. Ik hoop dat ze dit snel oplossen

 13. Origineel geplaatst door HDCVI
  Mensen niet zo piepen. IOS is nog steeds hele goede OS.. Bovendien wordt de software steeds complexere dus kan er wel iets insluipen wat je niet wilt. Niets is in deze wereld is 100% perfect en dat is is ook onmogelijk.

  Van een bedrijf dat zijn producten bestempeld als ‘it just works’ verwacht je natuurlijk dat het product gewoon werkt zoals ze adverteren. Met veel blabla nieuwe functies tonen maar dan de verwachtingen niet kunnen waarmaken is een schande voor zo’n duur product. Ik heb met een mobiel besturingssysteem nog nooit zoveel problemen gehad als met iOS. En dat voor een fabrikant die maar een handjevol producten moet updaten en zogezegd de software afstemt op het toestel. Het feit dat ik hier een iPod Touch heb liggen dat met 1 iOS update gewoon super traag is geworden zegt veel over de kwaliteit die Apple de laatste tijd levert. Mijn iPad Pro draait bewust op iOS 10 omdat hij daar mee geleverd werd, want ik heb geen zin op een 1000 euro kostende tablet om zeep te helpen met bugs zoals een toetsenbord dat maar half werkt en vastlopers. Echt erg. Had gedacht dat ze met iOS 13 eindelijk weer eens een goede release konden uitbrengen, maar niets is minder waar.

 14. (Red.) Artikel bijgewerkt met update-informatie van iOS 13.1.1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.