IKEA Eneby Bluetooth speakers zwart

IKEA’s eerste Bluetooth-speakers zien er strak uit

IKEA gaat voor het eerst eigen speakers maken. Het gaat om twee Bluetooth-speakers met de naam IKEA Eneby. Verwacht niet te veel tierelantijnen van deze rechthoekige speakers: ze vallen vooral niet op.

Na de slimme lampen vindt IKEA het tijd voor Bluetooth-speakers. De Eneby is in twee formaten verkrijgbaar: 8-inch en 12-inch, wat zich vertaalt naar 20 en 30 centimeter. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart of wit. De zwarte speaker is volledig zwart, terwijl de witte speaker is voorzien van een bruingrijze bekleding. Bij beide formaten kun je de stoffen bekleding eraf halen en vervangen door een ander lapje stof. Helemaal kaal gebruiken kan ook, waarbij je de drivers duidelijk ziet zitten.

IKEA Eneby

Qua design passen de Eneby-speakers bij het eenvoudige design van de meeste IKEA-meubels. Het kleine model is voorzien van een draagbeugel. IKEA verkoopt bovendien een batterij waarmee je 8 tot 10 uur naar de Eneby kunt luisteren.

IKEA Eneby wit

De speakers hebben slechts één knop, waarmee je het geluidsvolume kunt aanpassen. De rest regel je op afstand via je smartphone. Je kunt tot 8 toestellen koppelen met de Eneby-Speaker.

IKEA Eneby Bluetooth speakersIKEA Eneby Bluetooth speakers

Op de Nederlandse IKEA-site konden we de Aneby-Speakers nog niet vinden, maar om je een idee te geven: in de VS gaat de kleine speaker 49 dollar kosten. Dit is in dezelfde prijsklasse als de Echo Dot en de Google Home Mini, al rept IKEA met geen woord over eventuele slimme functies. De batterij en een muurbeugel zijn los verkrijgbaar. De grotere Eneby kost 89 dollar. De meubelgigant spreekt over een “helder en krachtig geluid”, ongeacht waar je de speaker plaatst. Een directe concurrent voor de HomePod zal het bij deze prijsklasse en functionaliteit niet zijn.

IKEA Eneby Bluetooth speakers zwart

IKEA maakt steeds meer digitale producten: ze doken volop in de slimme lampen en waren er al vroeg bij met draadloos opladen. Nu kunnen we ook Bluetooth-speakers toevoegen aan het lijstje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2018, 21:45
Bron Bron The Next Web
Categorie Accessoires
Onderwerpen bluetooth, ikea, speaker
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.