Sonos IKEA Speaker

SYMFONISK: IKEA en Sonos werken samen aan deze speakers

Streamen vanuit je Billy

Onder de naam SYMFONISK werkt Sonos aan een reeks speakers, die in IKEA-meubels passen. Ook werken ze samen met bestaande Sonos-systeem en kunnen dus draadloos streamen vanuit je Billy.

Symfonisk

Zes maanden geleden kondigde IKEA en Sonos een samenwerking aan. Ze zouden onder de naam SYMFONISK een serie speakers op de markt brengen, waarvan we nu een aantal prototypes te zien krijgen. De uiteindelijke producten zijn nog niet te bekijken, maar uit de prototypes krijgen we wel een idee waar beide bedrijven naartoe willen. Ze werken samen met het Sonos-systeem en krijgen dus ook multiroom audio via de Sonos-app. Ook zit er een microfoon in zitten, maar onduidelijk is of dat ook betekent dat je er slimme assistenten zoals Alexa, Google Assistant en Siri op kunt gebruiken. Voor de Siri-ondersteuning van de eigen producten heeft Sonos een oplossing gevonden, namelijk via AirPlay 2. Dat bleek gisteren al bij de introductie van de Sonos Beam met AirPlay 2.

Prototypes van Symfonisk

IKEA heeft nog geen definitieve keuze gemaakt welke het gaat worden, maar de schetsen en prototypes wekken de indruk dat het gaat om vereenvoudigde versies van de Sonos-speakers die je aan de muur kunt bevestigen of op een plankje van je Billy kunt neerzetten. De foto hieronder toont een model dat bedoeld is voor bevestiging aan de muur:

IKEA Sonos teaser

Ter vergelijking is ook de tweede generatie Sonos Play:5 te zien. Andere foto’s tonen een draagbare speaker die je overal in huis en in de tuin kunt gebruiken, of die je kunt inbouwen in meubels. IKEA lijkt daarbij voorkeur te hebben voor zwart en felle kleuren. IKEA maakt steeds meer elektronica. Naast de slimme verlichting van Trådfri kondigde het bedrijf onlangs ook al een Bluetooth-speaker aan, die overigens niet ‘slim’ is. De samenwerking met Sonos zou kunnen leiden tot een slimmere speaker, die bijvoorbeeld met digitale assistenten werkt. Eerder bracht IKEA de ENEBY-speaker uit, zonder slimme functies.

Sonos IKEA Speaker

De eerste speakers in de SYMFONISK-lijn staan voor de zomer van 2019 gepland, dus IKEA en SONOS hebben nog even de tijd om de designs definitief te maken. Rond dezelfde periode komen de eerste speakers en lampen in de FREKVENS-lijn uit. Dit zijn producten die vooral op jongeren zijn gericht en waarbij IKEA samenwerkt met audiobedrijf Teenage Engineering. Zij maakten eerder voor IKEA de kartonnen digitale camera Knäppa. De FREKVENS-producten zijn vooral bedoeld voor feestjes. Tenslotte werkt IKEA onder de naam RUMTID nog aan een serie luchtreinigers.

Sonos en IKEA

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 07 juni: Ondersteuning voor digitale assistenten verduidelijkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2018, 16:23
Categorie Accessoires
Onderwerpen ikea, sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.