Apple brengt iOS 13.1.1 en iPadOS 13.1.1 uit met bugfixes

Lost toetsenbordbug op
Apple heeft zojuist iOS 13.1.1 uitgebracht, een kleine update voor de iPhone. Deze is bedoeld als een kleine aanvulling op iOS 13.1, dat afgelopen 24 september uitkwam. De update lost onder andere een batterijprobleem op en fixt het eerder gemelde beveiligingslek bij third-party toetsenborden.

iOS 13.1.1 en iPadOS 13.1.1 nu te downloaden

De uitrol van iOS 13 verloopt niet helemaal vlekkeloos. De afgelopen dagen zijn er al heel wat iOS 13-problemen opgetreden en Apple is nog lang niet klaar. Met iOS 13.1.1 probeert Apple weer wat gaten te dichten. De update is voorzover wij konden nagaan beschikbaar voor alle iPhones en iPads die de update naar versie 13 hebben gekregen.


Dit zijn de releasenotes van Apple:

iOS 13.1.1 bevat probleemoplossingen en verbeteringen voor je iPhone. Deze update bevat:

  • Oplossing voor een probleem waarbij de iPhone niet vanaf een reservekopie kon worden hersteld
  • Oplossing voor een probleem waarbij de batterij sneller leeg raakte
  • Oplossing voor een probleem met het herkennen van Siri-verzoeken op de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max
  • Oplossing voor een probleem waarbij Safari-zoeksuggesties opnieuw werden ingeschakeld nadat deze waren uitgeschakeld
  • Oplossing voor een probleem met trage synchronisatie van Herinneringen
  • Oplossing voor een beveiligingsprobleem met toetsenbordapps van derden

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

Eén van de dingen die Apple heeft opgelost is de toetsenbord-bug van een paar dagen geleden.

Bekijk ook

Apple waarschuwt gebruikers voor toetsenbord-bug in iOS 13 (Update)

Een bug in iOS 13 en iPadOS kan toetsenborden van derden volledige toegang geven tot de toetsaanslagen die je invoert. Apple heeft dit bekendgemaakt in een korte verklaring op de website. Het probleem zal spoedig worden opgelost.

iOS 13.1.1

In iOS 13.1 kregen we onder andere het delen van je aankomsttijd, verbeterde mogelijkheden om je audio te delen, automatiseringen voor de Opdrachten-app en verbeterde AirDrop met richting aangeven.

Er zitten ook nog een aantal iOS 13-functies aan te komen die de releases 13.0 en 13.1 niet gehaald hebben, maar we verwachten niet dat Apple ze nu in deze kleine tussentijdse update heeft gestopt.

Bekijk ook

Deze zeven uitgestelde functies van iOS 13 verschijnen in het najaar

Apple heeft iOS 13.1 uitgebracht, maar er is nog een aantal functies in aantocht. Dit zijn de zeven iOS 13 functies die uitgesteld zijn naar later dit najaar.

Lees ook deze interessante artikelen:

iOS

iOS is het besturingssysteem van de iPhone. iOS regelt alles wat er op je iPhone gebeurt: van de apps tot aan de functies van je iPhone en de verbindingen met Bluetooth, wifi en mobiele netwerken. Voor iOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. Lees hier meer over de huidige iOS-versie. Voor de iPad heeft Apple het besturingssysteem iPadOS, met grotendeels dezelfde functies.

iOS

Reacties: 77 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.