Revolut-app

Met Revolut kun je binnenkort aandelen verhandelen in de app

Revolut gaat het mogelijk maken om aandelen, opties en andere beleggingsproducten te verhandelen in de app, zonder dat je daar commissie voor betaalt.

In Nederland wordt vaak gepraat over bunq als dé partij die de financiële wereld opschudt, maar internationaal zijn er ook een aantal opmerkelijke bankier-apps. Revolut is een van die partijen die het totaal anders aanpakt. Je regelt alles via de app, waarbij het aanbod steeds breder wordt. Je kunt een bankrekening openen, handelen in cryptovaluta en internationaal geld overmaken, zonder dat je een stap hoeft te zetten in een traditioneel bankfiliaal. Daardoor kan Revolut veel goedkoper werken dan gevestigde namen, die een flink kantorennetwerk met kunstcollecties, loketten en adviseurs in de lucht moeten houden. Binnenkort kun je ook aandelen verhandelen in de app. Revolut gaat een handelsplatform voor aandelen starten, waarbij je geen commissie hoeft te betalen. Ook dat regel je via de app.


Je kunt via de Revolut-app binnenkort veel meer verhandelen dan alleen aandelen van bedrijven zoals Apple en Tesla. Het werkt ook met opties, ETF (Exchange Traded Funds) en andere beleggingsinstrumenten. In de VS is Robinhood al succesvol met een dergelijke low-cost aandelendienst. Het plan is om de aandelenmarkt op dezelfde manier op te schudden als het bedrijf op het gebied van mobiel bankieren heeft gedaan. “Aandelenmakelaars brengen mensen tot wel £5 in rekening per transactie en de gebruikersinterfaces zijn onhandig, traag en verwarrend voor consumenten.” Revolut zegt te weten waar de pijnpunten liggen en kan ze dus ook oplossen. Eigenlijk is het een logische stap, nadat Revolut mensen eerder de mogelijkheid gaf om in de veel minder gereguleerde cryptovaluta te investeren. Normale aandelen zijn dan eigenlijk een simpeler vervolg daarop. Het kan bovendien de drempel verlagen voor mensen die aandelen willen kopen, als je er geen hoge transactiekosten aan vast zitten. Revolut heeft nog geen precieze datum gegeven wanneer de functie beschikbaar komt.

Onder ons eerdere nieuwtje over de vernieuwende bankapps N26 en Revolut kun je reacties lezen van iCulture-lezers die het al gebruiken. Revolut is sinds augustus 2017 ook actief in Nederland. Wel moet je er rekening mee houden dat het wellicht wat lastiger kan worden als de Britten zich definitief afscheiden van de EU, want Revolut is van oorsprong een Britse aanbieder. Maar ook daar zal het bedrijf al wel iets op verzonnen hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2018, 12:09
Bron Bron TNW
Categorie Apps
Onderwerpen aandelen, bank, investering, mobiel bankieren
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.